معرفی شهرستان شبستر
شهرستان شبستر از شهرستانهایی است که در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شهرستان شبستر با داشتن نزدیک بر ۲۷۵۰ کیلومتر مربع وسعت در قسمت غربی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این شهرستان مابین شهرستان های دیگری مثل ورزقان، اسکو، مرند، تبریز، خوی، دریاچه ارومیه و سلماس قرار دارد.
عکس های بیشتر
سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب شهرستان شبستر حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب شهرستان شبستر اطلاعات کسب کنیم.
شهرستان شبستر از شهرستانهایی است که در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شهرستان شبستر با داشتن نزدیک بر ۲۷۵۰ کیلومتر مربع وسعت در قسمت غربی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این شهرستان مابین شهرستان های دیگری مثل ورزقان، اسکو، مرند، تبریز، خوی، دریاچه ارومیه و سلماس قرار دارد. شهرستان شبستر از دسته شهرستانهایی است که در جاده ترانزیت تبریز به ارومیه و همینطور توی مسیر خط آهن ایران به ترکیه است. یک کوه به نام کوه میشوداغی با جهت شرقی–غربی و البته با طول بیشتر از یکصد کیلومتر و عرضی نزدیک بر سی کیلومتر مثل یک دیوار یا حصار دور تا دور قسمت شمالی منطقه را پوشانده است و شهرستان شبستر رو از مرند و خوی جداکرده است. این کوهها در اول کوه ارسباران قرار دارد.
استان آذربایجان شرقی
بخشها سه بخش؛ مرکزی شبستر، صوفیان و تسوج
سال تأسیس ۱۳۶۹ (خورشیدی)
نامهای پیشین چوستر
فرماندار ایوب دهقان
جمعیت ۱۳۵٬۴۲۱ نفر
مذهب شیعه
مساحت ۲۷۵۰ کیلومتر مربع کیلومتر مربع
شبستر یک شهرستان دانشگاهی است با این که در قسمت مرکز شهرستان جمعیت کمی زندگی میکند و دانشجو هایی زیادی دارد. این شهرستان دارای دانشگاه های زیادی نیز هست، دانشگاه آزاد اسلامی دارای چهار واحد در شهرهای آن است، دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تَسوج، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خامنه، دانشگاه پیام نور واحد بنیس، دانشگاه جامع علمی کاربردی شبستر و دانشگاه پیام نور مرکز شبستر از دسته دانشگاههای موجود در این شهرستان هستند. جمعیت این شهرستان زیبا با سرشماری ای که در سال ۹۵ از نفوس و مسکن انجام شد به ۱۳۵٬۴۲۱ نفر رسیدند.
شهرستان شبستر از نظر کشاورزی هم معروف و شناخته شده است چون در شندآباد خوراکی هایی مانند هلو و صیفی جات و گردو و آلبالو و گندم و بادام تولید میشود، در صوفیان انگور و گندم، در زیناب پیاز، درتسوج نظرلو، آلبالو و در ایوند سیب، تولید میشود. بجز این موارد گفته شده کارخان های سیمان که در صوفیان است و کورههای آجرپزی موجود در وایقان و کارخانه نساجی که در خامنه است و شهرک سرمایهگذاری خارجی و شهرک مصالح ساختمانی و کارخانه ماکارونی وارد سازی از کارخانه و ....های صنعتی در شهرستان شبستر هستند. در این شهرستان یک شهر به نام کوزه کنان وجود دارد که شهری فرهنگی وهنری است این شهر به مهد سفال ایران مشهور است و سفال سازی در این شهر درامد و رونق خیلی زیادی دارد، شهر کوزهکنان و شهر فرهنگی و قدیمی خامنه که دارای درختان چنار قدیمی و کهنسال است به ساخت سفال و وسایل سفالی معروف هستند محصولات سفالی که در آنجا تولید میشود به خیلی از شهر های ایران صادر میشود.شهر مشهور دیگری نیز به اسم شندآباد در آنجا هست که با داشتن بیش از صد نوع هلو به قطب هلوی کشور معروف است.
شاعران زیادی در این شهر زیبا به دنیا آمده اند و میتوان گفت که شبستر زادگاه عارفان و شاعران زیادی است از آنها میشود شیخ محمد خیابانی، میرزا علی معجز شبستری و شیخ محمود شبستری را نام برد. شیخ محمود شبستری، در سال ۷۲۰ (ه ق) درگذشته و در همین شهر دفن شده است، امیر تیمور در سال۷۷۸ (ه ق) بعد از تسخیر تبریز به دیدن قبر اورفته. میرزا علی معجز شبستری، که به معجز شبستری معروف است و با این نام شناخته میشود، در سال ۱۲۵۲ (ه ش) در شبستر که در زمانی که ایشان به دنیا آمدند یک روستای تقریبا کوچک بود به دنیا آمد. او فرزند حاجی آقا که از تاجران معروف و بزرگ شبستر و پدربزرگش حاجی میرزا بابا که حاکم شبستر بوده، است . او دو برادر نیز داشته که از خودش بزرگتر بوده اند که نام های آنها حسن و حسین بوده این دو برادر به استانبول رفت و آمد داشته اند. میرزا علی معجز در شبستر در پیش فردی که نامش آخوند ملا علی بوده با اصول قدیم درس خوانده است. او برای اینکه بتواند یک مدرسه دخترانه که با اصول امروزی باشد را برای دخترانی که در شبستر هستند تأسیس کند خیلی تلاش کرد و در آخر با تمام تلاشی که داشت و با کمک های رئیس فرهنگ وقت تبریز که نامش دکتر محسنی عماد السلطنه بود توانست اولین مدرسه دخترانه را در روستای شبستر بسازد.
کوه میشو زیبا که در زمان گذشته از نظر وجود گونههای زیستی متنوع خیلی ارزشمند بوده ولی در حال حاضر با تخریب شدن زیستگاهها و البته کم شدن جانداران موجود در آنجا دست و پنجه نرم میکند. کوه میشو برای اکوسیستم استان آذربایجان یک زیستگاه پشتوانهای و البته پیرامونی برای دوام بخش بیوتای اندمیک استان آذربایجان حساب میشود. نزدیک به ۳۸۵ گونه گیاه که شناخته شده هم هستند و پوشش گیاهی که در آنجا است و البته تنوع گونهای که در اندمیک است که مخصوص و منحصر به میشو است، ارزش و اهمیت پوشش گیاهی این بخش را به ما نان میدهد.
مقبره شیخ محمود شبستری
بندر شرفخانه
آبشار سرکند دیزج شبستر
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.