برج قربان
برج قربان يكي از آثار تاريخي قرن هفتم يا هشتم هجري است.
عکس های بیشتر
برج قربان، یکی از آثار تاریخی شهر همدان است. این بنا، در محله زندها، بین خیابان طالقانی و مدنی قرار دارد.
تاریخچه برج قربان
تاریخ دقیق ساخت برج قربان مشخص نیست، اما قدمت آن به دوران سلجوقیان یا ایلخانیان میرسد. این بنا، در ابتدا به عنوان مسجد و مدرسه مورد استفاده قرار میگرفت.
معماری برج قربان
برج قربان، بنایی دوازده ضلعی است که دارای گنبدی هرمی شکل است. این بنا، دارای ارتفاعی در حدود ۱۶ متر است.
تزئینات برج قربان
برج قربان، دارای تزئینات زیبایی از جمله کاشیکاری، گچبری و آجرکاری است.کاشیکاریهای برج قربان، با نقوش اسلیمی و هندسی تزئین شدهاند.گچبریهای برج قربان، با نقوش گیاهی و حیوانی تزئین شدهاند.آجرکاریهای برج قربان، با نقوش برجسته تزئین شدهاند.برج قربان، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شهر همدان است. این بنا، با معماری زیبای خود و همچنین جایگاه مذهبی و تاریخیاش، میتواند برای علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ایران، بسیار جذاب باشد.
آدرس برج قربان
برج قربان در خیابان طالقانی، محله زندها شهر همدان قرار دارد.
وجه تسمیه برج قربان
وجه تسمیه برج قربان، به فردی به نام قربان برمیگردد. این فرد، در جریان شورش افغانها در اواخر دوره صفویه، این محل را سنگر گاه خود قرار داده و ضمن دفع شورشگران از اهالی محل دفاع کردهاست. از این رو، مسجد و بقعه به نام او شهرت یافتهاست.در سال ۱۳۱۲ و در حین انجام تعمیرات در زیر برج سردابی یافتند که کلیه قبور اشاره شده در آنجا قرار داشتند. این برج در تاریخ ۲۸/۳/۱۳۵۴ و به شماره۱۰۷۸/۳ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسیدهاست.