مسجد جامع مهرآباد بناب

مسجد جامع مهرآباد بناب

مسجد جامع مهرآباد بناب

مسجد جامع مهرآباد بناب از دسته زیباترین مسجد های تاریخی استان آذربایجان شرقی به شمار میرود که در یکی از محله های قدیمی شهر بناب در روبروی حمام تاریخی مهرآباد قرار دارد.

عکس های بیشتر

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب مسجد جامع مهرآباد بناب حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب مسجد جامع مهرآباد بناب اطلاعات کسب کنیم.

مسجد مهرآباد بناب

مسجد جامع مهرآباد بناب از دسته زیباترین مسجد های تاریخی استان آذربایجان شرقی به شمار میرود که در یکی از محله های قدیمی شهر بناب در روبروی حمام تاریخی مهرآباد قرار دارد. این مسجد زیبا دارای یک بنای آجری است و  مربوط به دوران صفوی است و مطابق با  لوح موجود از جنس مرمر که در اینجا پیدا شده است به طور دقیق و روشن تاریخ 951 ه.ق   که همزمان است با دوره حکومت شاه تهماسب اول و همین تاریخ به عنوان تاریخ ساخته شدن این مسجد زیبا و بزرگ نوشته شده. درون کتیبه که جنسش از مرمر است از یک خانم به اسم (بی بی جان خانم) که فرزند منصور بیک بوده نامش به عنوان بنیانگذار و بانی این بنا آورده شده. درب ورودی این مسجد در قسمت شرقی قرار دارد و در کنار درب ورودی فقط منار میبیند.

اطلاعات کلی

نام            مسجد جامع مهرآباد

کشور         ایران

استان       استان آذربایجان شرقی

شهرستان   بناب

کاربری       مذهبی

دیرینگی     دوره صفوی

دورهٔ ساخت اثر           دوره صفوی، در زمان حکومت شاه تهماسب یکم

بانی اثر      بی بی جان خانم دختر منصور بیگ

شمارهٔ ثبت ۷۸۹

تاریخ ثبت ملی           ۱ فروردین ۱۳۴۷

این مناره معروف معروف به منار مسجد مهرآباد بناب است که البته به تازگی بازسازی شده به طور کل با کاشی هایی با رنگ های:فیروزه ای، لاجوردی و سرمه ای و زرد مزین شده است. ارتفاء منار این مسجد 14 متر است. این مناره دارای 33 پله است، موذنی که در این منار اذان میگوید در روز      چند بار از این 33 پله بالا میرود تا به بالای منار برسد و اذان بگوید و بعد همان پله ها را دوباره به پایین می آید. بعد از وارد شدن از در ورودی مسجد با رد شدن از یک راهرو به حیاط اصلی مسجد می رسید. در یک سمت با بالا رفتن چند پله به یک کفش کن میرسید که میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. در قسمت جنوبی این حیاط نیز خوابگاه مسجد قرار دارد. خوابگاه یا شبستان هم دارای چند پله است که با بالا رفتن از آن میتوانید به خوابگاه وارد شوید. خوابگاهی مستطیل شکل است که دارای تعداد زیادی ستون از جنس چوب است. در طبقه دوم این خوابگاه یا شبستان نرده های چوبی وجود دارد که دور تا دور این طبقه قرار گرفته و با پرده ای آن را پوشانده اند که محلی برای نماز خواندن بانوان است. محراب این مسجد هم کاشی کاری شده است.

ستون های چوبی موجود در خوابگاه روی پایه های از جنس سنگ قرار دارند و با برجسته کاری خیلی زیبا و لمبه کاری جلوه زیبایی به خود گرفته است. سقف این مسجد با انواع نقش های نگار گل ها و گیاهان و نقش های  اسلیمی و ظریف تزیین شده که زیبایی چشم نوازی دارد. ستون ها هم  با رنگ هایی زیبا و زنگ هایی که چشم را نوازش میکنند و نقش های  ظریف و خط اسلیمی با زیبایی تمام تزئین شده است. در خوابگاه یک کتیبه دیگر هم وجود دارد که نشان دهنده فردی است که در سال 1261 ه.ق بانی نوسازی و بازسازی این مسجد بوده. نقاشی های  این قسمت کار شخصی به اسم (علی اصغر) که فرزند ابوالحسن بوده است. کتیبه دوم دقیقا روبروی محراب مسجد و روی یک ستون چوبی که در انجا قرار دارد است و البته اسم یک بانی دیگر هم که نامش (ملا داوود) و یک نقاش دیگر به اسم اسد نقاش تبریزی را به ما نشان میدهد. این مسجد از دسته زیبا زیباترین نمونه های مسجد های تاریخی دوران صفوی است که در آن هنر نقاشی در اوج است.

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید