مقبره الشعرا تبریز

 مقبره الشعرا تبریز

مقبره الشعرا تبریز

اگر به تبریز سفر کرده باشید حتما اسم مقبره الشعرا به گوشتان خوره این مقبره یکی از مکان های معروف و دیدنی تبریز است و هر گردشگری که به دیدنی های تبریز علاقه دارد حتما از این مقبره دیدن میکند

عکس های بیشتر

اگر به تبریز سفر کرده باشید حتما اسم مقبره الشعرا به گوشتان خوره این مقبره یکی از مکان های معروف و دیدنی تبریز است و هر گردشگری که به دیدنی های تبریز علاقه دارد حتما از این مقبره دیدن میکند معروفیت این مقبره بخاطر این است که شاعران معروفی در این مکان مدفون شده اند و حتی این مکان به عنوان نماد تبریز شناخته میشود.حال اگر این مکان توجه شمارا جلب کرد با ما همراه باشید تا بیشتر با این مکان آشنا شویم .

معرفی مقبره الشعرا

مقبره الشعرای تبریز مکانی است که اگر اهل گردشگری و مسافرت و یا اهل شعرباشید یا به شاعران معروف علاقه مند باشید حتما اسم این مقبره به گوشتان خورده،در این مقبره شاعران،عارف ها،رجال ها وادیب های معروف و زیادی که تعدان آنها حدودا به 400نفر میرسد دفن شده اند.از افرادی که در این گورستان دفن شده اند میشود از :شهریار، خاقانی شروانی، اسدی طوسی نام برد.این مقبره حدودا از 800سال پیش محل دفن این افراد ادیب و شاعر و..بوده که در زمان های مخطلف در اینجا دفن شده اند و اکنون از این مکان به عنوان یادبود این افراد نام دار یاد میشود و البته این مقبره موزه شعر و ادب آذربایجان نیز هست وقتی که شما وارد این مقبره بشوید همینطور که از نقش و نگار و معماری خیره کننده این مقبره لذت میبرید با آثار و یاد بود ها و شاعران آنجا بیشتر آشنا خواهید شد.آخرین شاعرانی که در این آرامگاه دفن شدند شهریار و محمد حسین بهجت تبریزی بوده اند و مقبره الشعرا تبریز در سال 1387در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده.

مقبره الشعرا

مقبره الشعرا تبریز

تاریخچه مقبره الشعرا

مقبره الشعرا در طول زمان نام های مختلفی داشته چندی از آن نان ها عبارت اند از :قبرستان سرخاب، حظیره القضاه،حظیره الشعرا.در کتب و منابع تاریخی که ما در حال حاضر در اختیار داریم از مقبره الشعرا تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده. ولی در کتابی به نام لباب الالباب کخ نوسنده آن شخصی به نام محمد عوفی بوده نوشته شده و درون کتاب در مورد شاعرانی مانند ظهیر و خاقانی که در قرن ششم بوده اند نوشته که آنها در مقبره الشعرا مدفون شده اند و بدین صودت در کتاب خود نامی از مقبره الشعرا برده است.ولی کتاب دیگری نیز هست که نام آن نزهه القلوب از حمدالله مستوفی که در سال 740نوشته شده کهنه ترین کتابی است که به وضوح درون آن نام مقبره الشعرا برده شده.

مقبره الشعرا

مقبره زیبای الشعرا

مقبره الشعرا تبریز نیز مانند خیلی از مکان های دیگر دچار حوادث طبیعی مختلفی شده مانند زلزله و سیل و... که باعث از بین رفتن شکل ظاهری این مقبره شده است. در کتابی به نام صاحب اولاد اطهار که نویسنده آن طباطبایی است و در سال 1294هجری قمری نوشته شده،به تعداد شزیادی از زلزله ها اشاره داشته که یکی از مهم ترین های آن زلزله 1193و زلزله ای که سال بعد از آن اتفاق افتاد اشاره کرده که این ها اسیب های زیادی را به این مقبره وارد کرده اند.و شخصی به نام عزیز دولت آبادی هم در مقاله های مربوط به زلزله های تبریز درباره قبر های مقبره الشعرا اینگونه نوشت : با کمال تأسف از مزارات شهریاران شعر و ادب فارسی مثل خاقانی شروانی، اسدی طوسی، ظهیر فاریابی، مجیرالدین بیلقانی، حکیم قطران تبریزی، شاهپور بن محمد اشهری سبزواری، خواجه همام تبریزی و... کوچک‌ترین نشانه و اثری نمی‌یابید.

فضای داخلی مقبره الشعرا

فضای داخلی مقبره الشعرا

مقبره الشعرا کجا قرار دارد؟

شما میتوانید برای رفتن به مقبره الشعرا از این ادرس استفاده کنید: محله ششگلان، خیابان ثقه الاسلام، تقاطع عارف، تکیه حیدر، در کنار بقعه سید حمزه و مقبره قائم مقام و ملاباشی

مقبره الشعرا در شب

مقره الشعرا در شب

ساعات بازدید از مقبره الشعرا

شما میتوانید برای بازدید از مقبره الشعرا از ساعت 8:30صبح تا 18 عصر بروید.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید