غار گل زرد
در جاده هراز،در استان مازندران و منطقه تاریخی لاریجان روبه روی انبار نمک راهدارخانه پلور، جاده خاکی به طول 4 کیلومتر وجود دارد که بعد از گذر از روستا و چادرهای عشایر، به نزدیکی غار گل زرد می رود.
عکس های بیشتر
غار گل زرد یکی از زیباترین غارهای ایران است که در 29 کیلومتری شمال شهر آمل، در روستای منظریه واقع شده است. این غار دارای دو دهانه است که یکی از آنها در ارتفاع 300 متری از سطح دریا و دیگری در ارتفاع 150 متری از سطح دریا قرار دارد.
طول غار
طول غار گل زرد حدود 1000 متر است. این غار دارای تالارهای متعددی است که از جمله مهمترین آنها میتوان به تالار بزرگ، تالار آبشار، تالار عروس و تالار خفاش اشاره کرد.
پوشش گیاهی و جانوری
غار گل زرد در دل جنگلهای هیرکانی قرار دارد. این جنگلها از مهمترین اکوسیستمهای جهان محسوب میشوند و زیستگاه مناسبی برای گونههای مختلف گیاهی و جانوری هستند. از جمله مهمترین گونههای گیاهی این منطقه میتوان به درختان راش، ممرز، بلوط، افرا، زبان گنجشک و انجیلی اشاره کرد. از جمله مهمترین گونههای جانوری این منطقه نیز میتوان به گربه جنگلی، مرال، شوکا، قرقاول، کبوتر جنگلی، عقاب طلایی، شاهین و کبک اشاره کرد.
اهمیت غار
غار گل زرد یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری استان مازندران است. این غار سالانه میزبان گردشگران زیادی از سراسر ایران و جهان است.
راه دسترسی
غار گل زرد در 29 کیلومتری شمال شهر آمل، در روستای منظریه واقع شده است. این غار از طریق وسایل نقلیه عمومی یا شخصی قابل دسترسی است.اگر با وسایل نقلیه عمومی سفر میکنید، میتوانید با استفاده از اتوبوسهای خط 13 و 14 به این غار دسترسی پیدا کنید. اگر با وسیله نقلیه شخصی سفر میکنید، میتوانید از طریق خیابان امام رضا و خیابان گلها به این غار دسترسی پیدا کنید.
نکاتی برای بازدید از غار
برای بازدید از غار گل زرد، نکات زیر را رعایت کنید:
- بهتر است در فصل بهار یا تابستان به این غار سفر کنید. در این فصلها هوا معتدل است و میتوانید از زیباییهای غار لذت ببرید.
- از پوشیدن کفش مناسب برای پیادهروی در جنگل غافل نشوید.
- از ریختن زباله در محیط زیست خودداری کنید.
- به حیوانات احترام بگذارید و آنها را اذیت نکنید.
تاریخچه اکتشاف غار
غار گل زرد در سال 1360 توسط یک گروه از کوهنوردان کشف شد. این غار در سال 1371 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.