مسجد دار الامان

 مسجد دار الامان

مسجد دار الامان

مسجد" دارالامان " در خیابان فردوسی شهر سنندج قرار دارد. این مسجد در دوران حكومت قاجار و توسط " غلام شاه خان" فرزند "امان الله خان اردلان" در ضلع شرقی قلعه حكومتی شهر ساخته شد.

عکس های بیشتر

مسجد دارالامان، یکی از مساجد تاریخی شهر سنندج است. این مسجد در خیابان فردوسی این شهر قرار دارد و در دوران حکومت قاجار و توسط غلام شاه خان فرزند امان الله خان اردلان در ضلع شرقی قلعه حکومتی شهر ساخته شد. مسجد دارای صحنی زیبا و ایوان بزرگی است که در پشت آن شبستان وسیعی قرار دارد و از نظر معماری با مسجد دارالاحسان قابل مقایسه است. این بنا هم ابتدا به صورت مسجد–مدرسه بود، که با احداث خیابان فردوسی بخش مدرسه آن از بین رفت. مسجد دارالامان یک ایوانی است و سبک معماری دوره قاجاریه درساخت آن کاملاً رعایت شده است.تاریخ دقیق ساخت مسجد دارالامان مشخص نیست، اما بر اساس شواهد موجود، این مسجد در دوره قاجاریه ساخته شده است. این مسجد، به غلامشاه خان، فرزند امان الله خان اردلان، والی کردستان، تعلق دارد.مسجد دارالامان یک مسجد یک طبقه است که از سنگ و آجر ساخته شده است. صحن مسجد، یک فضای مستطیل شکل است که در ضلع جنوبی آن، ایوان بزرگی قرار دارد. در پشت ایوان، شبستان وسیعی قرار دارد که در دو طبقه ساخته شده است.تزئینات مسجد دارالامان شامل کاشی کاری، مقرنس کاری، و گچ بری است. کاشی کاری‌های این مسجد دارای طرح‌های مختلف از جمله گل و بوته، خطوط قرآنی، و کتیبه‌ها است. مقرنس کاری‌های این مسجد در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های زیبایی هستند. گچ بری‌های این مسجد نیز در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های اسلیمی و ختایی هستند.مسجد دارالامان یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی به ثبت ملی رسیده است. این مسجد، از لحاظ تاریخی و فرهنگی دارای اهمیت ویژه‌ای است.مسجد دارالامان در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. این مسجد در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.

نکات قابل توجه درباره مسجد دارالامان

  • مسجد دارالامان یکی از نمونه‌های برجسته معماری دوره قاجاریه در ایران است.
  • این مسجد، با حفظ اصالت معماری خود، به یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم استان کردستان تبدیل شده است.

آدرس مسجد دارالامان

مسجد دارالامان در شهر سنندج، خیابان فردوسی واقع شده است.

تفاوت مسجد دارالامان و مسجد دارالاحسان

مسجد دارالامان و مسجد دارالاحسان، دو مسجد تاریخی در شهر سنندج هستند. این دو مسجد، از لحاظ تاریخی و معماری دارای شباهت‌هایی هستند، اما تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند.

شباهت‌های این دو مسجد عبارتند از:

  • هر دو مسجد در دوره قاجاریه ساخته شده‌اند.
  • هر دو مسجد از سنگ و آجر ساخته شده‌اند.
  • هر دو مسجد دارای یک صحن، یک ایوان، و یک شبستان هستند.
  • هر دو مسجد دارای تزئینات کاشی کاری، مقرنس کاری، و گچ بری هستند.

تفاوت‌های این دو مسجد عبارتند از:

  • مسجد دارالامان در ضلع شرقی قلعه حکومتی سنندج قرار دارد، اما مسجد دارالاحسان در ضلع غربی این قلعه قرار دارد.
  • مسجد دارالامان دارای یک شبستان دو طبقه است، اما مسجد دارالاحسان دارای یک شبستان یک طبقه است.
  • مسجد دارالامان دارای یک گنبد مخروطی شکل است، اما مسجد دارالاحسان دارای یک گنبد نیم کروی شکل است.

 

تاریخچه و معماری مسجد دار الامان سنندج

تاریخچه مسجد دارالامان

تاریخ دقیق ساخت مسجد دارالامان مشخص نیست، اما بر اساس شواهد موجود، این مسجد در دوره قاجاریه ساخته شده است. این مسجد، به غلامشاه خان، فرزند امان الله خان اردلان، والی کردستان، تعلق دارد.

معماری مسجد دارالامان

مسجد دارالامان یک مسجد یک طبقه است که از سنگ و آجر ساخته شده است. صحن مسجد، یک فضای مستطیل شکل است که در ضلع جنوبی آن، ایوان بزرگی قرار دارد. در پشت ایوان، شبستان وسیعی قرار دارد که در دو طبقه ساخته شده است.

تزئینات مسجد دارالامان

تزئینات مسجد دارالامان شامل کاشی کاری، مقرنس کاری، و گچ بری است. کاشی کاری‌های این مسجد دارای طرح‌های مختلف از جمله گل و بوته، خطوط قرآنی، و کتیبه‌ها است. مقرنس کاری‌های این مسجد در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های زیبایی هستند. گچ بری‌های این مسجد نیز در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های اسلیمی و ختایی هستند.

اهمیت مسجد دارالامان

مسجد دارالامان یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که در سال ۱۳۸۴ هجری شمسی به ثبت ملی رسیده است. این مسجد، از لحاظ تاریخی و فرهنگی دارای اهمیت ویژه‌ای است.

وضعیت فعلی مسجد دارالامان

مسجد دارالامان در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. این مسجد در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.

نکات قابل توجه درباره مسجد دارالامان

  • مسجد دارالامان یکی از نمونه‌های برجسته معماری دوره قاجاریه در ایران است.
  • این مسجد، با حفظ اصالت معماری خود، به یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم استان کردستان تبدیل شده است.

آدرس مسجد دارالامان

مسجد دارالامان در شهر سنندج، خیابان فردوسی واقع شده است.

معماری مسجد دارالامان

معماری مسجد دارالامان، از لحاظ کلی، شبیه به معماری مساجد دوره قاجاریه در ایران است. این مسجد، دارای یک صحن، یک ایوان، و یک شبستان است.

صحن مسجد دارالامان

صحن مسجد دارالامان، یک فضای مستطیل شکل است که در ضلع جنوبی آن، ایوان بزرگی قرار دارد. صحن مسجد، دارای تزئینات کاشی کاری و مقرنس کاری است.

ایوان مسجد دارالامان

ایوان مسجد دارالامان، یک ایوان بزرگ است که در ضلع جنوبی صحن مسجد قرار دارد. ایوان مسجد، دارای دو ستون سنگی بزرگ است که بر روی آن‌ها، مقرنس کاری‌های زیبایی انجام شده است.

شبستان مسجد دارالامان

شبستان مسجد دارالامان، یک شبستان بزرگ است که در پشت ایوان مسجد قرار دارد. شبستان مسجد، دارای دو طبقه است که طبقه اول آن، دارای طاق‌های جناغی است و طبقه دوم آن، دارای طاق‌های هلالی است.

تزئینات مسجد دارالامان

تزئینات مسجد دارالامان، شامل کاشی کاری، مقرنس کاری، و گچ بری است. کاشی کاری‌های این مسجد، دارای طرح‌های مختلف از جمله گل و بوته، خطوط قرآنی، و کتیبه‌ها است. مقرنس کاری‌های این مسجد، در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های زیبایی هستند. گچ بری‌های این مسجد نیز در سقف ایوان و شبستان قرار دارند و دارای طرح‌های اسلیمی و ختایی هستند.

اهمیت مسجد دارالامان

مسجد دارالامان، یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که از لحاظ تاریخی و فرهنگی دارای اهمیت ویژه‌ای است. این مسجد، نشان دهنده تحولات معماری در دوره قاجاریه است.

نکات قابل توجه درباره معماری مسجد دارالامان

  • مسجد دارالامان، یکی از نمونه‌های برجسته معماری دوره قاجاریه در ایران است.
  • این مسجد، دارای تزئینات زیبا و چشم‌نوازی است.
  • مسجد دارالامان، یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید