خانه سیف العلما
خانه سیف العلما بناب، از دوران قاجار برای ما به یادگار مانده است که به شیخ علی قاضی، که به سیف العلما ملقب بوده، تعلق دارد. شیخ علی قاضی به بخاطر مقاومت و هوشی که در برابر لشکرکشی و شورش (شیخ عبیدالله کرد) خود شخص ناصرالدین شاه قاجار این لقب را به او داد.
عکس های بیشتر
سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب خانه تاریخی سیف العلمای بناب حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب خانه تاریخی سیف العلمای بناب اطلاعات کسب کنیم.
خانه سیف العلما بناب، از دوران قاجار برای ما به یادگار مانده است که به شیخ علی قاضی، که به سیف العلما ملقب بوده، تعلق دارد. شیخ علی قاضی به بخاطر مقاومت و هوشی که در برابر لشکرکشی و شورش (شیخ عبیدالله کرد) خود شخص ناصرالدین شاه قاجار این لقب را به او داد. خانه سیف العلما جایی بود که این شیخ بزرگ در آن زندگی می کرده، خانه ای بزرگ در بین یک باغ وسیع بوده که با گذشتن زمان و ساخته شدن خیابان های جدید و همینطور تقسیم بنا بین ورثه، در حال حاضر اثری از آن باغ بزرگ باقی نمانده است. میراث فرهنگی شهر بناب هم این خانه را خرید و آن را مرمت و بازسازی کرد.
نام موزه صفوی بناب
خانه سیفالعلما
کشور ایران
استان استان آذربایجان شرقی
شهرستان بناب
کاربری خانه
دیرینگی دوره قاجار
دورهٔ ساخت اثر دوره قاجار
شمارهٔ ثبت ۳۹۶۹
تاریخ ثبت ملی ۱۰ مهر ۱۳۸۰
خانه دارای دو طبقه است با یک نمای آجری است و بر حسب نظری که کارشناسان داده اند برای ساخت این بنا از مسجد جامع بناب که از دوره صفویه برای ما بجا مانده، الگو گرفته اند. خانه سیف الاسلام در زمان حال اندازه ای در حدود 450 متر مربع دارد و با حساب کردن حیاط کوچکی که شکل مستطیل است، 490 متر مربع اندازه کلی این بنا است. در ساخت این خانه از مصالحی مثل: خشت، آجر، کاهگل و چوب استفاده شده. وقتی که به این خانه وارد میشوید ایوان ستون دار با ستون هایی از جنس چوب چشم و توجه شما را به سمت خودش میکشد که دارای پایه هایی از جنس سنگ است. پایه های ایوان با سنگ تراش های زیبایی خورده است که ظاهر ی آراسته به آن داده و در آخر هم سقف کچ کاری شده و سنگ های تراشیده شده به سرستون ها زیبایی چشم نوازی داده است. خانه دو طبقه دارد و وقتی به اطراف نگاه کنید تعداد زیادی درب و پنجره به چشمتان می خورد.
بجزء تزئینات خیلی زیبا خانه که در اول خانه خودنمایی می کند، چیزی که از همه بیشتر توجه ها را سمت خود جلب میکند، قرینه ای است که در نمای خانه وجود دارد که به ما معماری ایرانی نشان را نشان میدهد. داخل این خانه هم در هر طبقه چندین اتاق وجود دارد و دیوار های آن اتاق ها با روکش از جنس گچ پوشانده شده. با تحقیق هایی که بر روی دیوار ها انجام شده در زیر این لایه های گچی نگاره ها و نقش هایی با رنگ و لعاب های مختلف پیدا شده است. طبقه اول و طبقه دوم این خانه به وسیله یک راه پله به هم متصل شده اند و طبقه دوم این خانه بجزء اتاق ها دارای یک هال بسیار زیبا و بزرگ است. همه این هال ها و اتاق ها با یکسر ارسی به همدیگر راه دارند. روی دیوارها جایگاه هایی درست شده است که یکسری چراغ های خاص همانجا درون آنها قرار میگرفت و در دو طرف این جایگاه ها تعدادی شیشه قرار دارد که نور آن چراغ ها را به اطراف بازتاب میدهد. یک لوله در سقف قرار دارد که مسئولیت آن تهویه هوا است.خانه سیف الاسلام از سال 1390 کاربردش به موزه صفوی تغییر داده شد. درون این موزه نگارگری های زیبا، سکه های پادشاهان صفوی، کتب خطی و ظروف مسی، آثار خوشنویسی دوران صفوی نگهداری می شود.
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.