مسجد امام
این مسجد یکی از مساجد چهار ایوانی و نمونه ای زیبا و منحصر به فرد از مساجد دوره قاجاریه است که در زمان فتحعلی شاه قاجار و به همت حاج سید حسن حسنی و استادی صفرعلی معمار ساخته شده است
عکس های بیشتر
مسجد امام که سابقا مسجد شاه یا مسجد سلطانی نامیده میشد، در مرکز شهر سمنان واقع شده و یکی از مهمترین و زیباترین بناهای تاریخی و مهم سمنان است. این اثر با نام مسجد شاه / مسجد سلطانی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شمارهٔ ثبت ۳۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مسجد امام در سال ۱۲۴۳ هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار و به دست حاج سید حسن حسنی، بانی مسجد جامع سمنان، ساخته شد. این مسجد در زمره مساجد چهارایوانی است و دارای صحن، شبستان، ایوان و مناره است.صحن مسجد امام دارای ابعاد ۱۱۰ در ۱۶۰ متر است و در اطراف آن، ایوانهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی قرار دارند. ایوان غربی مسجد که بلندترین ایوان مسجد است، دارای تزئینات کاشیکاری و مقرنسکاری زیبایی است.شبستان مسجد امام دارای مساحت ۲۳۰۰ متر مربع است و در دو طبقه ساخته شده است. شبستان طبقه اول دارای ۱۶ ستون است و شبستان طبقه دوم دارای ۱۲ ستون است.مناره مسجد امام در گوشه شمال شرقی مسجد قرار دارد و دارای ارتفاعی ۳۱ متر است. این مناره از آجر ساخته شده و دارای تزئینات آجری زیبایی است.
مسجد امام یکی از جاذبههای گردشگری مهم شهر سمنان است و هر ساله گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
در مورد ویژگیهای معماری مسجد امام میتوان به این نکات اشاره کرد:
- این مسجد دارای پلان چهارایوانی است.
- مسجد دارای صحن، شبستان، ایوان و مناره است.
- ایوان غربی مسجد دارای تزئینات کاشیکاری و مقرنسکاری زیبایی است.
- شبستان مسجد دارای مساحت ۲۳۰۰ متر مربع است و در دو طبقه ساخته شده است.
- مناره مسجد دارای ارتفاعی ۳۱ متر است و از آجر ساخته شده است.
مسجد امام یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر سمنان است و نشاندهنده شکوه و عظمت دوران قاجار است.
معماری مسجد امام سمنان
مسجد امام که سابقا مسجد شاه یا مسجد سلطانی نامیده میشد، در مرکز شهر سمنان واقع شده و یکی از مهمترین و زیباترین بناهای تاریخی و مهم سمنان است. این اثر با نام مسجد شاه / مسجد سلطانی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۸ با شمارهٔ ثبت ۳۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مسجد امام در سال ۱۲۴۳ هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار و به دست حاج سید حسن حسنی، بانی مسجد جامع سمنان، ساخته شد. این مسجد در زمره مساجد چهارایوانی است و دارای صحن، شبستان، ایوان و مناره است.
پلان و ابعاد
مسجد امام دارای پلان چهارایوانی است و از نظر ابعاد، دارای صحنی به ابعاد ۱۱۰ در ۱۶۰ متر است. ایوانهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی مسجد نیز دارای ابعاد و ارتفاع یکسانی هستند.
صحن
صحن مسجد امام دارای ابعاد ۱۱۰ در ۱۶۰ متر است و در اطراف آن، ایوانهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی قرار دارند. صحن مسجد دارای طاقنماهای متعددی است که نور را به داخل مسجد میتابانند.
شبستان
شبستان مسجد امام دارای مساحت ۲۳۰۰ متر مربع است و در دو طبقه ساخته شده است. شبستان طبقه اول دارای ۱۶ ستون است و شبستان طبقه دوم دارای ۱۲ ستون است. شبستان مسجد دارای تزئینات کاشیکاری و مقرنسکاری زیبایی است.
ایوان
ایوانهای مسجد امام دارای تزئینات کاشیکاری و مقرنسکاری زیبایی هستند. ایوان غربی مسجد که بلندترین ایوان مسجد است، دارای تزئینات کاشیکاری و مقرنسکاری زیبایی است. این ایوان دارای کتیبهای از کاشی به رنگ سفید بر زمینه لاجوردی است که حاوی آیاتی از کلام ا... مجید است.
مناره
مناره مسجد امام در گوشه شمال شرقی مسجد قرار دارد و دارای ارتفاعی ۳۱ متر است. این مناره از آجر ساخته شده و دارای تزئینات آجری زیبایی است.
تزئینات
مسجد امام دارای تزئینات کاشیکاری، مقرنسکاری، آجرکاری و گچبری زیبایی است. این تزئینات نشاندهنده شکوه و عظمت دوران قاجار است.
کاشیکاری
کاشیکاری یکی از مهمترین تزئینات مسجد امام است. در کاشیکاریهای مسجد امام، از رنگهای آبی، لاجوردی، سفید و سیاه استفاده شده است.
مقرنسکاری
مقرنسکاری نیز یکی از مهمترین تزئینات مسجد امام است. مقرنسکاریهای مسجد امام در بخشهای مختلف مسجد، از جمله ایوانها، شبستانها و منارهها، دیده میشود.
آجرکاری
آجرکاری نیز از دیگر تزئینات مسجد امام است. آجرکاریهای مسجد امام در بخشهای مختلف مسجد، از جمله ایوانها، شبستانها و منارهها، دیده میشود.
گچبری
گچبری نیز از دیگر تزئینات مسجد امام است. گچبریهای مسجد امام در بخشهای مختلف مسجد، از جمله ایوانها، شبستانها و منارهها، دیده میشود.
مسجد امام یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهر سمنان است و نشاندهنده شکوه و عظمت دوران قاجار است. این مسجد دارای معماری زیبایی است و از تزئینات کاشیکاری، مقرنسکاری، آجرکاری و گچبری زیبایی برخوردار است.