معرفی شهرفارس

 معرفی شهرفارس

معرفی شهرفارس

شهرستان پاسارگاد یکی از شهرستان‌های استان فارس ایران است. مرکز این شهرستان، شهر سعادت‌شهر است. جمعیت این شهرستان طبق سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۳۰٫۶۳۲ نفر بوده‌است.

عکس های بیشتر

فارس، شهری در استان فارس ایران و مرکز شهرستان فارس است. این شهر با ۱۲۹٬۷۶۰ نفر جمعیت (آمار سال ۱۳۹۵)، سیزدهمین شهر پرجمعیت استان فارس است.سابقه سکونت در محدوده فعلی فارس به هزاره اول قبل از میلاد باز می‌گردد. در دوران هخامنشیان، فارس یکی از مهم‌ترین ایالت‌های ایران بود. در دوران ساسانیان، فارس به اوج شکوه و عظمت خود رسید.در دوران اسلامی، فارس به دست مسلمانان فتح شد و به یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام تبدیل شد. در دوران سلجوقیان، فارس به یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری و صنعتی ایران تبدیل شد.در دوران صفویان، فارس به عنوان یکی از پایتخت‌های این سلسله انتخاب شد و دورانی پررونق را تجربه کرد. در دوران قاجاریان، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود.در دوران پهلوی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. در این دوران، خیابان‌های جدیدی در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مدرن‌ترین شهرهای ایران تبدیل شد.در دوران جمهوری اسلامی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران است. در این دوران، دانشگاه‌های بسیاری در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مراکز علمی و فرهنگی مهم ایران تبدیل شد.

آثار تاریخی فارس

فارس دارای آثار تاریخی فراوانی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تخت جمشید
  • پاسارگاد
  • مرودشت
  • فیروزآباد
  • شیراز

تخت جمشید

تخت جمشید، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران است. این مجموعه، در دوران هخامنشیان ساخته شده است و یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تاریخی جهان است.

پاسارگاد

پاسارگاد، یکی دیگر از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران است. این مجموعه، در دوران هخامنشیان ساخته شده است و آرامگاه کوروش بزرگ، بنیان‌گذار سلسله هخامنشیان، در این مجموعه قرار دارد.

مرودشت

مرودشت، شهری تاریخی در استان فارس است. این شهر، در دوران هخامنشیان، یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. از مهم‌ترین آثار تاریخی مرودشت می‌توان به:

  • شهر باستانی هخامنشی مرودشت
  • کاخ اردشیر اول
  • کاخ داریوش بزرگ
  • کوره‌های آجرپزی مرودشت
  • پل بند امیر

فیروزآباد

فیروزآباد، شهری تاریخی در استان فارس است. این شهر، در دوران ساسانیان، یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. از مهم‌ترین آثار تاریخی فیروزآباد می‌توان به:

  • کاخ اردشیر بابکان
  • معبد آناهیتا
  • دژ دختر
  • ستون‌های سنگی

شیراز

شیراز، شهری تاریخی و فرهنگی در استان فارس است. این شهر، مهد شعر و ادب فارسی است. از مهم‌ترین آثار تاریخی شیراز می‌توان به:

  • سعدیه
  • حافظیه
  • عصمتیه
  • مسجد وکیل
  • باغ عفیف‌آباد

آب و هوا

فارس دارای آب و هوای معتدل است. تابستان‌های این شهر گرم و خشک و زمستان‌های آن معتدل است. میانگین دمای هوا در فارس در تابستان ۳۲ درجه سانتیگراد و در زمستان ۱۵ درجه سانتیگراد است.

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت فارس ۱۲۹٬۷۶۰ نفر بوده است. این شهر، سیزدهمین شهر پرجمعیت استان فارس است.

زبان

زبان مردم فارس، فارسی است. مردم فارس به لهجه فارس‌ای سخن می‌گویند.

فرهنگ

فارس، یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی ایران است. این شهر، مهد شعر و ادب فارسی است. سعدی، حافظ، عطار و دیگر شاعران بزرگ ایرانی، از فارس برخاسته‌اند.

فارس، شهری زیبا و تاریخی است که دیدن آن را به همه گردشگران توصیه می‌کنیم.

 

تاریخچه شهرفارس

سابقه سکونت در محدوده فعلی فارس به هزاره اول قبل از میلاد باز می‌گردد. در دوران هخامنشیان، فارس یکی از مهم‌ترین ایالت‌های ایران بود. در دوران ساسانیان، فارس به اوج شکوه و عظمت خود رسید.در دوران اسلامی، فارس به دست مسلمانان فتح شد و به یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام تبدیل شد. در دوران سلجوقیان، فارس به یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری و صنعتی ایران تبدیل شد.در دوران صفویان، فارس به عنوان یکی از پایتخت‌های این سلسله انتخاب شد و دورانی پررونق را تجربه کرد. در دوران قاجاریان، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود.در دوران پهلوی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. در این دوران، خیابان‌های جدیدی در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مدرن‌ترین شهرهای ایران تبدیل شد.در دوران جمهوری اسلامی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران است. در این دوران، دانشگاه‌های بسیاری در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مراکز علمی و فرهنگی مهم ایران تبدیل شد.

دوره هخامنشی

در دوران هخامنشیان، فارس یکی از مهم‌ترین ایالت‌های ایران بود. پایتخت هخامنشیان، تخت جمشید، در فارس قرار داشت. تخت جمشید، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران است و یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تاریخی جهان است.در دوران هخامنشیان، فارس به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، از اهمیت خاصی برخوردار بود. فارس در مسیر جاده ابریشم قرار داشت و از این طریق، ارتباط میان شرق و غرب برقرار می‌شد.

دوره ساسانی

در دوران ساسانیان، فارس به اوج شکوه و عظمت خود رسید. پایتخت ساسانیان، تیسفون، در نزدیکی فارس قرار داشت. تیسفون، یکی از بزرگ‌ترین شهرهای جهان در آن زمان بود.در دوران ساسانیان، فارس به یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی و هنری ایران تبدیل شد. در این دوران، آثار هنری بسیاری در فارس ساخته شد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاخ اردشیر بابکان در فیروزآباد اشاره کرد.

دوره اسلامی

در دوران اسلامی، فارس به دست مسلمانان فتح شد. در این دوران، فارس به یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و فرهنگی جهان اسلام تبدیل شد.در دوران اسلامی، بسیاری از دانشمندان و شاعران بزرگ ایرانی در فارس زندگی می‌کردند. از جمله این دانشمندان و شاعران می‌توان به ابوعلی سینا، عمر خیام، سعدی و حافظ اشاره کرد.

دوره صفوی

در دوران صفویان، فارس به عنوان یکی از پایتخت‌های این سلسله انتخاب شد. در این دوران، فارس دورانی پررونق را تجربه کرد.در دوران صفویان، بسیاری از بناهای تاریخی در فارس ساخته شد که از جمله آن‌ها می‌توان به مسجد وکیل در شیراز اشاره کرد.

دوره قاجاری

در دوران قاجاریان، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. در این دوران، خیابان‌های جدیدی در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مدرن‌ترین شهرهای ایران تبدیل شد.در دوران قاجاریان، بسیاری از بناهای تاریخی در فارس بازسازی شد که از جمله آن‌ها می‌توان به سعدیه در شیراز اشاره کرد.

دوره پهلوی

در دوران پهلوی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران بود. در این دوران، دانشگاه‌های بسیاری در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مراکز علمی و فرهنگی مهم ایران تبدیل شد.در دوران پهلوی، بسیاری از بناهای تاریخی در فارس مرمت شد که از جمله آن‌ها می‌توان به تخت جمشید اشاره کرد.

دوره جمهوری اسلامی

در دوران جمهوری اسلامی، فارس همچنان یکی از مهم‌ترین شهرهای ایران است. در این دوران، دانشگاه‌های بسیاری در فارس ساخته شد و این شهر به یکی از مراکز علمی و فرهنگی مهم ایران تبدیل شد.در دوران جمهوری اسلامی، بسیاری از بناهای تاریخی در فارس بازسازی و مرمت شد که از جمله آن‌ها می‌توان به پاسارگاد اشاره کرد.فارس، شهری با تاریخ و فرهنگ غنی است. این شهر، مهد تمدن و فرهنگ ایرانی است.

 

موقعیت جغرافیایی

فارس، شهری در استان فارس ایران و مرکز شهرستان فارس است. این شهر، در مختصات جغرافیایی ۳۱٫۲۴ شمالی و ۵۲٫۴۲ شرقی واقع شده است. فارس، در ارتفاع ۱۲۶۰ متری از سطح دریا قرار دارد.

فارس، از سمت غرب به کوه‌های زاگرس، از سمت شمال به کوه‌های سبزپوشان، از سمت شرق به کوه‌های باباکوهی و از سمت جنوب به دشت‌های فارس محدود شده است.

آب و هوا

فارس دارای آب و هوای معتدل است. تابستان‌های این شهر گرم و خشک و زمستان‌های آن معتدل است. میانگین دمای هوا در فارس در تابستان ۳۲ درجه سانتیگراد و در زمستان ۱۵ درجه سانتیگراد است.

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت فارس ۱۲۹٬۷۶۰ نفر بوده است. این شهر، سیزدهمین شهر پرجمعیت استان فارس است.

زبان

زبان مردم فارس، فارسی است. مردم فارس به لهجه فارس‌ای سخن می‌گویند.

فرهنگ

فارس، یکی از مهم‌ترین مراکز فرهنگی ایران است. این شهر، مهد شعر و ادب فارسی است. سعدی، حافظ، عطار و دیگر شاعران بزرگ ایرانی، از فارس برخاسته‌اند.

آبادانی

فارس، شهری آباد و پررونق است. این شهر، دارای صنایع مختلفی، از جمله کشاورزی، صنعت، گردشگری و... است.

کشاورزی

فارس، یکی از مهم‌ترین قطب‌های کشاورزی ایران است. این شهر، دارای زمین‌های حاصلخیز و آب و هوای معتدل است. محصولات کشاورزی مهم فارس شامل گندم، جو، انگور، انار، خرما و... است.

صنعت

فارس، دارای صنایع مختلفی، از جمله صنایع نساجی، صنایع غذایی، صنایع فلزی و... است.

گردشگری

فارس، یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران است. این شهر، دارای جاذبه‌های گردشگری فراوانی است که از جمله آن‌ها می‌توان به آثار تاریخی، طبیعت زیبا و فرهنگ غنی اشاره کرد.

مردم

مردم فارس، مردمی مهمان‌نواز و مهربان هستند. این مردم، به فرهنگ و تاریخ خود علاقه‌مند هستند و همواره از گردشگران استقبال می‌کنند.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید