دهانه غلامان
دهانه غلامان، نام یک محل باستانشناختی در منطقه سیستان در جنوب خاوری ایران است و شهری باستانی در ۲ کیلومتری روستای قلعه نو،۷کیلومتری شهرستان زهک و ۴۲ کیلومتری شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد
عکس های بیشتر
دهانه غلامان نام یک منطقه باستانی در استان سیستان و بلوچستان است که در ۴۵ کیلومتری شهر زابل و دو کیلومتری روستای قلعه نو واقع شده است. این منطقه در دلتای متروکه رود سنارود قرار دارد و دارای مساحتی در حدود ۱۰۰ هکتار است.دهانه غلامان در دوران هخامنشیان یکی از مراکز مهم سیاسی و اقتصادی منطقه بوده است. در این دوران، این منطقه به عنوان مقر و کاخ فرمانروایان هخامنشی مورد استفاده قرار میگرفته است.در کاوشهایی که در این منطقه انجام شده است، بقایای چندین ساختمان و بنای تاریخی از جمله یک نیایشگاه چهارگوش، یک بازار، یک کارگاه صنعتی و چندین خانه مسکونی کشف شده است. این بقایا نشان میدهند که دهانه غلامان در دوران هخامنشیان شهری پیشرفته و پررونق بوده است.دهانه غلامان یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان سیستان و بلوچستان است. این منطقه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ویژگیهای دهانه غلامان
دهانه غلامان دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که آن را از سایر مناطق تاریخی ایران متمایز میکند. از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موقعیت جغرافیایی خاص: دهانه غلامان در دلتای متروکه رود سنارود قرار دارد. این موقعیت جغرافیایی خاص باعث شده است که این منطقه از نظر طبیعی بسیار زیبا و چشمنواز باشد.
- محدوده وسیع: دهانه غلامان دارای مساحتی در حدود ۱۰۰ هکتار است. این مساحت باعث شده است که این منطقه یکی از بزرگترین مناطق باستانی ایران باشد.
- تنوع آثار تاریخی: در دهانه غلامان بقایای چندین ساختمان و بنای تاریخی از جمله یک نیایشگاه چهارگوش، یک بازار، یک کارگاه صنعتی و چندین خانه مسکونی کشف شده است. این تنوع آثار تاریخی نشان میدهد که دهانه غلامان در دوران هخامنشیان شهری پیشرفته و پررونق بوده است.
اهمیت دهانه غلامان
دهانه غلامان از نظر تاریخی و باستانشناسی دارای اهمیت بالایی است. این منطقه یکی از مهمترین مراکز سیاسی و اقتصادی ایران در دوران هخامنشیان بوده است. همچنین، دهانه غلامان به دلیل تنوع آثار تاریخی و موقعیت جغرافیایی خاص خود، یکی از جاذبههای گردشگری مهم ایران است.