معرفی شهر بناب
شهرستان بناب از دسته شهرستانهای استان آذربایجان شرقی است در مرکز این استان زیبا، شهرستان بناب قرار دارد. شهرستان بناب یک شهر گردشگری است که دارای تاریخ و فضا های زیبایی استکه میتوانید با دیدن کردن از آنها لذت ببرید.
عکس های بیشتر
سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب شهرستان بناب حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب شهرستان بناب اطلاعات کسب کنیم.
شهرستان بناب از دسته شهرستانهای استان آذربایجان شرقی است در مرکز این استان زیبا، شهرستان بناب قرار دارد. شهرستان بناب یک شهر گردشگری است که دارای تاریخ و فضا های زیبایی استکه میتوانید با دیدن کردن از آنها لذت ببرید.این شهرستان دارای چندین روستای سر سبز و با قدمت تاریخی است از آن روستا ها میشود: روستای صور، توتاخانه کمپ گردشگری قره قشون، سد دوش و... را نام برد. در بناب آثار تاریخی و تفریحی خیلی زیادی وجود دارد.به طور معمول افرادی که در شهرستان بناب ساکن هستند آذربایجانی اند و به همان زبان ترکی آذربایجانی صحبت میکنند و پیرو دین اسلام و مذهب شیعهٔ دوازدهامامیاند.
کشور ایران
استان آذربایجان شرقی
مرکز شهرستان بناب
سایر شهرها خوشه مهر،بناب
بخشها ۱
سال تأسیس ۱۳۶۸
نامهای پیشین بینائو، سپیگان،بیناب
جمعیت ۱۳۴،۸۹۰ (سال ۱۳۹۵)
مذهب اسلام، شیعه
ارتفاع از سطح دریا ۱۲۹۰ متر
میانگین دمای سالانه از ۶٫۹ تا ۱۹٫۹
بارش سالانه ۳۷۰میلی متر
روزهای یخبندان سالانه ۱۶۰ روز از سال
با توجه به اطلاعات و آثار موجود و شناخته شده در شهر بناب، قدمت تاریخی و تمدن بناب را شش هزار سال تخمین زده اند این شهر به دلیل آب و هوای خوب معتدل و بارندگیهایی که دارد و زمینهای هموار و قرار داشتن در اراضی در دامنههای سهند و سواحل دریاچه ارومیه مکانی عابی و زیبا برای اسکان سکونت است. آثار موجود و کشف شده از حفاریهایی که در قره تپه گزاوشت و قیزلار قلعه سی (قلعه دختران) که از دسته نود و سه تپه باستانی است و همینطور سی و شش غار موجود که مربوط به یکدیگر (معماری صخرهای صور) هستند که اینها نشان دهنده زندگیهای دسته جمعی در دوره ماقبل تاریخ است. و همینطور پیدا کردن آثار تاریخی و قدیمی مثل نشانههای تمدن شهری تا عمق چند متری زمین، ظروف سفالین و فلزی این را ثابت میکنند که اینجا دارای یک سابقه طولانی است.
شخصی به نام دیاکونوف با استفاده از نوشته های الواح آشوری گفته است که یک پادشاهی نیمهمستقل به نام (اوئیشدیش) در قرنٔ هشتم قبل از میلاد وجود دارد که در محدوده بناب حال حاضر و در جنب قلمرو دولت ماننا و تحت نفوذ آن است. اما هیچ نشانه و علامتی از آن پایگاه قرارگاه و مرکز این حکومت محلی و تاریخی در دست نیست.
در ۳۶ سال قبل از میلاد، فردی به نام (مارک آنتونی)که سردار روم پایتخت آتروپاتکان بود، یک شهر به نام (فراعته) یا (فراسپا) را که استحکامات دفاعی خوبی داشته است را محاصره کرده و در اخر تسلیم مقاومت پارتیان و آتروپاتها شد و عقبنشینی کرد. شهری که نام بردیم احتمالا روستای روشت بزرگ است که این روستا در شهرستان بناب کنونی قرار داشته است.
حصاری که شهر بناب وجود دارد مرتبط به دوره های تاریخی پس از اسلام است. این حصار در بناب، کوچه سعدی قرار دارد و این اثر را در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۱۸ بهعنوان آثار ملی ایران ثبت کرده اند. این اثر تاریخی و قدیمی بخاطر شکایت هایی که همسایگان داشتند از روی دیواری که دقیقا در مرکز این شهر قرار داشت تخریب شد.
حمام مهر اباد
مسجد جامع مهر اباد
مسجد اسماعیل بیگ
خانه سیف العلما
پل پنج چشمه
خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.