مسجد جامع
مسجد جامع رشتخوار اکنون در خارج شهر رشتخوار و در بیابان شرقی این شهر قرار دارد مسافری که جاده آسفالته تربت حیدریه به خواف را در پیش دارد هیات پر صلابت این اثر تاریخی را بی فاصله در حاشیه راست جاده و چسبیده به کناره شرقی شهر رشتخوار میبیند .
عکس های بیشتر
مسجد جامع رشتخوار، یکی از جاذبه های گردشگری مهم شهرستان رشتخوار در استان خراسان رضوی است. این مسجد، در سال ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۳۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.مسجد جامع رشتخوار، در ۷۰۰ متری جنوب شرق شهر رشتخوار واقع شده است. این مسجد، دارای پلان چهار ایوانی است و از دو بخش شبستان و صحن تشکیل شده است.
تاریخچه مسجد جامع رشتخوار
تاریخ دقیق ساخت مسجد جامع رشتخوار مشخص نیست، اما با توجه به شواهد موجود، می توان گفت که این مسجد در دوره خوارزمشاهی - دوره تیموری ساخته شده است.مسجد جامع رشتخوار، در طول تاریخ، چندین بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. آخرین بار، این مسجد در سال ۱۳۷۰، توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرمت شده است.مسجد جامع رشتخوار، دارای یک شبستان بزرگ است. این شبستان، دارای ۲۲ ستون است که از سنگ و آجر ساخته شده اند.گنبد مسجد جامع رشتخوار، بر روی هشت ستون قرار گرفته است. این گنبد، دارای ارتفاع ۱۵ متر و قطر ۳۰ متر است.کاشی کاری های مسجد جامع رشتخوار، دارای نقوش اسلیمی و هندسی هستند. این کاشی کاری ها، به زیبایی و جلوه این مسجد افزوده اند.مسجد جامع رشتخوار، یکی از آثار تاریخی ارزشمند ایران است که نشان از فرهنگ و تمدن غنی این منطقه دارد. این مسجد، هر ساله میزبان گردشگران و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران است.این مسجد، یکی از مهم ترین مساجد شهرستان رشتخوار است و در طول تاریخ، نقش مهمی در زندگی مذهبی و اجتماعی مردم این منطقه داشته است.
برای بازدید از مسجد جامع رشتخوار، بهتر است از صبح زود اقدام کنید. در این صورت، میتوانید از هوای خنک صبحگاهی لذت ببرید و از شلوغی جمعیت در امان باشید.برای بازدید از مسجد جامع رشتخوار، باید از لباس و کفش مناسب استفاده کنید. لباس و کفش راحت، به شما کمک میکند تا با کمترین خستگی، از مسجد بازدید کنید.در طول بازدید، از لمس و آسیب رساندن به آثار تاریخی مسجد خودداری کنید.در صورت احساس خستگی یا سرگیجه، از ادامه بازدید خودداری کنید.
معماری مسجد جامع رشتخوار
مسجد جامع رشتخوار، یکی از آثار تاریخی ارزشمند ایران است که دارای معماری منحصر به فردی است. این مسجد، دارای پلان چهار ایوانی است و از دو بخش شبستان و صحن تشکیل شده است.
شبستان مسجد جامع رشتخوار
شبستان مسجد جامع رشتخوار، دارای یک فضای بزرگ است که توسط ۲۲ ستون سنگی و آجری، از یکدیگر جدا شده اند. این ستون ها، دارای تزئینات ساده ای هستند.گنبد مسجد جامع رشتخوار، بر روی هشت ستون قرار گرفته است. این گنبد، دارای ارتفاع ۱۵ متر و قطر ۳۰ متر است. گنبد این مسجد، دارای تزئینات کاشی کاری است.
صحن مسجد جامع رشتخوار
صحن مسجد جامع رشتخوار، دارای یک فضای مربع شکل است که در چهار طرف آن، ایوان هایی قرار گرفته اند. این ایوان ها، دارای تزئینات کاشی کاری هستند.در وسط صحن مسجد، یک حوض آب قرار دارد. این حوض، در گذشته، برای وضو گرفتن نمازگزاران استفاده می شد.
کاشی کاری های مسجد جامع رشتخوار
کاشی کاری های مسجد جامع رشتخوار، یکی از ویژگی های مهم این مسجد است. این کاشی کاری ها، دارای نقوش اسلیمی و هندسی هستند.کاشی کاری های گنبد مسجد، دارای نقوش اسلیمی و هندسی پیچیده ای هستند. این نقوش، به زیبایی و جلوه این گنبد افزوده اند.کاشی کاری های ایوان های مسجد، نیز دارای نقوش اسلیمی و هندسی هستند. این نقوش، به زیبایی و جلوه این ایوان ها افزوده اند.در مجموع، معماری مسجد جامع رشتخوار، نشان از مهارت و توانمندی معماران و هنرمندان ایرانی در دوران گذشته دارد.