معرفی شهر کهنوج

 معرفی شهر کهنوج

معرفی شهر کهنوج

عکس های بیشتر

کهنوج

شهرستان کهنوج از شهرستان‌های استان کرمان، پهناورترین استان ایران است و مرکز این شهرستان شهرکهنوج است.این شهرستان بنابر سرشماری جمعیت سال ۱۳۹۰ مرکز آمار ایران قریب به ۸۶۲۹۰ نفر است و در استان رتبه نهم جمعیتی را به خود اختصاص داده است

جغرافیا

شهرستان کهنوج با مساحت ۲۱۹۰ کیلومتر مربع در جنوب شرقی استان کرمان واقع شده و ۱/۲ درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده و مرکز آن شهر کهنوج است. این شهرستان دارای ۱ شهر، ۲ بخش و ۵دهستان می‌باشد. فاصله شهر کهنوج تا مرکز استان ۳۵۰ کیلومتر است. این شهرستان از شمال به شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد، از شرق به شهرستان رودبار جنوب و از جنوب به شهرستان منوجان و از جنوب شرقی به شهرستان قلعه گنج و از غرب به شهرستان فاریاب و از جنوب غربی به شهرستان رودان در استان هرمزگان محدود است.

آب و هوا

بادهای گرم کهنوج یا به زبان محلی لوار: فصل وزش این باد تابستان است وبخاطر عبورصحرایی خشک عربستان گرم وسوزان است این بار کمک شایان در رسیدن خرما می‌کند به طوری که فصل وزش این باد فصل خرما پزان می‌گویند لازم است ذکر شود این باد برای زراعت‌های تابستانی و همچنین نهال‌ها و دختان تازه کشت زیان اور است. وزش این باد در شب‌های فصول بهار و تابستان است که باد به صورت نسیم خنکی است که با وزش خود سوزش وگرمای تابستان را ازیاد هر کسی خواهد برد شایان ذکر است به علت معروفیت این باد در سطح شهر کهنوج یکی از اماکن فرهنگی نیز به این اسم نامگذاری شده است (سینما شوباد).

قلعه میش پدام

قلعه میش پدام مربوط به هزاره ۱- دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان کهنوج، بخش رودبار، روستای میش پدام واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۵۷۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قلعه ضرغام(قلعه کهنوج)

قلعه کهنوج را سعید خان بنا نهاد از زمان ساخت این قلعه اطلاع دقیقی در دست نیست اما به نقل از اسناد و مدارک تاریخی این قلعه تا زمان سلطنت سلسله قاجار قلعه آباد و مستحکمی بوده که در زمان شورش آقاخان محلاتی – که سعیدخان رودباری ( حاکم رودبار ) نیز از او حمایت کرد – بدست امیرتوپخانه خراب شده است. شاهزاده فیروز میرزا فرمانفرما، حاکم کرمان در سال ۱۲۹۸ به رودبار و بمپور سفری کرده است که سفرنامه هم در این باره از خود برجای گذاشته است ، کهنوج را اینگونه توصیف کرده است . کهنوج قصبه و ضابط نشین رودبار است ، قلعه‌ی بسیار سختی دارد که در ابتدای کهنوج و در ورودی کوه سنگی واقع است که از قلعه بمپور مرتفع‌تر است و به عینه شبیه دوشان تپه ( در تهران ) ولی ارتفاع این قلعه اندکی از او کمتر و طول کوه و قلعه اینجا به آن اندازه نیست . اکنون این قلعه خراب و ویران و چاهش را که آب داشته است پر کرده اند ،که جای بسی تأسف است . باعث خرابی قلعه را تحقیق کردم گفتند : در سالی که سعید خان مشهور به بلوچ که ضابط رودبار بود و از دیوان و دربخانه گریزان بود . امیر توپخانه حکم به خرابی قلعه کرده بود . ( البته آقاخان محلاتی حاکم کرمان که بر علیه محمد شاه قاجار طغیان کرده بود و سعید خان رودباری به او قول همکاری و مساعدت داده بود او به قلعه کهنوج پناه آورد و قوای دولتی قلعه کهنوج را محاصره و حبیب الله خان امیر توپخانه ، این قلعه را به توپ بست که سبب ویرانی آن شد . این حادثه در سال ۱۲۵۷ اتفاق افتاد ) .قلعه کهنوج را مرحوم سعید خان بالای تلی ساخته است که تل آن تقریباً دویست زرع ارتفاع دارد و تمامش سنگ و بنیان قلعه در نهایت استحکام است . برج و باروی خوب برای آن ساخته شده و سرزن تمام تلهای محقر اطراف است . در وسط آن چاه عمیقی که زیاده از دویست زرع عمق دارد حفر کرده و به آب رسانده اند ، سه دروازه به همه جهت و شانزده لوله برج در فصیل و نارنج قلعه هم دارد ، اوقاتی که در این نقاط اغتشاشی بوده است ، قلعه مزبور در محل خود خیلی مفید بوده و غالباً مرحوم سعید خان خود و کسانش را در قلعه مزبور حفظ می‌نموده است ولی بعد از آن به واسطه شیوع امنیت دران خان و پدرش نورالدین خان آن را متروک گذاشته است و چون کهنوج از حد غرب جنوبی پنج فرسخ تا (( کردی )) خاک فارس بیشتر فاصله ندارد . برای حفظ جان و مال اهالی این حدود از اشرار عرب و بهرلوی فارس تعمیر و نگاه داری این قلعه از لوازم است.

شهر کهنوج، یکی از شهرهای استان کرمان، ایران، است. این شهر، در فاصله ۳۵۰ کیلومتری جنوب شرقی کرمان واقع شده است.

تاریخچه شهر کهنوج

تاریخچه شهر کهنوج به دوران پیش از تاریخ بازمی‌گردد. این شهر، در طول تاریخ، مورد حمله و اشغال اقوام و حکومت‌های مختلف قرار گرفته است.

دوران پیش از تاریخ

در دوران پیش از تاریخ، شهر کهنوج، به عنوان یک مرکز مهم تجاری و اقتصادی، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود منابع طبیعی فراوان، مانند آب و زمین حاصلخیز، مورد توجه اقوام مختلف قرار می‌گرفت.

دوران تاریخی

در دوران تاریخی، شهر کهنوج، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، به عنوان یک منطقه تاریخی مهم، شناخته می‌شود.

دوران اسلامی

در دوران اسلامی، شهر کهنوج، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران، مطرح بود. این شهر، به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، به عنوان یک منطقه تاریخی مهم، شناخته می‌شود.

دوران معاصر

در دوران معاصر، شهر کهنوج، به عنوان یکی از شهرهای استان کرمان، ایران، شناخته می‌شود. این شهر، دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی است و پتانسیل تبدیل شدن به یکی از قطب‌های گردشگری ایران را دارد.

جغرافیای شهر کهنوج

شهر کهنوج، در دامنه کوه‌های جوپار، واقع شده است. این شهر، در منطقه‌ای کویری، با آب و هوای گرم و خشک، واقع شده است.

ارتفاع

شهر کهنوج، در ارتفاع ۱۱۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است.

مساحت

شهر کهنوج، دارای مساحت ۲۱۹۰ کیلومتر مربع است.

جمعیت

جمعیت شهر کهنوج، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، برابر با ۶٬۸۷۶ نفر است.

آب و هوا

آب و هوای شهر کهنوج، گرم و خشک است. تابستان‌های کهنوج، بسیار گرم و خشک است. زمستان‌های کهنوج، نسبتاً معتدل است.

بارندگی

میزان بارندگی سالانه در شهر کهنوج، حدود ۱۰۰ میلی‌متر است.

رودخانه‌ها

رودخانه هلیل رود، تنها رودخانه دائمی شهر کهنوج است. این رودخانه، از کوه‌های جوپار سرچشمه می‌گیرد و به دریاچه نمک می‌ریزد.

پوشش گیاهی

پوشش گیاهی شهر کهنوج، عمدتاً از درختان و گیاهان بیابانی تشکیل شده است. از مهم‌ترین درختان و گیاهان این منطقه می‌توان به بنه، کُنار، پسته وحشی، گز و خارشتر اشاره کرد.

حیات وحش

حیات وحش شهر کهنوج، عمدتاً از حیوانات بیابانی تشکیل شده است. از مهم‌ترین حیوانات این منطقه می‌توان به گربه شنی، روباه، کفتار، شغال، مار و عقرب اشاره کرد.

جاذبه‌های گردشگری شهر کهنوج

شهر کهنوج، دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی است. از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مجموعه تاریخی و فرهنگی میمند: مجموعه تاریخی و فرهنگی میمند، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران است. این مجموعه، در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر کهنوج واقع شده است.
  • روستای میمند: روستای میمند، یکی از زیباترین روستاهای ایران است. این روستا، به دلیل وجود خانه‌های صخره‌ای، به نام روستای صخره‌ای معروف شده است.
  • روستای هینوج: روستای هینوج، یکی از زیباترین روستاهای ایران است. این روستا، به دلیل وجود خانه‌های پلکانی، به نام روستای پلکانی معروف شده است.
  • روستای دهج: روستای دهج، یکی از زیباترین روستاهای ایران است. این روستا، به دلیل وجود خانه‌های خشتی، به نام روستای خشتی معروف شده است.

اقتصاد شهر کهنوج

اقتصاد شهر کهنوج، بر پایه کشاورزی، دامپروری و گردشگری است. از مهم‌ترین محصولات کشاورزی کهنوج، می‌توان به پسته، گندم، جو، خرما و بادام اشاره کرد.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید