مدرسه و مسجد کریم ایشان
مدرسه و مسجد کریم ایشان در روستای کریم ایشان و در مسیر جاده کلاله – مراوه تپه شهرستان کلاله واقع شده است. و با شهرستان گنبد 79 کیلومتر فاصله دارد.
عکس های بیشتر
مدرسه و مسجد کریم ایشان، یکی از آثار تاریخی مهم در استان گلستان است که در شهرستان مراوه تپه، واقع شده است. این مجموعه، در سال ۱۳۸۲ هجری شمسی، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
مدرسه کریم ایشان
مدرسه کریم ایشان، در بخش مرکزی شهرستان مراوه تپه، و در روستای کریم ایشان، واقع شده است. این مدرسه، در سال ۱۳۲۸ هجری قمری، توسط سید قلیچ ایشان، ساخته شده است.مدرسه کریم ایشان، دارای پلانی مستطیل شکل است. این مدرسه، دارای دو شبستان بزرگ و کوچک است. شبستان بزرگ، دارای گنبدی مخروطی شکل است.مدرسه کریم ایشان، دارای تزئینات آجری زیبایی است. این تزئینات، شامل طرحهای هندسی، کتیبهها، و نقوش گیاهی است.
مسجد کریم ایشان
مسجد کریم ایشان، در نزدیکی مدرسه کریم ایشان، واقع شده است. این مسجد، در سال ۱۳۲۸ هجری قمری، توسط سید قلیچ ایشان، ساخته شده است.مسجد کریم ایشان، دارای پلانی چهار ایوانی است. این مسجد، دارای دو شبستان بزرگ و کوچک است. شبستان بزرگ، دارای گنبدی مخروطی شکل است.مسجد کریم ایشان، دارای تزئینات آجری زیبایی است. این تزئینات، شامل طرحهای هندسی، کتیبهها، و نقوش گیاهی است.
اهمیت مدرسه و مسجد کریم ایشان
مدرسه و مسجد کریم ایشان، از آثار تاریخی مهم استان گلستان هستند. این مجموعه، از نظر تاریخی، فرهنگی، و مذهبی، دارای اهمیت بالایی است.مدرسه کریم ایشان، یکی از قدیمیترین مدارس در استان گلستان است. این مدرسه، در دوران قاجار، به عنوان یکی از مهمترین مراکز آموزش دینی و علمی در منطقه محسوب میشد.مسجد کریم ایشان، نیز یکی از مهمترین مساجد در استان گلستان است. این مسجد، در دوران قاجار، به عنوان یکی از مهمترین مراکز عبادی و مذهبی در منطقه محسوب میشد.
توصیهها برای بازدید از مدرسه و مسجد کریم ایشان
برای بازدید از مدرسه و مسجد کریم ایشان، میتوانید از وسایل حمل و نقل عمومی یا شخصی استفاده کنید. در صورتی که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنید، میتوانید با اتوبوس یا تاکسی خود را به شهر مراوه تپه برسانید. سپس، میتوانید با پیادهروی یا تاکسی، خود را به روستای کریم ایشان برسانید.مدرسه و مسجد کریم ایشان، در تمام طول سال، باز است. با این حال، بهتر است در فصلهای بهار و تابستان، که هوا معتدلتر است، به این مجموعه مراجعه کنید.
تاریخچه و معماری مدرسه و مسجد کریم ایشان
تاریخچه مدرسه و مسجد کریم ایشان
مدرسه و مسجد کریم ایشان، در سال ۱۳۲۸ هجری قمری، توسط سید قلیچ ایشان، یکی از نیکوکاران منطقه، ساخته شده است. سید قلیچ ایشان، از طایفهٔ کریم ایشان، از عشایر ترکمن منطقهٔ مراوه تپه، بود.مدرسه کریم ایشان، در ابتدا، به عنوان یک مکتب دینی، فعالیت میکرد. در این مدرسه، علوم دینی، مانند قرآن، حدیث، فقه، و اصول، تدریس میشد. در دوران قاجار، مدرسه کریم ایشان، به عنوان یکی از مهمترین مراکز آموزش دینی و علمی در منطقه محسوب میشد.مسجد کریم ایشان، نیز در ابتدا، به عنوان یک مسجد کوچک، ساخته شده بود. در دوران قاجار، این مسجد، گسترش یافت و به یکی از مهمترین مساجد در منطقه تبدیل شد. این مسجد، در دوران قاجار، به عنوان یکی از مهمترین مراکز عبادی و مذهبی در منطقه محسوب میشد.
معماری مدرسه و مسجد کریم ایشان
مدرسه کریم ایشان، دارای پلانی مستطیل شکل است. این مدرسه، دارای دو شبستان بزرگ و کوچک است. شبستان بزرگ، دارای گنبدی مخروطی شکل است.مدرسه کریم ایشان، از آجر ساخته شده است. آجر، یکی از مهمترین مصالح ساخت بناهای تاریخی ایران است.مدرسه کریم ایشان، دارای تزئینات آجری زیبایی است. این تزئینات، شامل طرحهای هندسی، کتیبهها، و نقوش گیاهی است.مسجد کریم ایشان، دارای پلانی چهار ایوانی است. این مسجد، دارای دو شبستان بزرگ و کوچک است. شبستان بزرگ، دارای گنبدی مخروطی شکل است.مسجد کریم ایشان، نیز از آجر ساخته شده است. این مسجد، دارای تزئینات آجری زیبایی است. این تزئینات، شامل طرحهای هندسی، کتیبهها، و نقوش گیاهی است.
مرمت و بازسازی مدرسه و مسجد کریم ایشان
مدرسه و مسجد کریم ایشان، در سالهای گذشته، توسط سازمان میراث فرهنگی، مرمت و بازسازی شده است. این پروژه، در سال ۱۳۸۲ هجری شمسی، آغاز شد و در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی، به پایان رسید.با تکمیل این پروژه، مدرسه و مسجد کریم ایشان، به یکی از مهمترین آثار تاریخی استان گلستان تبدیل شد.