مسجد اسماعیل بیگ بناب
مسجد اسماعیل بیگ بعد از مسجد های میدان بناب و مهرآباد، از بناهای زیبا و محکم بناب است که از نظر ساختمانی و همچنین ایوانی که در جلوی شبستان آن وجود دارد، از دسته آثار جالب دوره صفوی است. ایوان که در آنجا ساخته شده را تا جای ممکن ، پرشکوه و زیبا و جالب بنا کرده اند و چهار ستون چوبی آنجا سرستون های زیبایی دارد که شما را یاد ایوان زیبای عالی قاپو و چهل ستون اصفهان می اندازد.
عکس های بیشتر
سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب مسجد اسماعیل بیگ بناب حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب مسجد اسماعیل بیگ بناب اطلاعات کسب کنیم.
مسجد اسماعیل بیگ بعد از مسجد های میدان بناب و مهرآباد، از بناهای زیبا و محکم بناب است که از نظر ساختمانی و همچنین ایوانی که در جلوی شبستان آن وجود دارد، از دسته آثار جالب دوره صفوی است. ایوان که در آنجا ساخته شده را تا جای ممکن ، پرشکوه و زیبا و جالب بنا کرده اند و چهار ستون چوبی آنجا سرستون های زیبایی دارد که شما را یاد ایوان زیبای عالی قاپو و چهل ستون اصفهان می اندازد. یکی از چیز هایی که این مکان را شبیه یک اثر زیبای تاریخی در آورده نمایش گوشه هایی از سبک معماری و هنر تزئینی ایران باستان است که در بخشهایی از این فضای مقدس وجود دارد.این اثر با شماره ثبت ۱۶۱۲ در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۵۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.
نام مسجد اسماعیل بیگ
کشور ایران
استان استان آذربایجان شرقی
شهرستان بناب
کاربری مذهبی
دیرینگی دوره صفوی
دورهٔ ساخت اثر دوره صفوی
شمارهٔ ثبت ۱۶۱۲
تاریخ ثبت ملی ۱۶ اسفند ۱۳۵۶
این مسجد در ضلع غربی میدان عالی قاپور ساخته شده است، نوع معماری به کار رفته در این بنا مربوط به دوران صفوی است. اما در این بنا هیچ نوشته یا هر چیز دیگری که بتوان نام بانی و یا تاریخ ساخت اینجا را فهمید به چشم نمی خورد. فکر مینیم که این نوشته ها موقع تعمیرات و مرمت و نقاشی های بنا مخدوش شده و از بین رفته. ولی همانطور که میشود از اسم این مسجد برداشت کرد، بانی این مسجد شخصی به اسم (اسماعیل بیگ) بوده است. از اسماعیل بیگ اطلاعاتی در دست نداریم، ولی می توانیم بگوییم که او خویشاوند نزدیک ( منصور بیگ ) که گویا حاکم بناب و یا بیگلربیگی آذربایجان بوده و از او در کتیبه مسجد مهرآباد، نام برده شده، داشته است. شاید بعد از موت شخص که نام بردیم حکومت بناب به او رسیده و این مکان را برای او ساخته اند. در دوران صفوی، احداث و تعمیرات اماکن مذهبی، توسط بیگها یک کار رایج و معمول بوده. طوری که شخصی به نام ( الحق بیگ ) که از بیگهای مقتدر بوده در دوران شاه عباس صفوی دست به ساخت و بازسازی مصلایی در یزد میزند.
نمای این ساختمان آجری است. این بنا دارای ایوانی زیبا و دیدنی است که چهار ستون چوبی که با یکسری سر ستون تزئین شده، دارد و همینطور قطاری از گوشواره های برجسته کاری شده از پایين تا بالا که کم کم هم به حجم آنها اضافه می شود، با جلوه ای رنگی مانند: سفید و لاجوردی، طلایی، نقره ای ، جذابیت این ستون ها را چند برابر کرده است. این ایوان تا جایی که امکان داشت، زیبا، شگفت انگیز ، پرشکوه و جالب ساخته شده است و چهار ستون چوبی موجود در آنجا سرستون های زیبایی دارد که تا حدی ایوان عالی قاپو و چهل ستون اصفهان را به یاد ما می اندازد. دیوارهای این ایوان، فقط با آجرچینی ساده تزیین شده است. دربالای ورودی ها و اطراف آنها ، روی هم پنج پنجره ارسی که با شیشه های رنگی توجه ها را به خود جلب می کند را میشود دید. بعد رد شدن از در چوبی ضلع شمالی این ساختمان که برای این کار باید از فضای این ایوان رد شد، یک محیط چهارگوش را خواهید دید که به کفش کن متعلق است و این قسمت با نرده ای از جنس چوب از قسمت شبستان جدا شده. یک راه پله در سمت غربی این قسمت وجود دارد که با ادامه دادن آن راه پله به قسمت بالکن زنانه میرسید که در اول قسمت غربی این صحن ساخته شده.و یک فضایی برای آبدارخانه و پذیرایی در سمت راست پله همان بالکن و اول ورودی دهلیز، اختصاص داده شده است. این صحن روشنایی روز بخاطر تعداد زیاد پنجره و شیشه های رنگی پر از نور و رنگ میکند ودر شب هم چراغ های شیشه ای موجود در بالای سر، آویزان شده اند، یک مه غلیظ روشنایی ملایم قرمز رنگ را پراکنده میکند. این تابش زیبا که از فضای مسجد دیده میشود شبیه ستاره های درخشان است. روشنایی صحن از راه پنجره های زیادی که در جهات مختلف وجود دارند، که با دقت خاصی درست شده اند.
شبستان این مسجد هشت ستون از جنس چوب با سرستون های برجسته کاری شده زیبا دارد که پایه این ستون ها سنگی است که یک سقف از جنس چوبی روی این ستون ها مستقر شده است . درکل فضای این شبستان ساده است و تنها چیز تزیینی که در آن است، پنجره و شیشه های رنگی است وقتی که نور افتاب به آن میتابد، جلوه ای زیبا و خاص به فضای داخل مسجد می دهد. مصالحی که در ساخت این مسجد استفاده شده : سنگ وآجر و چوب است. چوبی که در ساخت دون این مسجد استفاده شده از بهترین نوع چوب آرایش گرفته بوده که هنوز که هنوز است با استقامت و اقتدار سالم است و گذر زمان نتوانسته آن را از بین ببرد و فرسوده کند.
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.