پل لاتیدان
پس ازاخراج پرتغاليها از ايران رفته رفته از اهميت بندري جزيره هرمز كاسته شد و بندرعباس جاي آن را گرفت و مهمترين بندر ارتباطي ايران گرديد. پل لاتيدان در مسير كاروان روي لار- بندرعباس، در جهت گسترش امور بازرگاني احداث شد.
عکس های بیشتر
پل لاتیدان، یکی از آثار تاریخی شهر بندرعباس، است. این پل، در ۸۰ کیلومتری غرب بندرعباس، بین سه روستای نیمه کار، کلمتلی و آرابی، استان هرمزگان قرار دارد.پل لاتیدان، یک بنای تاریخی مربوط به دوره صفویه است که در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۰۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.این پل، بر روی رودخانه سیلابی «کل یا کر» ساخته شده است. پل لاتیدان، دارای طولی برابر ۳۵۰ متر و عرضی برابر ۱۰ متر است. این پل، دارای دو دهانهٔ بزرگ است که هر یک از آنها، دارای عرضی برابر ۱۰ متر است.پل لاتیدان، از مصالح سنتی مانند ساروج ساخته شده است. این پل، دارای استحکام و دوام زیادی است.پل لاتیدان، یکی از مهمترین سازههای بازمانده از دوران شکوفایی «جاده ادویه یا فلفل» در دوره زمانی قبل و بعد از سلسله صفویه به شمار می رود.این پل، در سالهای اخیر، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
ویژگیهای پل لاتیدان
پل لاتیدان، دارای ویژگیهای معماری منحصربهفردی است. از جملهٔ این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
استفاده از مصالح سنتی: پل لاتیدان، از مصالح سنتی مانند ساروج ساخته شده است. این مصالح، باعث ایجاد استحکام و دوام زیادی در پل شدهاند.
-
استفاده از تکنیکهای خاص معماری: پل لاتیدان، با استفاده از تکنیکهای خاص معماری، ساخته شده است. این تکنیکها، باعث افزایش استحکام و دوام پل شدهاند.
-
وجود تزئینات سنتی: پل لاتیدان، دارای تزئینات سنتی زیبایی است. این تزئینات، باعث زیبایی و شکوه پل شدهاند.
اهمیت پل لاتیدان
پل لاتیدان، از نظر تاریخی، دارای اهمیت زیادی است. این پل، گواهی بر قدرت و عظمت امپراتوری صفویه است.پل لاتیدان، از نظر گردشگری نیز دارای اهمیت زیادی است. این پل، یکی از جاذبههای گردشگری استان هرمزگان است.