دروازه قرآن
دروازه قرآن شیراز یکی از 6 دروازه باقیمانده این شهر و یکی از آثار دیدنی شیراز به شمار میرود.
عکس های بیشتر
دروازه قرآن یکی از دروازههای تاریخی شهر شیراز است که در شمال شهر شیراز و در ابتدای جاده شیراز - اصفهان قرار دارد. این دروازه در میان تنگه الله اکبر قرار دارد و یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شیراز محسوب میشود.
تاریخچه دروازه قرآن
تاریخچه دروازه قرآن به دوران حکومت زندیه بازمیگردد. این دروازه در سال ۱۱۵۱ هجری قمری به دستور کریم خان زند ساخته شد.
معماری دروازه قرآن
دروازه قرآن در زمینی به مساحت ۱۷۸ مترمربع ساخته شده است. این دروازه دارای یک طاق بزرگ است که در بالای آن، قرآنی قرار دارد.طاق دروازه قرآن، دارای دهانهای به عرض ۵ متر و ارتفاع ۱۸ متر است. این طاق، از آجر ساخته شده است و دارای تزئینات زیبایی است.قرآنی که در بالای طاق دروازه قرآن قرار دارد، از جنس چوب است و به خط ثلث نوشته شده است. این قرآن، در سال ۱۳۱۳ هجری قمری توسط سید علی اکبر فندرسکی، خوشنویس دوره قاجار، نوشته شده است.
ویژگیهای دروازه قرآن
دروازه قرآن دارای ویژگیهای خاصی است که آن را از سایر بناهای تاریخی ایران متمایز میکند. این ویژگیها عبارتند از:
- موقعیت مکانی دروازه
- وجود قرآن در بالای طاق
- وجود تزئینات زیبا
اهمیت دروازه قرآن
دروازه قرآن یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شیراز است. این دروازه از نظر تاریخی، فرهنگی و گردشگری اهمیت زیادی دارد.از نظر تاریخی، دروازه قرآن، یادآور دوران حکومت زندیه است. این دروازه، نشاندهنده شکوه و عظمت این سلسله در ایران است.از نظر فرهنگی، دروازه قرآن، نشاندهنده جایگاه مهم شیراز در تاریخ و فرهنگ ایران است. این دروازه، یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری ایران محسوب میشود و سالانه گردشگران زیادی از آن دیدن میکنند.از نظر گردشگری، دروازه قرآن، مکانی زیبا و آرامشبخش است که میتواند به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب برای گردشگران داخلی و خارجی مورد توجه قرار گیرد.