ناحیه هلیلان
در ناحيهٔ هليلان از توابع شهرستان شيروان و چرداول هشت تپهٔ باستانى مربوط به دورههاى مختلف وجود دارد که تعدادى از آنها به ثبت تاريخى رسيده و مورد مطالعه قرار گرفته است.
عکس های بیشتر
در ناحيهٔ هليلان از توابع شهرستان شيروان و چرداول هشت تپهٔ باستانى مربوط به دورههاى مختلف وجود دارد که تعدادى از آنها به ثبت تاريخى رسيده و مورد مطالعه قرار گرفته است. رودخانه سیمره ازتمام نقاط جنوبی بخش هلیلان میگذرد به همین دلیل کشاورزی دراین منطقه رونق دارد.هلیلان گرمسیرمیباشد.دین مردم این بخش اسلام ومذهب شیعه میباشد. گویش محلی مردم این بخش لکی ولری میباشد.
حکومت هلیلان در زمان قدیم در دست والی ها بوده که اخرین والی عبدلحسین خان ابوقداره بوده که اثار قلعه ان درروستای کهره قراردارد.هلیلان ازروستاهای ابادی تشکیل شده است که ازجمله ی آنها می توان ایل غیور داجیوند که شامل روستاها ظاهروند ،دره باریک ، تخم بلوط سفلی و علیا ، شهبازوند ، مهدیه ، چم زرد ، ماهیزان علیا،ماهیزان وسطی و ماهیزان سفلی و روستاهای زیرخاکی ،تازه آباد و گراب است ویکی از روستاها کهره ، شهرتوحید مرکزبخش هلیلان .شیراوند:زادگاه مرحوم مرتضی کرمی نماینده محترم مردم ایلام درمجلس شورای اسلامی است وقبر این عزیز نیز درزادگاهش یعنی روستای شیراوند قرار دارد خرده چشمه وبعدروستای چشمه ماهی که از روستا های بزرگ بخش هلیلان است. بعدازگذرازچشمه ماهی و روستاهای کوچک دیگرازجمله سرچم به قسمت زردلان میرسیم که زردلان درلغت به معنی محل پرورش گل زرداست وهمینطورنیزمی باشد درارتفاعات ان گل لاله زردیافت می شود.زردلان دارای کوههاوجنگلهای وسیعی میباشد که درختهای بلوط/راش/ارجن/زالزالک وحشی/بادام کوهی وانجیرکوهی جنگلهای انراتشکیل می دهد مردم این قسمت بسیار خون گرم ومهمان نواز می باشند که دین انهااسلام مذهب شیعه وگویش محلی انها زبان لکی می باشد .روستای دارپروشه یکی از روستاهای بخش هلیلان می باشد.