برج رسکت
این برج علاوه بر آثار معماری آن که در نوع خود قابل توجه است دارای دو رشته کتیبه به خط کوفی گلزار و پهلوی ساسانی است که بر اهمیت آن افزوده است.
عکس های بیشتر
برج رسکت یکی از مهمترین آثار تاریخی استان مازندران است که در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر ساری، در روستای رسکت واقع شده است. این برج که بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، یکی از برجهای مدور آجری بازمانده از قرن پنجم هجری قمری محسوب میشود و احتمالا مدفن یکی از افراد خاندان باوندیان بوده است.برج رسکت بنایی است با دو سقف پوششی مخروطی شلمجی، پلان مدور که شعاع داخلی آن ۲/۲۸ متر و شعاع خارجی آن ۳/۶ متر و قطر بدنهٔ آن ۱/۳۳ متر است. بدنهٔ برج از آجر و ملات گچ ساخته شده است و ارتفاع آن تا زیر سقف اول ۱۲ متر است.در قسمت بالایی بدنهٔ برج، دو ردیف مقرنس آجری وجود دارد که در قسمت بالایی آنها، کتیبهای به خط کوفی گلزار و پهلوی ساسانی قرار دارد. کتیبهٔ کوفی برج رسکت، یکی از مهمترین کتیبههای کوفی ایران است که تاریخ ساخت برج را ۴۱۳ هجری قمری مشخص میکند.برج رسکت یکی از آثار تاریخی ارزشمند استان مازندران است که ارزش بازدید را دارد. اگر قصد دارید از شهر ساری به یکی از آثار تاریخی مهم در اطراف این شهر سفر کنید، برج رسکت یکی از بهترین گزینهها برای شما است.
نکاتی برای بازدید از برج رسکت
- برای بازدید از برج رسکت نیازی به دریافت مجوز نیست.
- هنگام بازدید از برج رسکت، از وارد شدن به داخل برج خودداری کنید.
- هنگام بازدید از برج رسکت، از آسیب رساندن به این اثر تاریخی ارزشمند خودداری کنید.
برج رسکت یکی از آثار تاریخی ارزشمند استان مازندران است که ارزش بازدید را دارد. این برج یکی از برجهای مدور آجری بازمانده از قرن پنجم هجری قمری محسوب میشود و احتمالا مدفن یکی از افراد خاندان باوندیان بوده است. اگر قصد دارید از شهر ساری به یکی از آثار تاریخی مهم در اطراف این شهر سفر کنید، برج رسکت یکی از بهترین گزینهها برای شما است.
معماری و تاریخچه برج رسکت ساری
معماری برج رسکت
برج رسکت بنایی است با دو سقف پوششی مخروطی شلمجی، پلان مدور که شعاع داخلی آن ۲/۲۸ متر و شعاع خارجی آن ۳/۶ متر و قطر بدنهٔ آن ۱/۳۳ متر است. بدنهٔ برج از آجر و ملات گچ ساخته شده است و ارتفاع آن تا زیر سقف اول ۱۲ متر است.در قسمت بالایی بدنهٔ برج، دو ردیف مقرنس آجری وجود دارد که در قسمت بالایی آنها، کتیبهای به خط کوفی گلزار و پهلوی ساسانی قرار دارد. کتیبهٔ کوفی برج رسکت، یکی از مهمترین کتیبههای کوفی ایران است که تاریخ ساخت برج را ۴۱۳ هجری قمری مشخص میکند.
تاریخچه برج رسکت
تاریخ دقیق ساخت برج رسکت مشخص نیست، اما با توجه به کتیبهٔ کوفی آن، میتوان گفت که این برج در سال ۴۱۳ هجری قمری ساخته شده است. این برج احتمالا مدفن یکی از افراد خاندان باوندیان بوده است که در این منطقه حکومت میکردند.خاندان باوندیان از خاندانهای ایرانی بودند که از قرن سوم هجری قمری تا قرن دهم هجری قمری در مازندران حکومت میکردند. این خاندان علاقهٔ زیادی به ساخت بناهای تاریخی داشتند و برج رسکت یکی از آثار تاریخی مهم به جا مانده از این خاندان است.
نقش برج رسکت در تاریخ
برج رسکت یکی از مهمترین آثار تاریخی استان مازندران است که نقش مهمی در تاریخ این استان داشته است. این برج نشاندهندهٔ قدرت و شکوه خاندان باوندیان در مازندران است و همچنین، یکی از مهمترین نمونههای معماری اسلامی در ایران محسوب میشود.برج رسکت در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و امروزه یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان مازندران است.