آشنایی با شهرکرد
استان چهارمحال و بختیاری با مساحت ۱۶۵۳۲ كیلومتر مربع در بخش مركزی كوه های زاگرس واقع شده است. از شمال و شرق به استان اصفهان، از غرب به استان خوزستان، از جنوب به كهکیلویه و بویر احمد و از شمال غرب به استان لرستان محدود است.
عکس های بیشتر
شهرکرد، مرکز استان چهار محال و بختیاری، یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین شهرهای ایران است. این شهر در دامنه کوههای زاگرس قرار دارد و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است.قدمت شهرکرد به دوران پیش از اسلام باز میگردد. در دوران ساسانیان، این شهر به نام «چهارمحال» شناخته میشد. در دوران صفویه، شهرکرد به عنوان مرکز حکومتی منطقه چهارمحال و بختیاری انتخاب شد. در دوران قاجاریه، شهرکرد به نام «دهکرد» شناخته میشد. در سال ۱۳۰۸ هجری شمسی، نام شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شد.شهرکرد در ارتفاع ۱۶۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این شهر دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. تابستانهای شهرکرد معتدل و خنک و زمستانهای آن سرد و برفی است.اقتصاد شهرکرد بر پایه کشاورزی، دامداری و گردشگری استوار است. از محصولات کشاورزی مهم شهرکرد میتوان به گندم، جو، سیب زمینی، انگور و گردو اشاره کرد. از محصولات دامی مهم شهرکرد میتوان به گوشت، شیر، لبنیات و پشم اشاره کرد. گردشگری نیز یکی از بخشهای مهم اقتصاد شهرکرد است.مردم شهرکرد از قوم بختیاری هستند. زبان مردم شهرکرد، زبان لری بختیاری است. مردم شهرکرد مهماننواز و خونگرم هستند.جمعیت شهرکرد در سال ۱۴۰۰ خورشیدی، حدود ۲۷۰ هزار نفر است.شهرکرد از طریق جادههای آسفالته به شهرهای مختلف ایران دسترسی دارد. همچنین، فرودگاه شهرکرد نیز امکان سفر هوایی به این شهر را فراهم میکند.
تاریخچه شهرکرد جهار محال و بختیاری
تاریخچه شهرکرد
قدمت شهرکرد به دوران پیش از اسلام باز میگردد. در دوران ساسانیان، این شهر به نام «چهارمحال» شناخته میشد. در دوران صفویه، شهرکرد به عنوان مرکز حکومتی منطقه چهارمحال و بختیاری انتخاب شد. در دوران قاجاریه، شهرکرد به نام «دهکرد» شناخته میشد. در سال ۱۳۰۸ هجری شمسی، نام شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شد.
دوران پیش از اسلام
در دوران پیش از اسلام، شهرکرد یکی از مناطق مهم ایران بود. این شهر در مسیر جاده ابریشم قرار داشت و از اهمیت تجاری و استراتژیک برخوردار بود. در این دوران، شهرکرد به نامهای مختلفی از جمله «چهارمحال»، «چهار محال»، «چهار محال اردل» و «چهارمحال لر» شناخته میشد.در دوران ساسانیان، شهرکرد به عنوان یکی از مراکز مهم حکومتی ایران شناخته میشد. در این دوران، شهرکرد به نام «چهارمحال» شناخته میشد و یکی از چهار ناحیهای بود که در مرکز ایران قرار داشت.در دوران صفویه، شهرکرد به عنوان مرکز حکومتی منطقه چهارمحال و بختیاری انتخاب شد. در این دوران، شهرکرد به نام «چهارمحال» شناخته میشد و یکی از مهمترین شهرهای ایران بود.در دوران قاجاریه، شهرکرد به نام «دهکرد» شناخته میشد. در این دوران، شهرکرد همچنان یکی از شهرهای مهم ایران بود، اما از اهمیت آن کاسته شده بود.در دوران پهلوی، شهرکرد به عنوان مرکز استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شد. در این دوران، شهرکرد به نام «شهرکرد» شناخته میشد و روند توسعه آن آغاز شد.امروزه، شهرکرد یکی از مهمترین شهرهای ایران است. این شهر مرکز استان چهارمحال و بختیاری است و دارای جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی بسیاری است.
جغرافیای شهرکرد جهار محال و بختیاری
شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری، در غرب ایران و در دامنه کوههای زاگرس قرار دارد. این شهر در ارتفاع ۱۶۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد.شهرکرد در شمال غربی استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این شهر از شمال با شهرستان فارسان، از شرق با شهرستان سامان، از جنوب با شهرستان بروجن و از غرب با استان اصفهان همسایه است.
جغرافیای طبیعی
شهرکرد دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است. تابستانهای شهرکرد معتدل و خنک و زمستانهای آن سرد و برفی است.
شهرکرد در میان رشته کوههای زاگرس قرار دارد. این شهر دارای چشماندازهای طبیعی زیبایی است. از جمله مهمترین جاذبههای طبیعی شهرکرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پارک جنگلی پروز: این پارک جنگلی یکی از زیباترین پارکهای جنگلی ایران است که در شمال شهرکرد قرار دارد.
- غار کوهرنگ: این غار یکی از بزرگترین غارهای آبی ایران است که در نزدیکی شهرکرد قرار دارد.
- چشمههای آب گرم و سرد: شهرکرد دارای چندین چشمه آب گرم و سرد است که از جمله مهمترین آنها میتوان به چشمه آب گرم چلگرد و چشمه آب سرد برم اشاره کرد.
جغرافیای انسانی
شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است. این شهر جمعیتی بالغ بر ۲۷۰ هزار نفر دارد.مردم شهرکرد از قوم بختیاری هستند. زبان مردم شهرکرد، زبان لری بختیاری است. مردم شهرکرد مهماننواز و خونگرم هستند.
مردمشناسی شهرکرد جهار محال و بختیاری
قوم بختیاری
مردم شهرکرد از قوم بختیاری هستند. قوم بختیاری یکی از بزرگترین اقوام ایرانی است که در استانهای چهار محال و بختیاری، خوزستان، اصفهان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد زندگی میکنند.
زبان
زبان مردم شهرکرد، زبان لری بختیاری است. زبان لری بختیاری یکی از زبانهای ایرانی شمال غربی است که از خانواده زبانهای هندواروپایی است.
فرهنگ
مردم شهرکرد دارای فرهنگ غنی و پرباری هستند. از جمله مهمترین عناصر فرهنگ مردم شهرکرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موسیقی: موسیقی لری یکی از زیباترین موسیقیهای ایرانی است. موسیقی لری در میان مردم شهرکرد بسیار محبوب است.
- رقص: رقص بختیاری یکی از رقصهای سنتی ایرانی است که در میان مردم شهرکرد بسیار محبوب است.
- پوشش: لباس محلی بختیاری یکی از زیباترین لباسهای محلی ایرانی است. لباس محلی بختیاری در میان مردم شهرکرد بسیار محبوب است.
- غذا: غذاهای محلی بختیاری بسیار لذیذ و خوشمزه هستند. از جمله مهمترین غذاهای محلی بختیاری میتوان به کباب بختیاری، آش دوغ بختیاری و حلیم بختیاری اشاره کرد.
مهماننوازی
مردم شهرکرد مهماننواز و خونگرم هستند. آنها همیشه از مهمانان خود با آغوش باز استقبال میکنند.
اقتصاد
اقتصاد شهرکرد بر پایه کشاورزی، دامداری و گردشگری استوار است. از محصولات کشاورزی مهم شهرکرد میتوان به گندم، جو، سیب زمینی، انگور و گردو اشاره کرد. از محصولات دامی مهم شهرکرد میتوان به گوشت، شیر، لبنیات و پشم اشاره کرد. گردشگری نیز یکی از بخشهای مهم اقتصاد شهرکرد است.