معرفی شهرستان دامغان
دامغان در فاصله ۳۳۵ كيلومتري تهران واقع شده است.
عکس های بیشتر
شهرستان دامغان یکی از شهرستانهای استان سمنان است که در مرکز این استان واقع شده است. این شهرستان از شمال به شهرستان شاهرود، از جنوب به شهرستان گرمسار، از شرق به شهرستان سمنان و از غرب به استان تهران محدود میشود. مرکز این شهرستان شهر دامغان است.دامغان دارای قدمتی طولانی است و از دوران پیش از اسلام تاکنون مورد سکونت بوده است. این شهرستان در دوران مختلف تاریخی، از جمله دوران ساسانی، سلجوقی، ایلخانی، تیموری و قاجار، از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.
دامغان دارای جاذبههای گردشگری متعددی است که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مسجد جامع دامغان: این مسجد یکی از مهمترین بناهای تاریخی شهر دامغان است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این مسجد دارای معماری زیبایی است و از تزئینات کاشیکاری و آجرکاری زیبایی برخوردار است.
- برج چهل دختران: این برج یکی دیگر از بناهای تاریخی شهر دامغان است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این برج دارای ارتفاعی ۲۳.۵ متری است و از آجر ساخته شده است.
- کاروان سنگی آهوان: این کاروانسرا یکی از مهمترین کاروانسراهای تاریخی ایران است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است و از اهمیت تجاری زیادی برخوردار بوده است.
- گرمابه حضرت: این گرمابه یکی از بناهای تاریخی شهر دامغان است که قدمت آن به دوران تیموری برمیگردد. این گرمابه دارای معماری زیبایی است و امروزه به موزه مردمشناسی تبدیل شده است.
- امامزاده یحیی: این امامزاده یکی از مهمترین زیارتگاههای شهر دامغان است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این امامزاده دارای حرمی زیبا است و هر ساله پذیرای زوار زیادی از سراسر کشور است.
دامغان دارای آب و هوایی کویری است و تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای سرد و خشک دارد. میانگین دمای هوا در دامغان در تابستان ۳۸ درجه سانتیگراد و در زمستان ۲ درجه سانتیگراد است.دامغان از نظر منابع طبیعی دارای معادن مختلفی از جمله گچ، نمک، سنگ آهن، سنگ آهک، سنگ لاشه، سنگ تزئینی، زئولیت، بنتونیت، سلستین و غیره است.دامغان دارای صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، نساجی، چرمسازی، صنایع دستی و غیره است.دامغان شهری باستانی و تاریخی است که دارای جاذبههای گردشگری متعددی است. این شهر برای علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ایران، مقصدی جذاب و دیدنی است.
در ادامه به معرفی برخی از جاذبههای گردشگری شهرستان دامغان به طور مختصر میپردازم:
مسجد جامع دامغان
مسجد جامع دامغان یکی از مهمترین بناهای تاریخی شهر دامغان است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این مسجد دارای معماری زیبایی است و از تزئینات کاشیکاری و آجرکاری زیبایی برخوردار است.مسجد جامع دامغان در مرکز شهر دامغان واقع شده است و دارای مساحتی بالغ بر ۳ هزار متر مربع است. این مسجد دارای دو ایوان، دو شبستان و دو مناره است.مسجد جامع دامغان در سال ۱۳۱۰ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج چهل دختران
برج چهل دختران یکی دیگر از بناهای تاریخی شهر دامغان است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این برج دارای ارتفاعی ۲۳.۵ متری است و از آجر ساخته شده است.برج چهل دختران در شمال شرقی شهر دامغان واقع شده است و دارای مساحتی بالغ بر ۵۰ متر مربع است. این برج دارای چهار طبقه است و در هر طبقه آن دو اتاق وجود دارد.برج چهل دختران در سال ۱۳۱۰ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کاروان سنگی آهوان
کاروان سنگی آهوان یکی از مهمترین کاروانسراهای تاریخی ایران است که قدمت آن به دوران سلجوقی برمیگردد. این کاروانسرا در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است و از اهمیت تجاری زیادی برخوردار بوده است.کاروان سنگی آهوان در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهر دامغان واقع شده است و دارای مساحتی بالغ بر ۱۲ هزار متر مربع است. این کاروانسرا دارای یک حیاط مرکزی، دو اصطبل