مسجد اعظم

 مسجد اعظم

مسجد اعظم

مسجد اعظم قم مسجدی است در جوار آرامگاه فاطمه معصومه که در سال ۱۳۳۷ ه.خ. به سعی و اهتمام آیت‌الله بروجردی ساخته شد

عکس های بیشتر

مسجد اعظم قم، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مساجد ایران است. این مسجد، در مرکز شهر قم واقع شده است و یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی شیعیان جهان است.تاریخچه مسجد اعظم قم، به دوران قاجار بازمی‌گردد. این مسجد، در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی، توسط آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی، یکی از مراجع تقلید شیعه، ساخته شد.مسجد اعظم قم، دارای بخش‌های متعددی است که هر کدام، دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. از جملهٔ این بخش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صحن
  • شبستان‌ها
  • ایوان‌ها
  • گنبد و گلدسته‌ها
  • کتابخانه
  • مدرسه علمیه

صحن، بزرگ‌ترین بخش مسجد اعظم قم است. این صحن، دارای مساحتی بیش از ۱۲ هزار متر مربع است و دارای چهار ایوان بزرگ است.شبستان‌ها، بخش‌های اصلی مسجد اعظم قم هستند. این شبستان‌ها، دارای مساحتی بیش از ۱۵ هزار متر مربع هستند و محل برگزاری مراسم مذهبی و جلسات درس مراجع تقلید شیعه هستند.ایوان‌ها، بخش‌های ورودی به صحن مسجد اعظم قم هستند. این ایوان‌ها، دارای معماری زیبایی هستند و از آن‌ها برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.گنبد و گلدسته‌ها، یکی از ویژگی‌های بارز مسجد اعظم قم هستند. این گنبد و گلدسته‌ها، دارای ارتفاعی بیش از ۵۰ متر هستند و از آن‌ها برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.کتابخانه، یکی از بخش‌های مهم مسجد اعظم قم است. این کتابخانه، دارای بیش از یک میلیون جلد کتاب است و یکی از مهم‌ترین کتابخانه‌های شیعیان جهان است.مدرسه علمیه، یکی از بخش‌های مهم مسجد اعظم قم است. این مدرسه، محل تحصیل طلاب علوم دینی است و یکی از مهم‌ترین مراکز علمی شیعیان جهان است.مسجد اعظم قم، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر قم است. این مسجد، دارای معماری زیبایی است و از آن برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.معماری مسجد اعظم قم، ترکیبی از عناصر معماری ایرانی و اسلامی است.

تاریخچه و معماری مسجد اعظم قم

تاریخچه مسجد اعظم قم

مسجد اعظم قم، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مساجد ایران است. این مسجد، در مرکز شهر قم واقع شده است و یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی شیعیان جهان است.تاریخچه مسجد اعظم قم، به دوران قاجار بازمی‌گردد. این مسجد، در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی، توسط آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی، یکی از مراجع تقلید شیعه، ساخته شد.آیت‌الله بروجردی، پس از مهاجرت به قم، متوجه شد که شهر قم، مسجد بزرگ و جامعی ندارد. بنابراین، تصمیم گرفت تا مسجدی بزرگ و جامع در قم بسازد. او، برای ساخت این مسجد، زمین‌های اطراف حرم حضرت معصومه (س) را خریداری کرد و ساخت مسجد را آغاز کرد.ساخت مسجد اعظم قم، در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی، آغاز شد و در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی، به پایان رسید. این مسجد، در دوران ساخت، با کمک‌های مردمی و مراجع تقلید شیعه، ساخته شد.

معماری مسجد اعظم قم

معماری مسجد اعظم قم، ترکیبی از عناصر معماری ایرانی و اسلامی است. از جملهٔ عناصر معماری ایرانی که در این مسجد دیده می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاشی‌کاری
  • مقرنس‌کاری
  • گره‌چینی
  • آجرکاری
  • نقوش اسلیمی و ختایی

از جملهٔ عناصر معماری اسلامی که در این مسجد دیده می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گنبد و گلدسته
  • صحن و رواق
  • ایوان
  • ضریح

کاشی‌کاری، یکی از مهم‌ترین عناصر معماری مسجد اعظم قم است. کاشی‌کاری‌های این مسجد، دارای نقوش اسلیمی و ختایی زیبایی هستند.

مقرنس‌کاری، یکی دیگر از عناصر مهم معماری مسجد اعظم قم است. مقرنس‌کاری‌های این مسجد، دارای طرح‌های زیبایی هستند.

گره‌چینی، یکی دیگر از عناصر مهم معماری مسجد اعظم قم است. گره‌چینی‌های این مسجد، دارای طرح‌های زیبایی هستند.

آجرکاری، یکی دیگر از عناصر مهم معماری مسجد اعظم قم است. آجرکاری‌های این مسجد، دارای طرح‌های زیبایی هستند.

نقوش اسلیمی و ختایی، یکی دیگر از عناصر مهم معماری مسجد اعظم قم هستند. این نقوش، دارای طرح‌های زیبایی هستند.

صحن

صحن، بزرگ‌ترین بخش مسجد اعظم قم است. این صحن، دارای مساحتی بیش از ۱۲ هزار متر مربع است و دارای چهار ایوان بزرگ است. ایوان‌های این صحن، دارای معماری زیبایی هستند و از آن‌ها برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.

شبستان‌ها

شبستان‌ها، بخش‌های اصلی مسجد اعظم قم هستند. این شبستان‌ها، دارای مساحتی بیش از ۱۵ هزار متر مربع هستند و محل برگزاری مراسم مذهبی و جلسات درس مراجع تقلید شیعه هستند.

ایوان‌ها

ایوان‌ها، بخش‌های ورودی به صحن مسجد اعظم قم هستند. این ایوان‌ها، دارای معماری زیبایی هستند و از آن‌ها برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.

گنبد و گلدسته‌ها

گنبد و گلدسته‌ها، یکی از ویژگی‌های بارز مسجد اعظم قم هستند. این گنبد و گلدسته‌ها، دارای ارتفاعی بیش از ۵۰ متر هستند و از آن‌ها برای برگزاری مراسم مذهبی استفاده می‌شود.

کتابخانه

کتابخانه، یکی از بخش‌های مهم مسجد اعظم قم است. این کتابخانه، دارای بیش از یک میلیون جلد کتاب است و یکی از مهم‌ترین کتابخانه‌های شیعیان جهان است.

مدرسه علمیه

مدرسه علمیه، یکی از بخش‌های مهم مسجد اعظم قم است. این مدرسه، محل تحصیل طلاب علوم دینی است و یکی از مهم‌ترین مراکز علمی شیعیان جهان است.

معماری مسجد اعظم قم، نشان‌دهندهٔ ذوق و هنر هنرمندان ایرانی و اسلامی است. این معماری، یکی از شاهکارهای هنر اسلامی است.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید