معرفی شهرزاوه

 معرفی شهرزاوه

معرفی شهرزاوه

شهرستان زاوه، یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی می‌باشد.این شهرستان تا آبان ماه ۱۳۸۷، یکی از بخش‌های شهرستان تربت حیدریه بود که در این تاریخ به شهرستان ارتقا یافت.

عکس های بیشتر

شهر زاوه، شهری در استان خراسان رضوی ایران است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان زاوه واقع شده‌است.شهر زاوه در فاصله ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مشهد قرار دارد. این شهر در دامنه‌های کوه هزارمسجد واقع شده‌است و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است.شهر زاوه دارای قدمتی تاریخی است و در دوران پیش از اسلام، یکی از مراکز مهم تجاری و فرهنگی ایران بوده‌است.

شهر زاوه دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی است. از جمله این جاذبه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آرامگاه امامزاده عبدالله بن زید، یکی از فرزندان امام زید بن علی
  • مسجد جامع زاوه، یکی از مساجد تاریخی ایران که قدمت آن به دوران صفویان می‌رسد
  • قلعه زاوه، یکی از قلعه‌های تاریخی ایران که قدمت آن به دوران ساسانیان می‌رسد
  • منطقه گردشگری آبگرم زاوه، یکی از مناطق گردشگری طبیعی ایران که دارای آبگرم‌های متعددی است

     

شهر زاوه دارای اقتصاد متنوعی است. از جمله فعالیت‌های اقتصادی این شهر می‌توان به کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد.شهر زاوه دارای جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر است. مردم این شهر به زبان فارسی صحبت می‌کنند.آرامگاه امامزاده عبدالله بن زید، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر زاوه است. این آرامگاه، مدفن امامزاده عبدالله بن زید، یکی از فرزندان امام زید بن علی است.امامزاده عبدالله بن زید، در سال ۱۱۷ هجری قمری در شهر مدینه متولد شد. او در دوران جوانی به ایران آمد و در شهر زاوه سکونت گزید. او در سال ۱۷۸ هجری قمری در شهر زاوه درگذشت و در همان شهر به خاک سپرده شد.آرامگاه امامزاده عبدالله بن زید، در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی، توسط سازمان میراث فرهنگی ایران، به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.مسجد جامع زاوه، یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهر زاوه است. این مسجد، یکی از مساجد تاریخی ایران است که قدمت آن به دوران صفویان می‌رسد.مسجد جامع زاوه، در سال ۱۰۵۶ هجری قمری، توسط شاه عباس صفوی، ساخته شد. این مسجد، دارای دو مناره بلند و یک شبستان بزرگ است.قلعه زاوه، یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهر زاوه است. این قلعه، یکی از قلعه‌های تاریخی ایران است که قدمت آن به دوران ساسانیان می‌رسد.قلعه زاوه، در سال ۲۳۸ هجری قمری، توسط شاپور دوم ساسانی، ساخته شد. این قلعه، دارای چهار برج بلند و یک حصار محکم است.منطقه گردشگری آبگرم زاوه، یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شهر زاوه است. این منطقه، دارای آبگرم‌های متعددی است که دارای خواص درمانی هستند.منطقه گردشگری آبگرم زاوه، در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر زاوه قرار دارد. این منطقه، در فصل‌های گرم سال، پذیرای گردشگران زیادی از سراسر ایران و جهان است.

محیط طبیعی معرفی شهرزاوه زاوه

محیط طبیعی شهر زاوه

شهر زاوه در دامنه‌های کوه هزارمسجد واقع شده‌است. این کوه، بلندترین کوه استان خراسان رضوی است و دارای ارتفاع ۳۰۷۰ متر است.شهر زاوه دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. در فصل زمستان، آب و هوای این شهر سرد و برفی است. در فصل تابستان، آب و هوای این شهر معتدل و مطبوع است.

شهر زاوه دارای منابع طبیعی متعددی است. از جمله این منابع طبیعی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جنگل‌ها، شهر زاوه دارای جنگل‌های متعددی است. از جمله این جنگل‌ها می‌توان به جنگل‌های بلوط، جنگل‌های پسته و جنگل‌های ارس اشاره کرد.
  • مراتع، شهر زاوه دارای مراتع متعددی است. این مراتع، زیستگاه مناسبی برای انواع گیاهان و جانوران است.
  • آب، شهر زاوه دارای منابع آبی متعددی است. از جمله این منابع آبی می‌توان به رودخانه زاوه، چشمه‌های آبگرم و آب‌های زیرزمینی اشاره کرد.

جنگل‌های شهر زاوه

جنگل‌های شهر زاوه، یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی این شهر است. این جنگل‌ها، نقش مهمی در حفظ محیط زیست ایفا می‌کنند.

جنگل‌های شهر زاوه، زیستگاه مناسبی برای انواع گیاهان و جانوران است. از جمله گیاهان موجود در این جنگل‌ها می‌توان به بلوط، پسته، ارس، زالزالک، گلابی وحشی و زرشک اشاره کرد. از جمله جانوران موجود در این جنگل‌ها می‌توان به گرگ، روباه، خرگوش، کبک، تیهو و پرندگان شکاری اشاره کرد.

مراتع شهر زاوه

مراتع شهر زاوه، یکی دیگر از مهم‌ترین منابع طبیعی این شهر است. این مراتع، زیستگاه مناسبی برای انواع گیاهان و جانوران است.

مراتع شهر زاوه، برای دامداری اهمیت زیادی دارد. از این مراتع، برای چرای دام‌ها استفاده می‌شود.

آب‌های شهر زاوه

آب‌های شهر زاوه، یکی دیگر از مهم‌ترین منابع طبیعی این شهر است. از این آب‌ها، برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت استفاده می‌شود.رودخانه زاوه، یکی از مهم‌ترین منابع آبی شهر زاوه است. این رودخانه، از کوه هزارمسجد سرچشمه می‌گیرد و به رودخانه هریرود می‌ریزد.چشمه‌های آبگرم شهر زاوه، یکی دیگر از مهم‌ترین منابع آبی این شهر است. این چشمه‌ها، دارای خواص درمانی هستند و مورد توجه گردشگران زیادی است.آب‌های زیرزمینی شهر زاوه، یکی دیگر از مهم‌ترین منابع آبی این شهر است. از این آب‌ها، برای مصارف کشاورزی و شرب استفاده می‌شود.

محیط طبیعی شهر زاوه، نیازمند حفاظت است

محیط طبیعی شهر زاوه، نیازمند حفاظت است. عواملی مانند آلودگی هوا، آلودگی آب، تخریب جنگل‌ها و نابودی گونه‌های جانوری، به محیط طبیعی این شهر آسیب می‌رسانند.

برای حفاظت از محیط طبیعی شهر زاوه، باید اقداماتی انجام شود. این اقدامات شامل موارد زیر است:

  • کاهش آلودگی هوا
  • کاهش آلودگی آب
  • مبارزه با تخریب جنگل‌ها
  • حفظ گونه‌های جانوری

با انجام این اقدامات، می‌توان از محیط طبیعی شهر زاوه محافظت کرد و آن را برای نسل‌های آینده حفظ نمود.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید