معرفی شهر سیریک

 معرفی شهر سیریک

معرفی شهر سیریک

سیریک یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر مرکز شهرستان سیریک است.سیریک در کرانهٔ دریای عمان قرار دارد. از طریق راه اصلی در ۷۰ کیلومتری شمال میناب و ۱۵۰ کیلومتری جنوب خاوری جاسک قرار دارد.در ۳۵ کیلومتری شهر سیریک تالابی وجود دارد به نام تالاب آذینی که در فهرست تالاب‌های رامسر ثبت شده‌است.

عکس های بیشتر

شهر سیریک، یکی از شهرهای مهم جنوب ایران و مرکز شهرستان سیریک در استان هرمزگان است. این شهر، در مجاورت خلیج فارس قرار دارد و از گذشته‌های دور، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شده است.

تاریخچه سیریک

قدمت سیریک به دوران هخامنشیان می‌رسد. در آن زمان، این منطقه، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شد.در دوران اسلامی، سیریک، به یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی ایران تبدیل شد. این منطقه، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب خود، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تجارت و بازرگانی بین ایران و کشورهای مختلف جهان محسوب می‌شد.در دوران قاجاریان، سیریک، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شد. این منطقه، به دلیل موقعیت استراتژیک خود، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز نظامی ایران در خلیج فارس محسوب می‌شد.در دوران پهلوی، سیریک، همچنان به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شد. این منطقه، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب خود، به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری و اقتصادی ایران در خلیج فارس محسوب می‌شد.در دوران جمهوری اسلامی، سیریک، همچنان به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شود. این منطقه، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب خود، از جمله مهم‌ترین مناطق گردشگری در ایران محسوب می‌شود.

جغرافیای سیریک

سیریک، در جنوب ایران و در مجاورت خلیج فارس قرار دارد. این شهر، از شمال به شهرستان جاسک، از جنوب به دریای عمان، از مغرب به شهرستان رودان و از سمت مشرق به شهرستان بندرعباس محدود می‌شود.

سیریک، در منطقه‌ای گرم و مرطوب قرار دارد. میانگین دمای هوا در این منطقه، در طول سال، حدود ۲۷ درجه سانتیگراد است.

جمعیت سیریک

جمعیت سیریک، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، حدود ۲۵ هزار نفر است. این شهر، از نظر جمعیت، یازدهمین شهر پرجمعیت استان هرمزگان محسوب می‌شود.

اقتصاد سیریک

اقتصاد سیریک، بر پایه فعالیت‌های کشاورزی، صید و گردشگری استوار است. این شهر، به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب خود، دارای محصولات کشاورزی متنوعی است که از جمله آنها می‌توان به خرما، گندم، جو، ذرت و صیفی‌جات اشاره کرد. همچنین، سیریک، به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب خود، از جمله مهم‌ترین مناطق صید و گردشگری در ایران محسوب می‌شود.

جاذبه‌های گردشگری سیریک

شهر سیریک، دارای جاذبه‌های گردشگری متعددی است که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آثار تاریخی: سیریک، دارای آثار تاریخی متعددی است که از جمله آنها می‌توان به قلعه سیریک، مسجد جامع سیریک و خانه‌های تاریخی اشاره کرد.
  • سواحل زیبا: سیریک، دارای سواحل زیبا و منحصربه‌فردی است که از جمله آنها می‌توان به ساحل سیریک، ساحل بندر کوهستک و ساحل خلیج گواتر اشاره کرد.
  • جاذبه‌های طبیعی: سیریک، دارای جاذبه‌های طبیعی متعددی است که از جمله آنها می‌توان به جنگل حرا، تالاب آذینی و جزیره هرمز اشاره کرد.

امکانات دسترسی به سیریک

سیریک، از طریق جاده و هواپیما، به راحتی قابل دسترسی است. همچنین، فرودگاه بین‌المللی بندر عباس در فاصله حدود ۱۷۵ کیلومتری از شهر سیریک قرار دارد.

سوغات سیریک

سوغات سیریک، شامل محصولات کشاورزی، صنایع دستی و صنایع غذایی است. از جمله سوغات سیریک می‌توان به خرما، محصولات لبنی، صنایع دستی و شیرینی‌جات اشاره کرد.

موارد مهم در مورد شهر سیریک

  • سیریک، یکی از شهرهای مهم جنوب ایران و مرکز شهرستان سیریک در استان هرمزگان است.
  • سیریک، دارای قدمتی طولانی است و از گذشته‌های دور، به عنوان یکی از مناطق مهم ایران محسوب می‌شده است.
  • سیریک، در موقعیت جغرافیایی مناسبی قرار دارد و به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب خود، از جمله مهم‌ترین مناطق کشاورزی، صید و گردشگری در ایران محسوب می‌شود.

 

سیریک یکی از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این شهر مرکز شهرستان سیریک است.سیریک در کرانهٔ دریای عمان قرار دارد. از طریق راه اصلی در ۷۰ کیلومتری شمال میناب و ۱۵۰ کیلومتری جنوب خاوری جاسک قرار دارد.در ۳۵ کیلومتری شهر سیریک تالابی وجود دارد به نام تالاب آذینی که در فهرست تالاب‌های رامسر ثبت شده‌است.

جمعیت

جمعیت شهرستان سیریک طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۴۵۰۰۰ نفر بوده‌است.مردم سیریک به زبان فارسی (لهجه‌ای محلی از زبان فارسی با گویش بلوچی) سخن می‌گویند. مسلمان سنی هستند.

تقسیمات شهری

سیریک به دو بخش تقسیم میشود شامل بخش مرکزی و بمانی همچنین دارای سه شهر سیریک گروگ و کوهستک است.

جاذبه های گردشگری

شهرستان سیریک از مناطق بکر گردشگری در استان هرمزگان است. مناطق گردشگری سیریک شامل: تالاب بین‌المللی آذینی با پوشش چندل و حرا، بازارچه میشی، ساحل شهر سیریک، ساحل کوهستک، معبد عشاق، باغات مهمانی و نخلستان های زیبای روستای دودر و اسکله های صیادی است. جشمه آب گرم گروگ یا"شکارون" به زبان محلی، که محل آب خوردن حیواناتی چون بز وحشی، آهو، کفتار، شغال و...است. این آب برای انسان قابل آشامیدن نیست. ولی صدای شرشر گوشنوازی دارد. برای رسیدن به این چشمه باید مسیر رودخانه فصلی خارو گروگ راتا زیر کوه تقی رو تا زیر بریدگی به شکل هفت دنبال کنید. ولی متاسفانه این چشمه و آبشخور حیوانات نیز مانند سایر آبگیرها وتالابهای کشور روزهای روبه زوال خودرا طی می کند.

قدمگاه شاه محمد ولی در روستای پالور

از توابع بخش بمانی یکی از اماکن مذهبی و مورد توجه مردم شهرستان و شهرستان های همجوار است که در جوار درختان کهنسالی به نام لور قرار دارد. که از قدمت بالایی برخوردار است و بیشترین گردش گر را در طول سال و بویژه در ایام نوروز به خود جذب می کند.

معبد عشاق روستای گروگ

 این بنا افسانه ای نقل می شود که حدود چهار صد سال پیش دو نوجوان از طوایف متخاصم به هم دل می بندندو با مخالفت شدید روبرو می شوند که بعد از مرگ آن دو نگون بخت این مکان به جای آب با شیر شتر می سازند .

قلعه سیریک واقع در سیرک کهنه

 و در فاصله 3 کیلومتری شهر سیریک که به نام کلات میر حاجی معروف است این قلعه امیر نشین در قرن هشتم تا دهم هجری مورد استفاد بوده.

ساحل زیبای بندر کوهستک مركز بخش بماني شهرستان سيريك

ساحل زیبای بندر کوهستک که مرکز بخش بمانی است این بندر قدیمی سواحل شنی زیبایی دارد و یکی از مناطق گردشگر پذیر شهرستان است ایجاد پناهگاه ( موج شکن) صیادی و تجاری برای شناور های کوچک و بزرگ (قایق و لنچ) از دیگر جاهای دیدنی آن می باشد.سواحل شني و ماسه اي زيباي روستاي كرپان و روستاي گهردو از توابع بخش بماني شهرستان كه در دو طرف شمال و جنوب ساحل بندر كوهستك  قرار دارند.

سواحل زیبای سیریک تا روستای گروگ

وجود سواحل زیبای شنی واقع در حد فاصل بین گروگ تا سیریک و احداث بندر گاه چند منظور در سیریک از مزیت های منطقه است.

گلفشان پربشترون

این گلفشان در حاشیه روستای دودر در بخش سیریک استان هرمزگان واقع است. گلفشان روستای دودر سمت شمال و دو کیلومتری روستا واقع است. گلفشان در منطقه ای تپه ماهوری واقع است و دارای یک مخروط اصلی است. روانه ها مربوط به زمان قدیم در اطراف گلفشان گسترش زیادی داشته اند که با گذشت زمان و تخریب و فرسایش آب های جاری و سیلاب فرسایش سافته و بریده بریده شده اند. هر چند که گالی های آن خیلی عمیق نیستند.

قلعه شاداب

قلعه ی معروف و مشهور شاداب که در ۴۵ کیلومتری شهرستان سیریک و از توابع بخش بمانی این شهرستان است جزء مهم ترین آثار تاریخی استان هرمزگان به حساب می آید.این قلعه بر فراز صخره های بلند روستای کنارجو ساخته شده است. بر اساس یافته های باستان شناسی و اشیاء کشف شده در این قلعه نظیرهای رنگارنگی مربوط به قرون مختلف اسلامی اکثر باستان شناسان عقیده دارند که این قلعه از قرن نهم تا یازدهم هجری مورد بهره برداری قرار گرفته است. علاوه بر شکوه و زیبایی خود ساختمان قلعه، در حاشیه آن نیز وجود باغ ها، درختان طبیعی و سد بزرگ و فضای سبز انبوه، منظره ی دل نشین و دلچسبی را برای مسافران و گردشگران فراهم آورده است.

روستای کوهستک

روستای زیبا و گردشگری کوهستک جزئی از توابع بخش بمانی شهرستان سیریک در استان هرمزگان است که به عنوان یکی از سرمایه های گردشگری استان به حساب می آید. البته دیگر باید کوهستک را به عنوان شهر بشناسیم چرا که در سال ۱۳۹۱ این روستا به شهر تبدیل شد. کوهتسک با قدمتی به اندازه ی دوران زندیه جزئ بنادر مهم خلیج فارس به حساب می آید به طوری که با دریا تنها ۱۰ متر فاصله دارد.ﺁﺏ ﻭ ﻫﻮﺍﯼ ﺁﻥ نیز نظیر سایر نقاط استان هرمزگان ﺩﺭ ﻓﺼﻞ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ، ﮔﺮﻡ ﻭ ﻣﺮﻃﻮﺏ ﻭ ﺩﺭ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ، ﻣﺮﻃﻮﺏ ﻭ ﻣﻌﺘﺪﻝ ﺍﺳﺖ. از جمله آثار تاریخی مهم در این روستا، قلعه کوهستک ﮔﻮﺭﺳﺘﺎﻥ ﻗﺪﯾﻤﯽ آن است که در بین گردشگران بسیار جالب توجه است.قلعه کوهستک ﮐﻪ ﺍﺯ ﻗﻠﻌﻪﻫﺎﯼ ﻣﺸﻬﻮﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﻗﺎﺟﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺩﺭﯾﺎﺑﺎﻧﯽ، ﺍﺣﺪﺍﺙ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ از این قلعه بقایای اندکی بر جای مانده است. ﻣﺮﺩﻡ ﮐﻮﻫﺴﺘﮏ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥﻫﺎﯼ ﺑﻠﻮﭼﯽ ﻭ ﻓﺎﺭﺳﯽ ﺑﺎ ﮔﻮﯾش ﺑﻨﺪﺭﯼ ﺳﺨﻦ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨد و اکثر آن ها از راه ماهیگیری امرار معاش می کنند. البته این مردم در دریا نوردی نیز بسیار تبحر دارند.خانه های خشت و گلی روستا و وجود نخلستان های متراکم در کنار ساحل منظره و محیط فوق العاده ای را به وجود اورده است. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید به شما پیشنهاد میکنیم علاوه بر بازدید از قلعه از اماکن تاریخی و دیدنی دیگری نظیر آرامگاه علی جلال نیکخواه، ساختمان قدیمی گمرک مربوط به دوران قاجار، تپه های ماسه ای بسیار زیبا و… نیز دیدن فرمایید.

تالاب آذینی

تالاب آذینی در موقعیت جغرافیایی N2619 E5705 در استان هرمزگان و در جنوب شرقی تنگه هرمز واقع است. تالاب آذینی ( خور آذینی ) جزو مجموعه پهنه های تالابی است که به عنوان دلتای رود گز و حرا (هیوی) در فهرست سایت های رامسر ثبت شده است. تالاب آذینی (آذین) در جنوب دهستان بیابان از توابع شهرستان میناب و تقریباً در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهر و بندر سیریک قرار دارد. با توجه به پهنه تالابی وسیع منطقه در این دهستان مراکز جمعیتی روستایی عموماً در شعاع ۵ تا ۷ کیلومتری این تالاب قرار دارند که برخی از آنها عبارتند از روستای گناری، روستای بازگرد، روستای داپتی، روستای گاراندهو،  روستای گز پیر و  روستای مهرگی. تالاب بین المللی دلتای رود گز و رود حرا ( هیوی ) که از تاریخ ۲۳ ژوئن ۱۹۷۵ به طول ۴۰ کیلومتر و مساحت ۱۵ هزار هکتار در فهرست رامسر قرار گرفته است.

پوشش گیاهی

مجموعه تالابی مزبور یک پهنه ماندابی گلی، ماسه ای و بین جزر و مدی با خور های بزرگ و کوچک و جزایر کوچک متفرقه است که توسط جنگل های حرا و چندل در حد فاصل دو رودخانه گز و هیوه پوشیده شده است. تالاب آذینی از شگفت انگیز ترین تالاب های گرمسیری کشور است و مجموعه ای است از جنگل های مانگرو با دو گونه بر تر حرا Avicennia marina و چندل Rhizophora mucronata. رویشگاه چندل تنها در این تالاب در کل منطقه ساحلی جنوب ایران وجود دارد .

حیات وحش

این رویشگاه جنگلی منحصر به فرد به لحاظ تنوع اکولوژیکی و ژنتیکی بسیار بالا با وسعتی بیش از ۵۰۰ هکتار و با موقعیت جغرافیایی خاص زیستگاه ارزشمندی برای نگهداری و حفاظت ویژه است. این تالاب همچنین یکی از نواحی مهم زمستان گذرانی پرندگان در معرض خطر انقراض، همچون پلیکان پا خاکستری ( Pelecanus crispus ) حواصیل خاکستری ( Ardea cinera )، اکرت بزرگ ( Egretta alba ) و اکرت ساحلی ( Egretta gularis )، گیلانشاه ( Numinous auguata )، گیلانشاه ابرو سفید و گیلانشاه حنایی و… است. علاوه بر این از پرندگان خشکزی نظیر تیهو ، دلیجه ، بلبل خرما و لیکو ، در حاشیه تالاب می توان نام برد. به علت جزر و مدی بودن تالاب بسیاری از ماهیان دریای عمان نیز وارد تالاب می شوند.

بازارچه میشی

بازارچه میشی واقع در استان هرمزگان 75 کیلومتری  شهرستان میناب و 7 کیلومتری شهرستان سیریک قرار دارد این بازارچه بیش از 250 واحد تجاری از جمله لوازم خانگی ، پتوفروشی،فروشگاه پوشاک،لاستیک فروشی،تابلو فروشی ،لوازم آرایشی بهداشتی - سوپر مارکت و رستوران

اقوام سیریکی در کشورهای همسایه

میانگین 50000نفر از خانوارهای سیریکی در کشورهای امارات-قطر و عمان زندگی می کنند.که بیشتر برای کار به این کشورها مهاجرت کرده اند.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید