قلعه بابک خرمدین کیبر
قلعه بابک با نام و لغب های دیگری نیز مانند دژ بابک و یا بذ و همینطور قلعه جمهور، شناخته میشوداین قلعه زیبا از مکان های دیدنی کلیبر محسوب میشود که از سطح دریا ارتفاعی نزدیک به ۲,۳۰۰ تا ۲,۷۰۰ متر دارد و در بالای یک کوه زیبا قرار دارد. در این کوه درههایی وجود دارد که عمقشان به ۴۰۰ تا ۶۰۰ متر میرد و در اطراف آن قرار دارند و آن را دوره کرده اند.
عکس های بیشتر
سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب قلعه بابک خرمدین حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب قلعه بابک خرمدین اطلاعات کسب کنیم.
قلعه بابک با نام و لغب های دیگری نیز مانند دژ بابک و یا بذ و همینطور قلعه جمهور، شناخته میشوداین قلعه زیبا از مکان های دیدنی کلیبر محسوب میشود که از سطح دریا ارتفاعی نزدیک به ۲,۳۰۰ تا ۲,۷۰۰ متر دارد و در بالای یک کوه زیبا قرار دارد. در این کوه درههایی وجود دارد که عمقشان به ۴۰۰ تا ۶۰۰ متر میرد و در اطراف آن قرار دارند و آن را دوره کرده اند. اگر شما در فصل تابستان به کلبر بروید و بخواهید در این فصل از قلعه بابک کلیبر بازدید کنید شما این فرصت طلایی را دارید که سیاهچادرهای ایل شاهسون را در آنجا ببینید، آنها در کوههای این منطقه زیبا ساکن میشوند و در آنجا حضور دارند. شما میتوانید با این مردم مهمان دوست و همینطور گرم آشنا بشید تنها کاری که لازم است بکنید این است که از آنها اجازه ورود به محوطهشان را بگیرید آن مردم خیلی گرم و مهمان پذیر هستند و این میتواند خاطره خوبی برای شما باشد و البته این هم از قلم نیوفتد که آنها دوغ و ماست، کره محلی، گلیم، ورنی و انواع محصولاتی که با دستان خود میسازند را دارد اگر از آن محصولات برای فروش گذاشته بودند به شما پیشنهاد میکنیم که حتما از آن محصولات دستی و محلی خرید کنید. بعد از اینکه یک کوهپیمایی سخت را پشت سر گذاشتید به بالای کوهی میرسید که قلعه بابک در بالای آن قرار دارد که شما میتوانید از آن بالا نظاره گر یک صحنه و ویو خیلی زیبا باشید که توجه شما را به خودش جلب میکند.و حالا تنها کاری که شما باید انجام بدهید این است که از منظره و ویو و طبیعت زیبا و سرشار از رنگ آنجا لذت ببرید و خاطرات خود را با عکس ها و سلفی ها ثبت کنیدتا در گذشت زمان آن خاطرات و حس و حالی که در آنجا داشتید دوباره برای شما زنده شود وقتی که شما به آن بالا برسید و آنجا را ببینید به خودتان میگویید که ارزشش را داشت و راه برگشت هم برای شما آسان میشود و شما میتوانید در راه برگشت از آ«جا با همراهان خود راجب لحظاتی که در آنجا سپری کردید صحبت کنید و حتی متوجه گذشت زمان هم نشوید. با اب و هوایی که آنجا دارد و آن دید زیادی که به شما میدهد برای دیدن محیط اطراف شما را از انتخوابی که کردید راضی میکند و یا ممکن است که باعث شود شما دوباره به دیدنش بروید، حالا که حرف از آب و هوا شد این هم بگوییم که این منطقه یعنی منطقه ارسباران در فصل های زیبای بهار و پاییز پر از مه سنگین است و ممکن است که در حالی که دارید از این قله بالا میروید با این هوا مه آلود برخوردی داشته باشید و لذت بیشتری از این هوا داشته باشید ولی این رو هم باید در نظر داشته باشید که این هوا میتواند خطرناک هم باشد پس باید مراقب خودتان باشید.
نام دژ بابک، بَذ، قلعه بابک
کشور ایران
استان استان آذربایجان شرقی
شهرستان شهرستان کلیبر
بخش مرکزی
نام محلی قلعه بابک
نامهای دیگر دژ جمهور
قلعه و قصر جمهور (بذ قلعه سی)
نامهای قدیمی دژ بذ
کاربری دژ
دیرینگی ساسانیان
دورهٔ ساخت اثر ساسانیان
شمارهٔ ثبت ۶۲۳
تاریخ ثبت ملی ۲۵ اسفند ۱۳۴۵
شاید برای شما هم سوال باشد که قلعه بابک درکجا است و چگونه میشود به آنجا رسید این قلعه زیبا نزدیک به شهر کلیبر و حدودا در ۲۰۰ کیلومتری شهر تبریز و ۵۰ کیلومتری از قسمت شمالی شهرستان اهر است که در استان آذربایجان شرقی واقع شده است و مسیری که میتوانید با آن وارد آن منطقه بشید یک راه خیلی دشوار است.برای اینکه بتوانید به کلیبر بروید شما باید از شهر تبریز راه بیوفتید و به سمت اهر بروید و بعد از اینکه حدودا ۶۰ کیلومتر از مسیر را طی کردید باید به سمت شمال بروید تا به کلیبر زیبا برسید. و بعد از آن شما میتوانید با دیدن تابلو هایی زیاد و مختلفی که در راه و جاده و جود دارند که راه قلعه بابک یا هتل بابک را به شما نشان میدهند به راه خودتون ادامه بدید و یا اگر مشکلی وجود داشت شما میتوانید از مردمی که در آنجا زندگی میکنند و یا به آنجا آشنا هستند سوال بپرسید و راه خود را پیدا کنید. مسیری که از کلیبر به سمت قلعه میرود در کل 3 کیلومتر است ولی همین 3 کیلومتر یک راه دشوار است، در این راه شما مجبود به رد شد از جاهای خطر ناکی مثل گردنه و گذرگاههایی است که خیلی خطرناک اند و دقت خیلی زیادی باید برای رد شدن از این مکان ها به خرج بدهید. برای اینکه بتونید به این مکان وارد بشد شما مجبورید که از یک مسیری بگذرید که سنگهای طبیعی در آنجا به کار رفته و وجد دارد برای همین فقط 1 یا 2 نفر میتوانند از آنجا رد بشوند و از اینجا تا خود قلعه حدودا ۲۰۰ متر فاصله است و مسیر راهی تا آنجا نمانده. بعد از اینکه از این گذرگاه رد شدید شما تازه میتوانید زیبایی تک و خاص این قلعه و موقعیتی که این قلعه در آن است را ببینید و از زیبایی ها و چیز هایی که در آنجا میبینید حیرت زده بشوید.
ما برای رسیدن به قلعه بابک سه مسیر داریم که با طی کردن آنها به آنجا میرسیم که البته این مسیر ها هم قسمتی از زیبایی ها و جاذبه این گردشی حساب میشود. هرکدام از این مسیر ها را که انتخواب کنید شمارا به گذرگاهی میبرد که شما میتوانید از آنجا به قلعه بروید، فرقی ندارد که شما کدام مسیر را انتخواب کنید هر مسیر در آخر شما را به اول گذرگاه پلکانی قلعه بابک میرساند و شاید برایتان جالب باشد که بدانید این گذرگاه تنها ورودی ای است که شما میتوانید با گذر از آن به قلعه بابک بروید.
حالا بریم سراغ مسیر ها
مسیر 1:معمولی ترین راه برای اینکه بتوانید به قلعه بروید این است که از سمت هتل بابک به سمت قلعه بابک بروید، و برای این کار باید حدودا ۱۰۰۰ پله از جنس سنگ سپری کنید. اگر شما انتخواب کردید که پیاده از هتل بابک به سمت گذرگاه پلکانی بروید شما حدودا باید 3ساعت پیاده روی داشته باشید تا به آنجا برسید.
مسیر 2: یک مسیر و یا انتخواب دیگری که شما میتوانید داشته باشید کمپ گردشگری قلعه دره سی است که اگر بخواهیم فاصله را دقیق بگوییم در 3 کیلومتری شهرستان کلیبر است این راه هم میتواند برای شما راه خوبی باشد حالا اینکه کدا راه را انتخواب میکنید بستگی به خودتان و شرایت دارد. شما میتوانید با ماشین خودتان تا کمپ برید و بعد ماشین خودتون رو اونجا بزارید و پیاده به سمت قلعه بروید.در این مسیری که شما راهی آن هستید منظره های زیاد و زیبایی میبینید از آن منظره ها میتوان به یک دره اشاره کرد که در فصل بهار خیلی سر سبز است و زیبایی دوچندانی نصبت به فصل های دیگر دارد، با ادامه دادن به مسیری که در آن هستید به یک گذرگاه میرسید که گذرگاه اصلی است و حالت پلکانی دارد و به قلعه میرسد.برای اینکه شما این مسیر زیبا که دارای یک شیب ملایم هست رو طی کنید نیاز به 3ساعت زمان دارید.
مسیر 3: اگر دارید از شهرستان کلیبر به هتل بابک میروید بعد از اینکه حدودا 6 کیلومتر جلو تر از هتل یک مسیر فرعی را میبینید که در سمت راست شما قرار دارد البته لازم به ذکر است برای اینکه بتوانید از این مسیر بروید به یک وسیله و ماشین قوی احتیاج دارید.شما باید این مسیر را طی کنید و بعد از مدتی یک کمپ عشایری را میبینید وقتی که به این کمپ رسیدید شما باید آماده این بشوید که یک پیاده روی حدودا 1ساعته داشته باشید بعد از اینکه به پایان مسیر برسید میتوانید گذرگاه قلعه را ببینید.
این قلعه زیبا بر روی قله یک کوه قرار دارد و همین باعث و بانی این شده بود که اگر یک سپاه ۲۰ نفره را در آنجا قرار میدادیم میتوانستند حمله و یورش یک سپاه ۱۰۰ هزار نفره را به تنهایی دفع کنند، حالا شاید این سوال پیش بیاد که این چطور ممکن بوده و ما در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مسافت آنجا این فرصت را به تیر و کمان و حتی اسلحه های آنها که یورش آورده اند، نمیدهد که آسیبی به نگهبانان قلعه وارد کنند. تمامی اینها بخاطره هوش و آگاهی نظامی کسی که این مکان را ساخته، است. شاید جالب باشد که بدانین همین موقعیت استراتژیک قلعه و همینطور این مسیر دشوار که کار نیروهای دشمن را سخت میکند، از مواردی بود که به بابک خرمدین در کارهای ساماندهی کردن مبارزات و همینطور سنگر گرفتن در این مکان کمک کردند.مردم حرف های زیادی در باره چگونگی مرگ و زندگی بابک خرمدین میزنند بجز حرف های مردم داشتان ها و... های زیادی وجود دارد ولی با این حرف ها و پژوهشها و همینطور تحقیقات زیادی که روی بابک خرمدین و کارهایش انجان شده نتوانستیم به نتیجه نهایی برسیم. متاسفانه اطلاع زیادی درباره محلی که بابک خرمدین در آن متولد شده وجود ندارد ولی با توجه به این اطلاعات اندکی که داریم و نتیجه گیری از آنها به این رسیدیم که تولد او تقریبا به ۱۲۰۰ سال پیش برمیگردد.با توجه به بعضی از داستان هایی که دهان به دهان میشود و اطلاعاتی که داریم به این رسیدیم که او در جوانی جانشین رییس گروه خرمیان شده است ریاست گروه به دست او بوده نام های مختلفی مثل :خرمیان، سرخ جامگان، خرمدینان دارد، این گروه با خلفای عباسی مقابله و مبارزه میکردند.بابک خرمدین و گروهی که داشت، در قلعه بابک به فعالت میپرداختند و همین قلعه محل اصلی فعالیتهای این گروه بود، بابک و گروهش نزدیک به بیست سال با خلفای عباسی مباره و مقابله میکرد و در آخر توانست یک بخش بزرگ از آذربایجان را در اختیار خود گرفت. در آخر بابک درون جنگی که با یک سردار به نام افشین داشت در سال ۲۱۶ شکست خورد و دستگیر شد.افشین با اینکه یک ایرانیبود، بار ذلت خدمت به خلیفه عباسی را پذیرفت و برای اینکه خوشخدمتی کرده باشدو به خراسان تسلط داشته باشد، بابک را با حیله به اسارت دراورد. در همان سال بود که خلیفه دستور دارد، دست و پایش را قطع کنند و در آخر اعدامش کنند.گفته شده که این سردار بعد از اینکه دست راستش قطع شد، با دست چپش خون دست راستش را به صورتش مالید. معتصم از این کار او تعجب کرد و رفت علت این کارش را پرسید، او هم پاسخ داد که با خون خود صورتم را سرخ کردم تا تو فکر نکنی که زردی صورتم بهخاطر ترس از مرگ است. آوازه کار ها و رشادتهای بابک و یارهایش فقط در آذربایجان نبود بلکه خبر هایش و به کشور هایی مثل هند و قلمرو رومیان و... بخش شد.
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.