امامزاده علی شکرناب

 امامزاده علی شکرناب

امامزاده علی شکرناب

در 30 كيلومتري شمال شرق قزوين و در كنار گورستان قديمي روستاي شكر ناب – كه اينك از توابع شهرستان آبيك به شمار مي رود – بناي امامزاده اي قرار دارد كه از آثار قرن هشتم و نهم هجري است .

عکس های بیشتر

امامزاده علی شکرناب

 

 

در 30 كيلومتري شمال شرق قزوين و در كنار گورستان قديمي روستاي شكر ناب – كه اينك از توابع شهرستان آبيك به شمار مي رود – بناي امامزاده اي قرار دارد كه از آثار قرن هشتم و نهم هجري است . گزارش مورخ بزرگ حمد ا... مستوفي در سال 730 ه . ق درباره آن چنين است . " ... مشهدي پيدا شده كه از فرزندان علي كرم الله وجهه يكي آنجا مدفون است . نامش علي بن عون بن مرتضي عليه السلام و آن مزار را هيبتي عظيم است ". حرم طرحي هشت ضلعي دارد كه طول هر ضلع آن 80/2متر است . در نماي خارجي بنا روي جرزهاي هشت گانه طاقنماهايي قابسازي شده و در زير تيزه قوس هاي بالا طاقنما ها يك طرح هندسي تزييني به صورت قطار بندي دندانه دندانه به وجود آمده است . از روي اين قطار بندي كم عرض ، ديوارهايي به ارتفاع هشتاد سانتي متر بالا رفته و از آنجا به نرمي به طرف داخل شكسته شده در نتيجه گنبد هرمي هشت ضلعي را شكل داده است . در دوره هاي بـعد يك شبــستان هشت ضلعي كه جلو خاني سر پوشيده دارد و پوشش آن به وسيله سه گنبد آجري كوتاه صورت پذيرفته به بناي حرم افزوده شده است . سر در ورودي كه از تزيـينات كاشي و آجر برخوردار است ، كاشي هاي كف پوش معروف به "ابر وباد " و يك كتيبه سنگي مورخ 884 از ويژگي هاي ديگر اين بنا محسوب ميشود.داخل حرم نیز به شكل هشت ضلعی است و روی هر ضلع آن طاق نمایی دیده می شود . ورودی حرم در شمال بقعه قرار دارد . شبستان الحاقی به بقعه ، دارای محور چلیپایی است و طول این محور در جهت شرقی – غربی بلندتر است و ورودی بنا نیز در ابتدای همین محور قرار دارد .تریینات بنا منحصر به آجر كاری مختصر بدنه خارجی حرم و كاشیكاری سر در ورودی است . در كتیبه بالای در ورودی، سال ساخت بنای اصلی حرم ( 884 ه – ق ) و نام سازنده آن " درویش نورالدین " به چشم می خورد .

 

امامزاده علی شکرناب، بنایی است مربوط به دورهٔ ایلخانی که در روستای شکرناب از توابع شهرستان آبیک واقع شده و در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۶۸۲ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

تاریخچه

بنا بر اعتقاد اهالی، امامزاده علی شکرناب، فرزند عون بن علی بن موسی الرضا (ع) است. این بنا، در سال ۸۸۴ هجری قمری، توسط درویش نورالدین، از نوادگان امامزاده علی، ساخته شده است.

معماری

امامزاده علی شکرناب، یک بنای آجری است که دارای پلان هشت ضلعی است. قطر آن حدود ۶ متر و طول هر ضلع آن حدود ۸.۷ متر است. جرزها و طاق نماهای خارجی با قوس‌های تیزه دار قاب‌سازی شده‌اند. داخل حرم نیز به شکل هشت ضلعی است و روی هر ضلع آن طاق نمایی دیده می‌شود، گنبد رک ترک دار آجری بر روی مرقد امامزاده قرا گرفته‌است. ورودی حرم در شمال بقعه قرار دارد، و در کتیبه بالای در ورودی، سال ساخت بنای اصلی حرم (۸۸۴ ﮬ. ق) و نام سازنده آن درویش نورالدین به چشم می‌خورد.

اهمیت

امامزاده علی شکرناب، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی شهرستان آبیک است. این بنا، نمونه‌ای منحصربه‌فرد از معماری دورهٔ ایلخانی است.

فعالیت‌های گردشگری

در امامزاده علی شکرناب، می‌توانید از فعالیت‌های زیر لذت ببرید:

  • بازدید از بنای تاریخی امامزاده
  • زیارت امامزاده
  • عکاسی

راه دسترسی

برای دسترسی به امامزاده علی شکرناب، باید از جادهٔ قزوین به آبیک، به سمت روستای شکرناب حرکت کرد. پس از رسیدن به روستای شکرناب، حدود ۱ کیلومتر به سمت شمال حرکت کنید تا به امامزاده علی شکرناب برسید.​​​​​​​

 

 

 

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید