امام زاده سبزه پوش
امامزاده محمد ابوطالب معروف به "سلطان سبزه پوش"که نسبش با 11 واسطه به امام سجاد(ع)منتهی می شود، در زمین های کشاورزی ناحیه ی غرب شهرکرد(اشکفتک،مهدیه،چالشتر)مدفون است.
عکس های بیشتر
آستان مقدس امامزاده سلطان سبزه پوش در غرب شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این امامزاده یکی از مهمترین زیارتگاههای این استان است و هر ساله پذیرای هزاران زائر از سراسر ایران و جهان است.نسب امامزاده سلطان سبزه پوش به امام سجاد (ع) میرسد. بنا بر روایات، این امامزاده از نوادگان امام سجاد (ع) بوده و در دوران حکومت عباسیان به دلیل مخالفت با حکومت، به این منطقه تبعید شده است.بنای امامزاده سلطان سبزه پوش در دوره صفویه ساخته شده است. این بنا دارای یک صحن بزرگ، یک شبستان و یک حرم است. صحن امامزاده دارای دو ایوان بزرگ است. شبستان امامزاده دارای دو طبقه است و در طبقه دوم آن، ضریح امامزاده قرار دارد.حرم امامزاده سلطان سبزه پوش دارای ضریحی از جنس نقره است. روی ضریح، آیات قرآن و احادیث مذهبی حکاکی شده است.
آستان مقدس امامزاده سلطان سبزه پوش دارای امکانات رفاهی متعددی برای زائران است. از جمله این امکانات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زائرسرا
- مهمانسرا
- رستوران
- پارکینگ
مراسمات مذهبی در آستان مقدس امامزاده سلطان سبزه پوش به ویژه در ایام محرم و صفر با شکوه خاصی برگزار میشود.آستان مقدس امامزاده سلطان سبزه پوش یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان چهارمحال و بختیاری است. این امامزاده علاوه بر ارزش مذهبی، دارای ارزش تاریخی و فرهنگی نیز است.
تاریخچه امام زاده سبزه پوش چهارمحال و بختیاری
تاریخچه امامزاده سلطان سبزه پوش به دوران پیش از اسلام باز میگردد. در دوران باستان، این منطقه یکی از مناطق مهم ایران بود. این منطقه به دلیل موقعیت استراتژیک خود، مورد توجه بسیاری از حکومتها قرار داشت.در دوران ساسانیان، این منطقه نیز یکی از مناطق مهم ایران بود. این منطقه به دلیل آب و هوای مطبوع خود، مورد توجه بسیاری از شاهان ساسانی قرار داشت. در دوران ساسانیان، در این منطقه بناهای مهمی ساخته شد. از جمله مهمترین بناهای ساخته شده در دوران ساسانیان در این منطقه میتوان به قلعه دزک اشاره کرد.در دوران اسلامی، این منطقه نیز همچنان مورد توجه بسیاری از حکومتها قرار داشت. در دوران اسلامی، در این منطقه بناهای مهمی ساخته شد. از جمله مهمترین بناهای ساخته شده در دوران اسلامی در این منطقه میتوان به قلعه شیدا اشاره کرد.در دوران قاجار، این منطقه به عنوان منطقهای عشایری و کوهستانی مورد توجه بسیاری از شاهان قاجار قرار گرفت. در دوران قاجار، در این منطقه قلعهها و دژهای متعددی ساخته شد. از جمله مهمترین قلعهها و دژهای ساخته شده در دوران قاجار در این منطقه میتوان به قلعه چالشتر و قلعه کوهرنگ اشاره کرد.در دوران پهلوی، این منطقه به عنوان منطقهای عشایری و کوهستانی مورد توجه بسیاری از شاهان پهلوی قرار گرفت. در دوران پهلوی، در این منطقه امکانات رفاهی و عمرانی متعددی ایجاد شد.در دوران جمهوری اسلامی، این منطقه به عنوان یکی از استانهای ایران شناخته میشود. در دوران جمهوری اسلامی، در این منطقه طرحهای عمرانی و توسعهای متعددی اجرا شد.نسب امامزاده سلطان سبزه پوش به امام سجاد (ع) میرسد. بنا بر روایات، این امامزاده از نوادگان امام سجاد (ع) بوده و در دوران حکومت عباسیان به دلیل مخالفت با حکومت، به این منطقه تبعید شده است.بنای امامزاده سلطان سبزه پوش در دوره صفویه ساخته شده است. این بنا دارای یک صحن بزرگ، یک شبستان و یک حرم است. صحن امامزاده دارای دو ایوان بزرگ است. شبستان امامزاده دارای دو طبقه است و در طبقه دوم آن، ضریح امامزاده قرار دارد.حرم امامزاده سلطان سبزه پوش دارای ضریحی از جنس نقره است. روی ضریح، آیات قرآن و احادیث مذهبی حکاکی شده است.آستان مقدس امامزاده سلطان سبزه پوش یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان چهارمحال و بختیاری است. این امامزاده علاوه بر ارزش مذهبی، دارای ارزش تاریخی و فرهنگی نیز است.
قصهای مرتبط با امامزاده سبزه پوش
در یکی از ایام محرم، عدهای از زائران از شهرهای دور و نزدیک به زیارت امامزاده سلطان سبزه پوش آمده بودند. در میان این زائران، پیرزنی بود که از بیماری سختی رنج میبرد. پیرزن با امید به شفای خود، به زیارت امامزاده آمد.پیرزن با اشک و آه، دعا میکرد و از امامزاده شفا میخواست. در همین حال، خوابی دید که در آن، امامزاده سلطان سبزه پوش به او فرمودند: "دخترم، دعاهای تو مستجاب شده است. فردا صبح، شفای خود را خواهی یافت."پیرزن از خواب بیدار شد و با خوشحالی فراوان، به زائران دیگر خبر داد. فردای آن روز، پیرزن به طور معجزهآسایی شفا یافت و از آن روز به بعد، به یکی از مریدان پر و پا قرص امامزاده سلطان سبزه پوش تبدیل شد.این قصه، یکی از نمونههای شفاعت امامزادگان است. امامزادگان همواره در طول تاریخ، مورد احترام و تکریم مردم بودهاند و مردم همواره به شفاعت آنها امیدوار بودهاند.