روستا ملایوسف مرند

 روستا ملایوسف مرند

روستا ملایوسف مرند

روستای ملایوسف قدمتی نزدیک به 300سال دارد و مکان دقیق آن در پایین قله فلک داغی و درون دامنه های کوه میشوو قرار دارد.این روستا به نام هایی مانند (چو خور یورد) و(ناوارخانا) نیز شناخته میشود و در اصل اسم روستای ملایوسف، ناوارخانا بوده

عکس های بیشتر

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب روستای ملایوسف مرند حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب روستای ملایوسف مرند اطلاعات کسب کنیم.

روستای ملایوسف

انگیزه از نامگذاری روستای ملایوسف

روستای ملایوسف قدمتی نزدیک به 300سال دارد و مکان دقیق آن در پایین قله فلک داغی و درون دامنه های کوه میشوو قرار دارد.این روستا به نام هایی مانند (چو خور یورد) و(ناوارخانا) نیز شناخته میشود و در اصل اسم روستای ملایوسف، ناوارخانا بوده و الباقی قبرستان ده قدیمی که در چوخور یورد بوده را میتوان دید .و بکی از مشکلاتی که اینجا دارد این است که ممکن است سیل های بزرگ و ویران کننده ای در انجا اتفاق بیوفتد بر این اساس که از دامنه بزرگ فلق داغی دو رودخانه بزرگ وجود دارد که هر کدام از این رودخانه ها عرضی نزدیک بر 400تا500متر دارند و این دو به سمت دشت های مرند میروند و همین باعث میشود وقتی که فلک دره سی در بارندگی های شدید سیل های بزرک و ویران کننده ای ایجاد کند.
دره فلک دره سی خودش از چند تا دره بزرگ تر  ایجاد شده 
در غرب فلک دره به نام دوووزلوخ گوزی یی که به معنی گرازگاه شمالی است نام گذاری شده و در بالا تر از آنجا به آت یالی یا یال اسب و در بالا تر به قانلی دره که به معنی خون آلود است  و در بالاتر به دره جان آغا نام گذاری شده است در قانلی دره  پرتگاه های خیلی بزرگ و خطرناکی وجود دارد و وقتی پا لیز بخورد و سر بخوردی باعث تکه تکه شدن بدن انسان یا حیوانات میشود. سیل های بزرگ و ویرانگری که در اینجا راه افتاد در دفعه های متعددی روستا های پایین دستی و قسمت هایی از مرند را از بین برده و با خود برده. و در این چند سال گذشته با ایجاد سد و دیوار های سیل بند توانسته اند تا مقداری از خطر این سیل های عظیم کم کنند.
درۀ فلک داغی و فلک دره سی در اصل به دو مسیر جدا که یکی ناوار خانا چایلاغی که در شرق و دیگری جان آقا چایلاغی در غرب است جدا میشوند قسمت غربی این دامنه ناوار خانا که به دَللك دمی= دللََه دِمی شناخته میشود و پایین دللَه دمی ، ئیل لی یورد نامگذاری شده است.همه این مزارع و قسمت ها متعلق به ملایوسفی های قدیم که به نام ناواراخانالی مشهور بوده اند است. ناواراخانالی ها بخار هوای سرد کوهستان و بارش های سنگین برف در کوهستان میشوو در زمستان میامد و در فصول دیگر هم باران های شدید و سیل های ویرانگر دچار مشکلات زیادی میشدند و پیدا کردن نیاز هایی که برای زندگی احتیاج دارشتند بصورت خیلی سخت ا ز مرند به دست میاوردند، مخصوصا در زمستان بخاطر بارش خیلی زیاد برف منجر به مرگ و تلف شدن تعدادی از افراد آنجا شد ، روستاییان و اهالی آنجا هم تصمیم گرفتند که به مکانی دیگر در خانه های پایی دست خود مهاجرت کنندبعضی از این خانواده ها به سم روستای یام  و بیشتر خانواده های باقی مانده به مکان فعلی روستای ملایوسف مهاجرت کردند و روستای جدیدی را ساختند . حرف هایی هم گفته میشود که چون یکی از اولین افراد کوچ کننده که ناوارخانه ای هم بوده پیرمرد یا ریشسفیدی به اسم ملایوسف بوده بر همین اساس اسم این روستای جدید رو ملایوسف گذاشتند. مکان این روستا در دهستان شمالی است و در آنجا قرار دارد و بر اساس سر شماری ای که مرکز آمار ایران در سال 1385 انجام داد جمعیت آنجا را 511 نفر یا به عبارتی 164 خانواده تخمین زده است.
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید