معرفی شهرستان میان دورود

 معرفی شهرستان میان دورود

معرفی شهرستان میان دورود

شهرستان میاندورود یکی از شهرستان‌های استان مازندران به مرکزیت شهر سورک می‌باشد. این از غرب به شهرستان ساری و از شرق به شهرستان نکا ارتباط دارد.

عکس های بیشتر

شهرستان میاندورود یکی از شهرستان‌های استان مازندران به مرکزیت شهر سورک می‌باشد. این از غرب به شهرستان ساری و از شرق به شهرستان نکا ارتباط دارد.

شهرستان میاندرود در حقیقت یکی از تجلّی­گاههای تمدّنی در منطقة عمومی کهنسال شمال ایران است. مازندران که در سوابق دیر پای تاریخنگاری این بخش از قارة کهن، علائم و مستنداتی کهن و باستانی دارد، در برخی از مناطق خود نیز از تاریخی غنی­ تر و قدیمی­تر برخوردار است که میاندرود ، یکی از برجسته ترین آنها است. رجوع به منابع تاریخنگاری ایرانی همچون کتاب «کلیله و دمنه» و تاریخ نویسی یونانی همچون کتاب «تاریخ هرودوت» راهنمای عملی و مناسب ما به سوی گره گشایی و رازگشایی از سوابق دیرین جلگه آبرفتی مجاور دریای مازندران است که البّته دقت در متون کتبی همچون «مادها در سرزمین مارها» و یا «از فنیقیه تا طبرستان» بخوبی روشنگر جایگاه و نقش میاندرود، در این قطعه از ایران عزیز اسلامی است. وجه تسمیة نام زیبای «میان دو رود» در حقیقت اشاره به موقعیت جغرافیایی کم نطیری دارد که این منطقه در آن واقع شده است. میاندرود، میانِ دو رود «تجن» و «نکارود» قرار گرفته و درحقیقت و به لحاظ تقسیمات خداداد جغرافیایی، حّد فاصل آن با دو منطقة مجاورش، نه بیابان یا کوه یا جنگل، که دو رود مهم و مؤثر است. از سوی دیگر انتخاب این نام و عنوان، نشان دهندة اهمّیتی است که مردم زحمتکش و پر همّت منطقه به جایگاه «آب» در فرایند حیات خویش می­دهند و قدر و قیمت آنرا در کنار هویت محیط پیرامونی خود، لحاظ می­کنند. میاندرود به لحاظ نسبت خود با مفاهیم و مسائل سیاسی، در دوبازۀ زمانی قبل و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، چهره و خاطراتی درخشان از خود به جای گذارده است. برابر برخی از اسناد و کتب موجود، این منطقه از دیرباز جزء مناطق امن برای خاندان اهل بیت و شیعیان آنها به شمار می رفته است. به گواهی تاریخ، بسیاری از شیعیانی که در دورانهای گذشته و بر اثر فشار حاکمان و سرداران ضد شیعه متواری می گردیده اند، یکی از مناطق کاملاً امن خود را، این نقطه از دیار طبرستان می دانسته اند.نگاهی به تعداد و عناوین اماکن متبرکه و امام زاده­های این منطقه، گواه صادقی بر این ادعا است. علاوه بر این، سوابق مبارزاتی مردم این منطقه در دوران ستمشاهی نیز برگ زرین دیگری است که موجبات تحکیم شرایط انقلابی در این منطقه از ایران اسلامی را پدیدار ساخته است. با پیروزی انقلاب نیز، ساکنان میاندرود همچون مردم دیگر مناطق کشور، سعی وافر خود را در جهت حمایت همه جانبه از انقلاب و نظام برخاسته از آن مبذول داشته و از جان و مال و عمر خویش در این زمینه بطور کامل مایه گذاشتند تا این نونهال نوپا را آبیاری سازند. با وقوع و تحمیل جنگ عراق علیه ایران اسلامی، این از خودگذشتگی­ها و جانفشانیها وارد مرحلۀ نوینی شد و با اهدای تعداد 222 شهید گرانقدر ، 300 جانباز که طلایه دار استمرار حرکت شهیدان عزیز منطقه هستندو نیز 40 آزاده که موجبات سربلندی و افتخار مردم منطقه را فراهم ساخته­اند، سلحشوری و ایثارگری ساکنان این منطقه، چهرۀ جدید به سوابق مبارزاتی طولانی آنها بخشید. از دیرباز مردم شریف منطقه میاندرود خواستار این بودند که این منطقه تبدیل به شهرستان شود که با عنایت ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران (دولت دهم) در سفری که آبان ماه سال 1389 به استان مازندران داشتند رسما 11 بهمن همان سال منطقه میاندرود با اختصاص دادن اولین فرماندار، چهره شهرستان را به خود گرفت.

تاریخچه نام

نام این شهرستان براساس رود داخل شهر نکا و و رود تجن شهر ساری است و چون این شهرستان دقیقاً میان این دو رود قرار گرفته است به میاندورود نام گذاری شده است.

مختصات جغرافیایی شهرستان میاندرود

به لحاظ جغرافیایی، میاندرود در میانة جاده مواصلاتی شهرستان ساری و شهرستان نکا قرار دارد و از این جهت موقعیت این منطقه را می­توان در شرق شهرستان ساری ودر غرب شهرستان نکا، عنوان نمود.

آب و هوا

شرایط آب و هوایی میاندرود به لحاظ سه مؤلفۀ نزدیکی به کوه، مجاورت جنگل و همسایگی با دریا، وضعیتی معتدل و مرطوب را داراست که اصلی ترین وجه حاصل از آن، حاصلخیزی خاک و سلامت محصولات و فرآورده های کشاورزی و دامی آن است.

جاذبه های گردشگری میاندرود

پناهگاه حیات وحش دشت ناز

پناهگاه حیات وحش دشت ناز با 55 هکتار وسعت در 35 کیلو‌متری شمال شرق میاندرود قراردارد و مسیر دسترسی آسفالته آن در 12 کیلومتری میاندرود به بهشهر در سه راهی اسلام‌آباد از جاده اصلی جدا شده و پس از طی مسافت 23 کیلومتر به مکان مذکور می‌رسد. فضای جنگلی جلگه‌ای آن از سال 1346 به‌صورت محل تکثیر گوزن زرد خالد‌ار‌ ایرانی در آمده است. در دشت ناز علاقمندان به طبیعت و حیات وحش صرفا با مجوز سازمان محیط زیست می‌توانند به تماشای گوزن و پرندگان زیبا نظیر قرقاول و کبوتران بپردازند.

پناهگاه حیات وحش سمسکنده

پناهگاه حیات وحش سمسکنده، منطقه ای با 1000 هکتار مساحت، در 5 کیلومتری جنوب شرق میاندرود واقع شده و مسیر دسترسی آن از میاندرود تا سمسکنده بوده در ادامه با یک جاده روستایی به داخل محوطه راه می‌یابد. پوشش گیاهی آن گونه‌های جنگلی و جلگه‌ای بوده و قسمتی از آن مانند دشت‌ناز به عنوان زیستگاه گوزن زرد ایرانی مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید