بقعه چهار پادشاهان ( چهار اولیا)

 بقعه چهار پادشاهان ( چهار اولیا)

بقعه چهار پادشاهان ( چهار اولیا)

بقعه چهار پادشاهان لاهيجان مجموعه اي از مقابر و مسجد متصل به آن شکل گرفته است . اين مجموعه مرکب از اتاق هايي در کنار يکديگر و ايواني است در جهت شمالي اتاق ها که به موازات آنها کشيده شده است،

عکس های بیشتر

بقعه چهار پادشاهان یا چهار اولیا، یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر لاهیجان است که در ابتدای خیابان کاشف و روبروی مسجد جامع شهر لاهیجان قرار دارد. این بقعه مربوط به دوره صفوی است و در سال ۹۰۹ هجری قمری ساخته شده است.این بقعه در ابتدا مدفن سید خور کیا، از سادات کیایی بود که در سال ۶۴۷ هجری قمری به قتل رسید. پس از آن، سید علی کیا، پسر سید خور کیا، در سال ۷۹۱ هجری قمری در کنار قبر پدرش به خاک سپرده شد. سپس، ابوتراب بن سید علی امیرکیا، که نسبت او تا حضرت رسول(ص) می‌رسد، در سال ۸۲۹ هجری قمری در این بقعه به خاک سپرده شد.در سال ۱۳۲۶ هجری قمری، سید رضی کیا، آخرین پادشاه کیایی، در این بقعه به خاک سپرده شد. به همین دلیل، این بقعه به نام "بقعه چهار پادشاهان" یا "بقعه چهار اولیا" معروف شد.بقعه چهار پادشاهان دارای پلان مستطیلی است و از آجر و سنگ ساخته شده است. این بقعه دارای تزئینات آجرکاری و کاشی‌کاری زیبایی است.در داخل بقعه، مزار چهار نفر مذکور قرار دارد. این مزارها دارای ضریح‌های چوبی هستند.بقعه چهار پادشاهان یکی از مکان‌های زیارتی مهم شهر لاهیجان است و هر ساله پذیرای گردشگران و زائران زیادی است.

تاریخچه بقعه چهار پادشاهان

تاریخ دقیق ساخت بقعه چهار پادشاهان مشخص نیست، اما برخی از کارشناسان معتقدند که این بقعه در دوره صفوی و در سال ۹۰۹ هجری قمری ساخته شده است.در گذشته، این بقعه به صورت یک اتاق کوچک بود که در آن مزار سید خور کیا قرار داشت. در دوره قاجار، این بقعه گسترش یافت و به شکل مستطیلی در آمد.در سال ۱۳۲۶ هجری قمری، سید رضی کیا، آخرین پادشاه کیایی، در این بقعه به خاک سپرده شد. به همین دلیل، این بقعه به نام "بقعه چهار پادشاهان" یا "بقعه چهار اولیا" معروف شد.در سال ۱۳۵۴، بقعه چهار پادشاهان با شمارهٔ ثبت ۱۴۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.بقعه چهار پادشاهان دارای پلان مستطیلی است و از آجر و سنگ ساخته شده است. این بقعه دارای تزئینات آجرکاری و کاشی‌کاری زیبایی است.تزئینات آجرکاری بقعه چهار پادشاهان شامل طاق‌نماها، قوس‌ها، گره‌چینی‌ها و مقرنس‌ها است. این تزئینات به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.تزئینات کاشی‌کاری بقعه چهار پادشاهان شامل نقوش هندسی، گیاهی و حیوانی است. این تزئینات به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.در داخل بقعه، مزار چهار نفر مذکور قرار دارد. این مزارها دارای ضریح‌های چوبی هستند.مزار سید خور کیا در ضلع غربی بقعه قرار دارد. مزار سید علی کیا در ضلع شرقی بقعه قرار دارد. مزار ابوتراب بن سید علی امیرکیا در ضلع شمالی بقعه قرار دارد. مزار سید رضی کیا در ضلع جنوبی بقعه قرار دارد.بقعه چهار پادشاهان یا چهار اولیا یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر لاهیجان است. این بقعه دارای ارزش تاریخی و فرهنگی زیادی است.بقعه چهار پادشاهان می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ و مذهب جذاب باشد.

برخی از ویژگی‌های معماری بقعه چهار پادشاهان

  • پلان مستطیلی
  • ساخت از آجر و سنگ
  • تزئینات آجرکاری و کاشی‌کاری
  • طاق‌نماها، قوس‌ها، گره‌چینی‌ها و مقرنس‌ها
  • نقوش هندسی، گیاهی و حیوانی

اهمیت تاریخی و فرهنگی بقعه چهار پادشاهان

  • مدفن چهار نفر از سادات کیایی
  • ساخته شده در دوره صفوی
  • دارای ارزش تاریخی و فرهنگی زیادی

 

معماری و جغرافیای بقعه چهار پادشاهان ( چهار اولیا) لاهیجان

معماری بقعه چهار پادشاهان

بقعه چهار پادشاهان دارای پلان مستطیلی است و از آجر و سنگ ساخته شده است. این بقعه دارای تزئینات آجرکاری و کاشی‌کاری زیبایی است.

تزئینات آجرکاری

تزئینات آجرکاری بقعه چهار پادشاهان شامل طاق‌نماها، قوس‌ها، گره‌چینی‌ها و مقرنس‌ها است. این تزئینات به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.طاق‌نماهای بقعه چهار پادشاهان به صورت جناغی و دوتایی هستند. این طاق‌نماها به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.قوس‌های بقعه چهار پادشاهان به صورت جناغی و سه‌تایی هستند. این قوس‌ها به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.گره‌چینی‌های بقعه چهار پادشاهان به صورت پرکار و زیبا هستند. این گره‌چینی‌ها به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.مقرنس‌های بقعه چهار پادشاهان به صورت پرکار و زیبا هستند. این مقرنس‌ها به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.

تزئینات کاشی‌کاری

تزئینات کاشی‌کاری بقعه چهار پادشاهان شامل نقوش هندسی، گیاهی و حیوانی است. این تزئینات به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.نقوش هندسی بقعه چهار پادشاهان شامل اشکال هندسی مختلف مانند مربع، مستطیل، دایره و مثلث است. این نقوش به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.نقوش گیاهی بقعه چهار پادشاهان شامل گل‌ها، برگ‌ها و شاخه‌های درختان است. این نقوش به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.نقوش حیوانی بقعه چهار پادشاهان شامل پرندگان، حیوانات و انسان‌ها است. این نقوش به زیبایی و شکوه بقعه افزوده‌اند.

مزار چهار پادشاهان

در داخل بقعه، مزار چهار نفر مذکور قرار دارد. این مزارها دارای ضریح‌های چوبی هستند.مزار سید خور کیا در ضلع غربی بقعه قرار دارد. مزار سید علی کیا در ضلع شرقی بقعه قرار دارد. مزار ابوتراب بن سید علی امیرکیا در ضلع شمالی بقعه قرار دارد. مزار سید رضی کیا در ضلع جنوبی بقعه قرار دارد.

جغرافیای بقعه چهار پادشاهان

بقعه چهار پادشاهان در ابتدای خیابان کاشف و روبروی مسجد جامع شهر لاهیجان قرار دارد. این بقعه در مرکز شهر لاهیجان و در نزدیکی دیگر جاذبه‌های گردشگری شهر لاهیجان مانند استخر لاهیجان، کاخ موزه لاهیجان و مسجد جامع لاهیجان قرار دارد.برای دسترسی به بقعه چهار پادشاهان، می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی استفاده کنید. اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید، می‌توانید با اتوبوس یا تاکسی به خیابان کاشف بروید. اگر از وسایل نقلیه شخصی استفاده می‌کنید، می‌توانید از طریق بلوار امام خمینی(ره) به خیابان کاشف بروید.بقعه چهار پادشاهان یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم شهر لاهیجان است. این بقعه دارای ارزش تاریخی و فرهنگی زیادی است. بقعه چهار پادشاهان می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ و مذهب جذاب باشد.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید