بقعه شجاع الدین خورشید

 بقعه شجاع الدین خورشید

بقعه شجاع الدین خورشید

در 20 کیلومتری جنوب شرق خرم آباد در دامنه های کوهی موسوم به kus دهکده ایی سرسبز و خوش آب و هوا به نام گوشه قرار گرفته است.

عکس های بیشتر

بقعه شجاع الدین خورشید، آرامگاه یکی از سران لر کوچک در دوره ایلخانی است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر خرم‌آباد در روستای گوشه شهنشاه واقع شده است. این بنا در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۲۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بقعه شجاع الدین خورشید در دوره ایلخانی و در زمان شاهوردی خان آخرین اتابک لر کوچک ساخته شده است. شجاع الدین خورشید، سر سلسله اتابکان لر کوچک بود که به مدت سی سال از آخر قرن پنجم تا اوایل قرن ششم ه.ق حکومت کرد.بقعه شجاع الدین خورشید، بنایی چهارگوش به ابعاد ۸ در ۸ متر است که با گنبدی مخروطی شکل پوشیده شده است. ورودی بنا در ضلع جنوبی آن قرار دارد و دارای دو کتیبه سنگی است. کتیبه‌ای در بالای ورودی بنا، تاریخ ساخت بنا را سال ۶۱۶ ه.ق ذکر کرده است. کتیبه‌ای دیگر در داخل بنا، نام و نسب شجاع الدین خورشید را نوشته است.مصالح این بنا از سنگ و گچ است. گنبد بنا از آجر ساخته شده و با کاشی‌های فیروزه‌ای تزئین شده است.بقعه شجاع الدین خورشید، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی دوره ایلخانی در استان لرستان است. این بنا از نظر تاریخی، فرهنگی و هنری دارای اهمیت زیادی است. همچنین، این بنا یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم در استان لرستان است.

تاریخچه و معماری بقعه شجاع الدین خورشید خرم آباد

تاریخچه بقعه شجاع الدین خورشید

بقعه شجاع الدین خورشید، آرامگاه یکی از سران لر کوچک در دوره ایلخانی است که در ۱۵ کیلومتری جنوب شهر خرم‌آباد در روستای گوشه شهنشاه واقع شده است. این بنا در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۲۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.شجاع الدین خورشید، سر سلسله اتابکان لر کوچک بود که به مدت سی سال از آخر قرن پنجم تا اوایل قرن ششم ه.ق حکومت کرد. وی در سال ۵۸۰ ه.ق در شهر شاپورخواست (خرم‌آباد کنونی) به حکومت رسید و به دلیل عدالت و دادگستری‌اش، مورد احترام مردم قرار گرفت.بقعه شجاع الدین خورشید در دوره ایلخانی و در زمان شاهوردی خان آخرین اتابک لر کوچک ساخته شده است. شاهوردی خان، فرزند و جانشین شجاع الدین خورشید بود که در سال ۶۱۶ ه.ق درگذشت.

معماری بقعه شجاع الدین خورشید

بقعه شجاع الدین خورشید، بنایی چهارگوش به ابعاد ۸ در ۸ متر است که با گنبدی مخروطی شکل پوشیده شده است. ورودی بنا در ضلع جنوبی آن قرار دارد و دارای دو کتیبه سنگی است. کتیبه‌ای در بالای ورودی بنا، تاریخ ساخت بنا را سال ۶۱۶ ه.ق ذکر کرده است. کتیبه‌ای دیگر در داخل بنا، نام و نسب شجاع الدین خورشید را نوشته است.مصالح این بنا از سنگ و گچ است. گنبد بنا از آجر ساخته شده و با کاشی‌های فیروزه‌ای تزئین شده است.

اهمیت بقعه شجاع الدین خورشید

بقعه شجاع الدین خورشید، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی دوره ایلخانی در استان لرستان است. این بنا از نظر تاریخی، فرهنگی و هنری دارای اهمیت زیادی است. همچنین، این بنا یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم در استان لرستان است.

ویژگی‌های معماری بقعه شجاع الدین خورشید

بقعه شجاع الدین خورشید، از نظر معماری دارای ویژگی‌های زیر است:

  • پلان چهارگوش بنا، از ویژگی‌های معماری دوره ایلخانی است.
  • گنبد مخروطی شکل بنا، از ویژگی‌های معماری دوره ایلخانی است.
  • کتیبه‌های سنگی بنا، از جمله عناصر تزئینی مهم آن هستند.
  • کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای گنبد بنا، از ویژگی‌های معماری دوره ایلخانی است.

بقعه شجاع الدین خورشید، یکی از بناهای تاریخی ارزشمند استان لرستان است که از نظر تاریخی، فرهنگی و هنری دارای اهمیت زیادی است. این بنا، یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم در استان لرستان است که هر ساله پذیرای گردشگران زیادی از سراسر ایران و جهان است.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید