معرفی شهر قائنات
شهرستان قاینات، به مرکزیت شهر قائن، در شرق ایران و شمال استان خراسان جنوبی در حد فاصل ۱۵ و ۳۳ تا ۱۲ و ۳۴ عرض جغرافیایی و ۳۸ و ۵۸ تا ۵۶ و ۶۰ طول جغرافیایی قرار دارد.شهرستان قائنات، تا سال ۱۳۵۸، یکی از بخشهای شهرستان بیرجند بود که در ۲۷ بهمن ۱۳۵۸ با تصویب هیأت وزیران از شهرستان بیرجند جدا شده و به صورت شهرستان مستقل درآمد.این شهرستان به نام پایتخت زعفران جهان معروف است.
عکس های بیشتر
شهر قائنات، مرکز شهرستان قائنات در استان خراسان جنوبی است. این شهر در فاصله ۱۶۲ کیلومتری جنوب غربی بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد.شهر قائنات در دامنه کوههای قهستان قرار دارد. این شهر دارای آب و هوای معتدل و کوهستانی است. تابستانهای این شهر گرم و خشک و زمستانهای آنها سرد و برفی است.شهر قائنات دارای قدمتی طولانی است. این شهر در دورانهای مختلف تاریخی، از جمله دوران ساسانی، دوران اسلامی و دوران قاجار، اهمیت داشته است.
شهر قائنات از نظر اقتصادی نیز اهمیت زیادی دارد. این شهر قطب تولید زعفران در ایران است. همچنین، این شهر دارای معادن بزرگی از سنگهای معدنی نیز است.شهر قائنات از نظر فرهنگی نیز اهمیت زیادی دارد. این شهر مهد پرورش بزرگان بسیاری در عرصههای مختلف بوده است. از جمله این بزرگان میتوان به شیخ احمد جام، یکی از بزرگترین عارفان و صوفیان ایرانی در دوران سلجوقی اشاره کرد.شهر قائنات از جمله شهرهای مهم و تاریخی در استان خراسان جنوبی است. این شهر دارای جاذبههای گردشگری، اقتصادی و فرهنگی بسیاری است.
تاریخچه شهر قائنات قائنات
شهر قائنات، مرکز شهرستان قائنات در استان خراسان جنوبی، دارای قدمتی طولانی است. این شهر در دورانهای مختلف تاریخی، از جمله دوران ساسانی، دوران اسلامی و دوران قاجار، اهمیت داشته است.
دوران ساسانی
در دوران ساسانی، قائنات به نام «آرتاگوانا» شناخته میشد. این شهر در آن دوران از اهمیت تجاری و نظامی برخوردار بود.
دوران اسلامی
در دوران اسلامی، قائنات به عنوان یکی از مراکز مهم تولید زعفران شناخته میشد. این شهر همچنین به عنوان یکی از مراکز مهم تولید سنگهای معدنی نیز بود.در دوران سلجوقی، قائنات به عنوان پایتخت ایالت قهستان شناخته میشد. این شهر در آن دوران شاهد رشد و توسعه زیادی بود.
دوران قاجار
در دوران قاجار، قائنات به عنوان یکی از مراکز مهم تولید زعفران و سنگهای معدنی همچنان از اهمیت برخوردار بود.
دوران پهلوی
در دوران پهلوی، قائنات به عنوان یکی از شهرستانهای استان خراسان شناخته میشد. این شهر در آن دوران نیز به عنوان یکی از مراکز مهم تولید زعفران و سنگهای معدنی شناخته میشد.
دوران جمهوری اسلامی
در دوران جمهوری اسلامی، قائنات همچنان به عنوان یکی از مراکز مهم تولید زعفران و سنگهای معدنی شناخته میشود. این شهر همچنین به عنوان یکی از مناطق گردشگری مهم در استان خراسان جنوبی شناخته میشود.
آثار تاریخی شهر قائنات
شهر قائنات دارای آثار تاریخی بسیاری است. از جمله این آثار تاریخی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آرامگاه شیخ احمد جام
- مسجد جامع قائن
- پل جام
- حمام جام
- قلعه کوه قائن
- قلعه یحیی
- قلعه محمد
- قلعه ابراهیم
این آثار تاریخی نشاندهنده قدمت و فرهنگ غنی شهر قائنات هستند.
جغرافیای شهر قائنات قائنات
شهر قائنات، مرکز شهرستان قائنات در استان خراسان جنوبی، در دامنه کوههای قهستان قرار دارد. این شهر در فاصله ۱۶۲ کیلومتری جنوب غربی بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد.شهر قائنات دارای آب و هوای معتدل و کوهستانی است. تابستانهای این شهر گرم و خشک و زمستانهای آنها سرد و برفی است.شهر قائنات دارای دشتی وسیع در مرکز خود است. این دشت محل پرورش انواع محصولات کشاورزی و باغی است.شهر قائنات از نظر موقعیت جغرافیایی دارای اهمیت زیادی است. این شهر در مسیر راههای ارتباطی مهمی قرار دارد.شهر قائنات در دامنه کوههای قهستان قرار دارد. این کوهها از رشتهکوههای زاگرس هستند.شهر قائنات دارای دشتی وسیع در مرکز خود است. این دشت محل پرورش انواع محصولات کشاورزی و باغی است.شهر قائنات همچنین دارای چشمههای آب گرم بسیاری است. این چشمهها از جمله مناطق گردشگری مهم در این شهر هستند.جمعیت شهر قائنات در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، حدود ۴۵ هزار نفر است. این جمعیت در حدود ۱۵ درصد جمعیت شهرستان قائنات را تشکیل میدهد.شغل اصلی اهالی شهر قائنات، کشاورزی و باغداری است. همچنین، دامداری و صنایع دستی نیز از دیگر مشاغل اهالی این شهر هستند.شهر قائنات دارای فرهنگ غنی و تاریخی است. این شهر مهد پرورش بزرگان بسیاری در عرصههای مختلف بوده است.