حمام تاریخی مهرآباد

 حمام تاریخی مهرآباد

حمام تاریخی مهرآباد

در استان آذربایجان شرقی حمامی به نام حمام مهرآباد وجود دارد که از دسته حمام های تاریخی شهر بناب است. این گرمابه تاریخی که در بناب است جزء با ارزش ترین گرمابه های تاریخی ای که در استان آذربایجان شرقی هستند هم هست.

عکس های بیشتر

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب گرمابه مهرآباد بناب حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب گرمابه مهرآباد بناب اطلاعات کسب کنیم.

گرمابه مهرآباد بناب(موزه مردم شناسی جنوب سهند)

در استان آذربایجان شرقی حمامی به نام حمام مهرآباد وجود دارد که از دسته حمام های تاریخی شهر بناب است. این گرمابه تاریخی که در بناب است جزء با ارزش ترین گرمابه های تاریخی ای که در استان آذربایجان شرقی هستند هم هست. قدمت این حمام به دوره صفویه برمیگردد. این حمام تاریخی در محله آقا جری که در شهر بناب است، قرار دارد. این گرمابه در جلوی مسجد تاریخی مهرآباد بناب قرار گرفته است و در کنار این گرمابه بازار تاریخی شهر یک سه گانه مرکزی شهر را تشکیل می داده. اندازه و وسعت این حمام 324 متر مربع است ولی ما هیچ اطلاعاتی  از سازنده این گرمابه و یا سال ساخت دقیق آن در دست نداریم. این حمام از سنگ و آجر تشکیل شده است که پایه بنا بر پایه لاشه های سنگی ساخته شده و گنبدهای آن و دیوارهای آن از آجر است.

اطلاعات کلی

نام            موزه مردم‌شناسی جنوب سهند

کشور         ایران

استان       آذربایجان شرقی

شهرستان   بناب

دورهٔ ساخت اثر           دوره صفوی

شمارهٔ ثبت ۲۵۱۴

تاریخ ثبت ملی           ۱۳۷۸/۰۹/۰۱

ملاتی که برای ساخت این حمام به کار رفته ساروج بوده است و همه دیوار های داخل با آهک عایق بندی شده. این حمام مثل همه گرمابه های تاریخی موجود در منطقه آذربایجان دارای چندین بخش اصلی است. قسمت اول این بنا رخت کن حمام است که البته گنبد اصلی و مرکزی این حمام روی این قسمت است. در کنار گنبد مرکزی چهار گنبد کوچک دیگر هم  بر روی این قسمت از حمام وجود دارد و مثل همه رختکن های حمام های قدیمی یک حوض سنگی در وسط این مکان قرار دارد. تالار یا سالن اصلی که برای شستشو است دومین قسمت از این حمام است و  قسمت دوم دارای دو اتاق است که سقفی گنبد دار دارد که برای استحمام بزرگان این شهر ساخته و در نظر گرفته شده و سومین قسمت از این گرمابه خزینه نام دارد، محلی است که در آن حوض های آب سرد قرار دارد که برای مرحله اخر استحمام است.

این حمام تا تاریخ 1375 در دست بخش خصوصی بود ولی بعد ها سازمان میراث فرهنگی بناب آن را  خریداری کرده و بعد به دست تعمیر و مرمت سپرد و در سال 1378 بود که این بنا در لیست میراث فرهنگی ثبت شد. این حمام از سال 1382 به بعد تبدیل به موزه مردم شناسی جنوب سهند شد و به همان عنوان هم شناخته می شود. دلیل اینکه این نام را استفاده کرده اند ابزار ها و لوازم زندگی و سنت هایی که در شهرها و روستاهای دامنه جنوبی سهند مثل بناب، هشترود، ملکان، لیلان و ... رایج بوده، است. این موزه دارای 12 قسمت اسن که به صورت مجزا تشکیل شده است و درون این موزه لوازم سنتی مانند: بخش آهنگری، لوازم کشاورزی، ابزار کارگاه پشم ریسی و پارچه بافی، آلات موسیقی آذربایجان و .. برای عموم به نمایش گذاشته شده. شاید برایتان جالب باشد که روش هایی که به وسیله آن نمک را ازدریاچه ارومیه جمع آوری میکنند هم به نمایش گذاشته شده است. یکی از نقاط قوت این موزه ین است که می توانید با پوشش سنتی و زیبای منطقه جنوب سهند هم آشنا بشید.

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید