معرفی شهر عنبرآباد
عکس های بیشتر
عنبرآباد
عنبرآباد شهری است در ۲۵۷ کیلومتری حنوب استان کرمان قرار دارد که از شمال به و غرب شهرستان جیرفت و از جنوب شهرستانهای کهنوج و رودبار جنوب و شرق به شهرستانهای بم و ریگان هممرز میباشد.طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهرستان بیش از ۱۰۰ هزار نفر میباشد که شامل ۲ بخش مرکزی و جبال بارز جنوبی و ۳ شهر عنبرآباد، مردهک و دوساری میباشد.نکته جالب توجه در مورد این شهرستان این است که در طی سفرهای استانی دولتهای نهم و دهم به این شهرستان، رئیس جمهور وقت محمود احمدینژاد پس قرار گرفتن در جایگاه سخنرانی خود و مشاهده انواع محصولات و میوه جات کشاورزی بر سر ذوق میآیند و میفرمایند: «نگین عنبرآباد بگین بهشت آباد»
تپههای باستانی کنار صندل
مورخان و باستان شناسان ایرانی با حفاریهای بسیار در حوضهٔ هلیل رود و روستای کنار صندل به این مهم دست یافتند که گهوارهٔ تمدن خاور میانه بینالنهرین نیست بلکه جیرفت است. انها با حفاری و پیدا کردن سنگهای صابونی در حوزهٔ هلیل رود موفق به اثبات نظریه شهر دقیانوس و کنار صندل شدند و آن را به ثبت ملی رساندند. آنها نیز پیکرهٔ انسان نمای یک بت را پیدا کردند. طبق این نظریه شهری در کنار هلیل رود به مساحت ۴۰۰ کیلومتر مربع وجود داشته که حتی از تمدن بابل و بینالنهرین نیز قدیمی تر بوده است که این با یافت بیش از ۴۰۰ شی گرانبها حاصل شد و پروژهٔ شهر دقیانوس و کنار صندل اولین تمدن در خاور میانه به شمار رفت و به ثبت ملی رسید.
شهر عنبرآباد، یکی از شهرهای استان کرمان، ایران، است. این شهر، در فاصله ۲۵۷ کیلومتری جنوب استان کرمان واقع شده است.
تاریخچه شهر عنبرآباد
تاریخچه شهر عنبرآباد به دوران پیش از تاریخ بازمیگردد. این شهر، در طول تاریخ، مورد حمله و اشغال اقوام و حکومتهای مختلف قرار گرفته است.
دوران پیش از تاریخ
در دوران پیش از تاریخ، شهر عنبرآباد، به عنوان یک مرکز مهم تجاری و اقتصادی، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود منابع طبیعی فراوان، مانند آب و زمین حاصلخیز، مورد توجه اقوام مختلف قرار میگرفت.
دوران تاریخی
در دوران تاریخی، شهر عنبرآباد، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، به عنوان یک منطقه تاریخی مهم، شناخته میشود.
دوران اسلامی
در دوران اسلامی، شهر عنبرآباد، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، به عنوان یک منطقه تاریخی مهم، شناخته میشود.
دوران معاصر
در دوران معاصر، شهر عنبرآباد، به عنوان یکی از شهرهای استان کرمان، ایران، شناخته میشود. این شهر، دارای جاذبههای گردشگری متعددی است و پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطبهای گردشگری ایران را دارد.
جغرافیای شهر عنبرآباد
شهر عنبرآباد، در دامنه کوههای جوپار، واقع شده است. این شهر، در منطقهای کویری، با آب و هوای گرم و خشک، واقع شده است.
ارتفاع
شهر عنبرآباد، در ارتفاع ۱۱۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
مساحت
شهر عنبرآباد، دارای مساحت ۴۶۹۹ کیلومتر مربع است.
جمعیت
جمعیت شهر عنبرآباد، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۹۰٬۰۰۰ نفر است.
آب و هوا
آب و هوای شهر عنبرآباد، گرم و خشک است. تابستانهای عنبرآباد، بسیار گرم و خشک است. زمستانهای عنبرآباد، نسبتاً معتدل است.
بارندگی
میزان بارندگی سالانه در شهر عنبرآباد، حدود ۱۰۰ میلیمتر است.
رودخانهها
رودخانه هلیل رود، تنها رودخانه دائمی شهر عنبرآباد است. این رودخانه، از کوههای جوپار سرچشمه میگیرد و به دریاچه نمک میریزد.
پوشش گیاهی
پوشش گیاهی شهر عنبرآباد، عمدتاً از درختان و گیاهان بیابانی تشکیل شده است. از مهمترین درختان و گیاهان این منطقه میتوان به بنه، کُنار، پسته وحشی، گز و خارشتر اشاره کرد.
حیات وحش
حیات وحش شهر عنبرآباد، عمدتاً از حیوانات بیابانی تشکیل شده است. از مهمترین حیوانات این منطقه میتوان به گربه شنی، روباه، کفتار، شغال، مار و عقرب اشاره کرد.
جاذبههای گردشگری شهر عنبرآباد
شهر عنبرآباد، دارای جاذبههای گردشگری متعددی است. از مهمترین جاذبههای گردشگری این شهر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبشار رودفرق: آبشار رودفرق، یکی از زیباترین آبشارهای ایران است. این آبشار، در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر عنبرآباد واقع شده است.
- غار دوساری: غار دوساری، یکی از بزرگترین غارهای ایران است. این غار، در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر عنبرآباد واقع شده است.
- روستای دوساری: روستای دوساری، یکی از زیباترین روستاهای ایران است. این روستا، به دلیل وجود باغهای مرکبات و شکوفههای درختان که فضایی معطر ایجاد میکنند، به نام روستای مرکبات معروف شده است.
- روستای مردهک: روستای مردهک، یکی از قدیمیترین روستاهای ایران است. این روستا، به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، به عنوان یک منطقه گردشگری مهم، شناخته میشود.
اقتصاد شهر عنبرآباد
اقتصاد شهر عنبرآباد، بر پایه کشاورزی، دامپروری و گردشگری است. از مهمترین محصولات کشاورزی عنبرآباد، میتوان به خرما، پسته، سیب زمینی و ذرت اشاره