بازار سمنان
بازار سمنان که به سبک معماری سنتی ايران با سقف های خشتی و آجری متناسب با وضعيت آب و هوای خاص منطقه کويری ساخته شده , بزرگترين مرکز خريد و فروش کالاهای تجارتی است . در کذشته بازار عمومی شهر متشکل از راسته بازار و بازار شيخ علاء الدوله (بازار مرده ها) بوده است.
عکس های بیشتر
بازار سمنان یکی از قدیمیترین و مهمترین بازارهای ایران است که در شهر سمنان واقع شدهاست. این بازار در دوران قاجاریه ساخته شدهاست و از آن زمان تاکنون بهعنوان یکی از مراکز مهم خرید و فروش در استان سمنان شناخته میشود.بازار سمنان دارای بیش از ۲۵۰ باب مغازه است که انواع کالاهای مختلف از جمله پوشاک، مواد غذایی، لوازم خانگی، صنایع دستی، و سوغات را به فروش میرسانند. این بازار همچنین دارای چندین کاروانسرا، مسجد، و حسینیه است.بازار سمنان در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد. بخش شمالی بازار قدیمیتر است و دارای معماری سنتی است. بخش جنوبی بازار جدیدتر است و دارای معماری مدرنتری است.بازار سمنان یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان سمنان است و هر ساله گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.تاریخ ساخت بازار سمنان به دوران قاجاریه برمیگردد. این بازار در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، به دستور محمدشاه خان قاجار، ساخته شدهاست.بازار سمنان در ابتدا فقط شامل بخش شمالی بود. بخش جنوبی بازار در سال ۱۳۰۵ شمسی توسط میرزا محمدحسین خان اعتضادالملک، حاکم وقت سمنان، ساخته شد.بازار سمنان در طول تاریخ خود، چندین بار مرمت و بازسازی شدهاست. آخرین بار این بازار در سال ۱۳۷۵ شمسی مرمت شد.
ویژگیهای معماری بازار سمنان
بازار سمنان از نظر معماری دارای ویژگیهای زیر است:
- مصالح ساختمانی: مصالح بهکار رفته در این بازار شامل آجر، گچ، و چوب میشود.
- پلان: پلان این بازار بهصورت مستطیل است و دارای دو بخش شمالی و جنوبی است.
- ارتفاع: ارتفاع این بازار حدود ۱۲ متر است.
- تزئینات: تزئینات این بازار شامل تزئینات آجری، گچبری، و مقرنسکاری میشود.
جاذبههای گردشگری بازار سمنان
بازار سمنان دارای جاذبههای گردشگری مختلفی است که از جملهٔ آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معماری تاریخی بازار: بازار سمنان از بناهای تاریخی و قدیمی بهجامانده از دوره قاجاریه است و دارای معماری زیبایی است.
- تنوع کالاها و خدمات: بازار سمنان دارای بیش از ۲۵۰ باب مغازه است که انواع کالاهای مختلف را به فروش میرسانند.
- موقعیت جغرافیایی بازار: بازار سمنان در مرکز شهر سمنان واقع شدهاست و از این نظر از دسترسی خوبی برخوردار است.
بازار سمنان یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان سمنان است و هر ساله گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
تاریخچه بازار سمنان
تاریخ ساخت بازار سمنان به دوران قاجاریه برمیگردد. این بازار در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، به دستور محمدشاه خان قاجار، ساخته شدهاست.بازار سمنان در ابتدا فقط شامل بخش شمالی بود. بخش جنوبی بازار در سال ۱۳۰۵ شمسی توسط میرزا محمدحسین خان اعتضادالملک، حاکم وقت سمنان، ساخته شد.بازار سمنان در طول تاریخ خود، چندین بار مرمت و بازسازی شدهاست. آخرین بار این بازار در سال ۱۳۷۵ شمسی مرمت شد.بازار سمنان یکی از قدیمیترین و مهمترین بازارهای ایران است که در شهر سمنان واقع شدهاست. این بازار از زمان ساخت خود تاکنون بهعنوان یکی از مراکز مهم خرید و فروش در استان سمنان شناخته میشود.بازار سمنان دارای بیش از ۲۵۰ باب مغازه است که انواع کالاهای مختلف از جمله پوشاک، مواد غذایی، لوازم خانگی، صنایع دستی، و سوغات را به فروش میرسانند. این بازار همچنین دارای چندین کاروانسرا، مسجد، و حسینیه است.بازار سمنان در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد. بخش شمالی بازار قدیمیتر است و دارای معماری سنتی است. بخش جنوبی بازار جدیدتر است و دارای معماری مدرنتری است.
بخش شمالی بازار سمنان
بخش شمالی بازار سمنان قدیمیتر است و در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شدهاست. این بخش از بازار دارای معماری سنتی است و شامل طاقها و قوسهای زیبایی است.در بخش شمالی بازار سمنان، انواع کالاهای مختلف از جمله پوشاک، مواد غذایی، لوازم خانگی، و صنایع دستی به فروش میرسد. همچنین در این بخش چندین کاروانسرا، مسجد، و حسینیه وجود دارد.
بخش جنوبی بازار سمنان
بخش جنوبی بازار سمنان جدیدتر است و در سال ۱۳۰۵ شمسی ساخته شدهاست. این بخش از بازار دارای معماری مدرنتری است و شامل مغازههای بزرگ و شیک است.در بخش جنوبی بازار سمنان، انواع کالاهای مختلف به فروش میرسد. همچنین در این بخش چندین فروشگاه بزرگ و مدرن وجود دارد.
جغرافیای بازار سمنان
بازار سمنان در مرکز شهر سمنان واقع شدهاست. این بازار از شمال به خیابان امام خمینی، از جنوب به خیابان طالقانی، از شرق به خیابان قدس، و از غرب به خیابان شهید بهشتی محدود میشود.بازار سمنان در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد. بخش شمالی بازار قدیمیتر است و در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار ساخته شدهاست. بخش جنوبی بازار جدیدتر است و در سال ۱۳۰۵ شمسی ساخته شدهاست.بخش شمالی بازار سمنان در مساحتی حدود ۱۴ هکتار قرار دارد. این بخش از بازار دارای معماری سنتی است و شامل طاقها و قوسهای زیبایی است.بخش جنوبی بازار سمنان در مساحتی حدود ۸ هکتار قرار دارد. این بخش از بازار دارای معماری مدرنتری است و شامل مغازههای بزرگ و شیک است.بازار سمنان دارای چندین کاروانسرا، مسجد، و حسینیه است. کاروانسراهای بازار سمنان در گذشته محل اسکان و استراحت کاروانهایی بود که از این شهر عبور میکردند. مساجد و حسینیههای بازار سمنان نیز محل عبادت و برگزاری مراسم مذهبی هستند.بازار سمنان یکی از جاذبههای گردشگری مهم استان سمنان است و هر ساله گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.