معرفی شهر راور

 معرفی شهر راور

معرفی شهر راور

شهرستان راور از شهرستان‌های استان کرمان است که در شمال این استان واقع شده‌است. مرکز این شهرستان شهر است. جمعیت شهرستان راور بنا بر سرشماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران، برابر ۳۹۴۶۲ نفر است. این شهرستان، بعد از کوهبنان شمالی‌ترین شهرستان استان است. محصولات کشاورزی آن پسته، انار و... است. از نظر صنایع دستی راور مرکز مهم تولید قالی در استان کرمان است. قالی‌های بافت راور شهرت جهانی دارند. نقش معروف «سرّام» یا نقش «سه کبک» از مشهورترین نقش‌های قالی است که هنوز با ظرافت و زیبائی در راور بافته می‌شوند. شهرستان راور با ۱۱۵۳۵ کیلومتر مربع در شمال شرقی استان واقع شده‌است. این شهرستان تا سال ۱۳۷۶ بخشی از شهرستان کرمان بوده و از این سال به بعد با الحاق دهستان‌های راور، حرجند و هروز از شهرستان کرمان به وجود آمده‌است. راور از شمال به استان‌هاییزد و خراسان، از جنوب و شرق به شهرستان کرمان و از غرب به شهرستان زرند و کوهبنان منتهی می‌شود

عکس های بیشتر

راور

راوَر، مرکز شهرستان راور، شمالی‌ترین شهر استان کرمان در شرق ایران است. این شهر در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شهر کرمان واقع شده‌است. بر اساس سرشماری رسمی سال ۱۳۸۵، جمعیت این شهر ۲۲٬۹۱۰ نفر بوده‌است.نگاهي كوتاه به شهرستان راور از آن جا که اين منطقه بر سر راه كويري كرمان ـ شهداد قرار دارد راور ناميده شده است. به طوري كه گفته شده حدود 16 قرن پيش، راور محل زندگي زرتشتيان بوده و خاور زمين خوانده مي شده است. مركز شهرستان راوراز نظر جغرافيايي در 56 درجه درازاي خاوري31 درجه و 15 دقيقه پهناي شمالي و در ارتفاع 1175 متري از سطح دريا واقع است. آب و هواي راور معتدل خشك بوده و ميزان بارندگي سالانه 35 ميلي‌متر است. كشاورزي در اين منطقه به صورت آبي انجام مي شود و تنها نيمي از زمين ها قابل كشت هستند. از فرآورده هاي كشاورزي اين شهرستان مي توان پسته، گندم، جو، پنبه، انار، انگور، انجير و تره بار را نام برد. دام‌داري اين قسمت شامل گاو و گوسفند و طيور مي‌شود. اقتصاد راور بر اساس كشاورزي، دام‌داري و پيشه وري استوار بوده و قالي، پسته و پنبه صادرات اين شهرستان را تشکيل مي دهند. صنعت قالي‌بافي مهم‌ترين صنعت دستي اين ناحيه را تشكيل مي‌دهد. پيش از توسعه سريع قالي بافي و به شهرت رسيدن آن صنايع كرباس بافي، شال بافي و گليم بافي و سفره بافي رواج داشته كه از ميان آن‌ها به كرباس بافي توجه بيش‌تري مي شده است. با توجه به اين كه در گذشته‌بيش‌تر لباس ها از كرباس تهيه مي‌شد؛ كشت وسيع لينه نيز در منطقه راور رواج داشته است. قالي هاي اين منطقه با طرح هاي اردبيلي و كرماني و نقش صحرايي، درختي، خوشه‌اي، جنگلي، بوته‌اي، شاه عباسي و لاله بافته مي شوند. معادن كان سرب در تاج كوه، در شمال باختري راور و كان مس طرز در باختر اين منطقه موجود است. مردم اين شهرستان مسلمان شيعه و آريايي نژادند و به زبان فارسي سخن مي گويند و نسبت به استان کرمان از گویش محلی کمتری برخودارند. در دهه پیش پیشرفت این شهرستان در حدی بوده که پیشرفت آن را با پیشرفت حتی استان های اطراف مقایسه میکردن اما امروز پیشرفت این شهرستان به کندی صورت میگیرد.

آبشار مکی

روستای مکی در 35 کیلومتری شرق راور و در همسایگی بخش شمالی کویر لوت قرار دارد. در این روستا، تنگه ای پوشیده از انجیر وحشی، بنه، علف شورف بادام کوهی درمنه دیده می شود که آبشار زیبایی را نیز دردل خود جای داده است. این آبشار در مسیر جریان خود، بستر سنگی رودخانه را فرسایش جالبی بخشیده و با ریزش 12 متری برحوضچه سنگی، صدای خروشانی را در دره مکی می پراکند. صدایی که شنیدن آن در حاشیه کویر لوت، جالب توجه است. پوشش خزه ها و پرسیاوشان وحشی در حاشیه آبشار، جذابیت بصری خاصی را رقم می زند. مکی (راور)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان راور در استان کرمان است. این روستا در دهستان راور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳ نفر (۹خانوار) بوده‌است

آبشار فیض آباد

آبشار فیض آباد در استان کرمان واقع است. این آبشار با فاصله 45 کیلومتر در شمال غرب شهر راور، در بخش بالایی روستای فیض آباد قراردارد و حدود 2 کیلومتر از فیض آباد علیا بالاتر است. آبشار به صورت خروشان از شیب دیواره سرازیر می گردد و به دلیل قرار گرفتن تخته سنگ ها در مسیر حرکت آب و پرتاب سریع آب، صدای خروش مناسبی را در فضا می پراکند. ارتفاع آبشار کمتر از5 متر است؛ اما جریان آب آن، فیض آباد را به یکی از زیباترین مناطق روستایی شمال استان تبدیل نموده است. روستای فیض‌آباد که حدود ۵ قرن قدمت دارد، با موقعیت طبیعی دره‌ای و ارتفاع متوسط ۲۱۶۰ متر در 45 کیلومتری شمال غرب شهر راور قرار گرفته است. کوه گود چنار با ارتفاع ۲۴۶۳ متر در جنوب و جنوب غرب، کوه در آب با ارتفاع۳۰۴۰ متر در ۲ کیلومتری جنوب و جنوب شرق این آبادی واقع است. هم چنین دره فیض‌آباد با جهت کلی جنوب و غرب به شمال شرق شکل گرفته که روستا در داخل این دره قرار دارد. کارگری در معدن، زراعت و باغداری از مشاغل عمده آبادی و هم‌چنین و قالی‌بافی (۵۰ دستگاه) از صنایع دستی محسوب می‌گردد.محصولات عمده باغی شامل زردآلو،گیلاس، آلبالو، هلو و گردوو هم‌چنین محصولات عمده زراعی شامل غلات(گندم و جو) و نباتات علوفه‌ای(یونجه) می‌باشد. زیارت‌گاهی به نام فاطمه بنت جواد( امامزاده، بی بی فاطمه) از آثار فرهنگی و تاریخی محسوب می‌شود. دسترسی به این روستا از طریق جاده ارتباطی راور به کوبنان، روستای طرز و سپس جاده فرعی فیض آباد امکانپذیر است.

برج فیض آباد

برج فیض آباد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان راور، بخش مرکزی، دهستان راور، روستای فیض آباد واقع شده و این اثردر تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۵۰۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دخمه زرتشتیان شریف آباد

این دخمه در نزدیکی روستای شریف آباد بربالای تپه ای ساختمان مدوری وجود دارد که به دخمه زرتشتیان معروف است.این بنا خودبیانگر بعضی از حقایق تاریخی در مورد راور می باشد و آدمی را به واقعیت نزدیک می سازد که راور نیز سالهای قبل یکی از مراکز زرتشتی نشین بوده است.دخمه که زرتشتیان به زبان خودشان آن را دادگاه می نامند و پارسیان هندوستان آن را (دخمو-Dakhmo)می خوانند در کتابهای انگلیسیTower of silenceیعنی (برج سکوت) نام گرفته محوطه ای است مدور که در بالای کوه تا تپه بلند ی واقع شده وغالبا” از آبادیهای اطراف چندین فرسخ فاصله دارد. دیوار اطراف دخمه را از سنگ و گچ یا سیمان و…می سازند ودر وسط دخمه چاه عمیق وسیعی حفر می کردند که استخوانهای مردگان درون آن می ریزند که زرتشتیان ایران آنرا (سراده یا استه دان ) یعنی (استخوان دان) می نامند.علت استفاده از دخمه برای نگهداری مردگان به اعتقادات زرتشتیان بر می گردد زیرا آنها معتقد بودند که در صورت دفن جسد مرده در زمین خاک آلوده می شود وبدلیل احترام خاصی که برای خاک قائل بودند این کار را انجام نمی دادند که بعد ها بدلیل رعایت مسائل بهداشتی استفاده از دخمه برای دفن مردگان ممنوع شد.

یخدان راور

یخدان راور دارای دیواری به طول ۶۰ متر و ارتفاع ۵/۶ متر از بناهای عصر قاجار در فاصله ۱۴۰ کیلومتری شمال شهرستان کرمان و در انتهای خیابان امام خمینی شهر راور واقع شده ‌است.اینیخدان با ارتفاع بیش از ۹ متر و دارای دو پوشش بر فراز چاله یخ ساخته شده است و قطر گنبد آن به بیش از ۱۴ متر می‌ رسد.آب و هوای راور معتدل و خشک بوده که میزان بارندگی سالانه در آن به ۳۵ میلی‌متر می رسد و کشاورزی در این منطقه به صورت آبی انجام می شود و تنها نیمی از زمین ها قابل کشت هستند و از فرآورده های کشاورزی این شهرستان می توان به انگور، انجیر، جو، پنبه، پسته، گندمانار و تره بار اشاره کرد.شهرستان راور به گفته ی اهالی، حدود ۱۶ قرن پیش، محل زندگی زرتشتیان بوده است و از دیگر بناهای تاریخی و دیدنی آن نیز می توان به آب انبار غیاث، برج محله بلوچی، برج امیر نخعی، برج گرمه ای خانه فخری، برج کل حسین، برج نیازمند، برج فیض آباد، کاروانسرای دربند، کاروانسرای آب بید، کاروانسرای آب بید، کاروانسرای چاه کوران، دخمه زرتشتیان، کاروانسرای چهل پایه خانه زرتشتیان روستای دهوج، آب انبار خیرآباد، حمام مرتضی علی اشاره کرد.گردشگران به هنگام برگشت از این منطقه می توانند از سوغاتی های راور نظیر پسته، قالی راور ، قوَّتو و انار خرید کنند که در میان آن ها قالی راور از شهرت جهانی برخوردار می باشد که از مشهورترین نقش های آن نقش معروف سرّام یا نقش سه کبک می باشد که هنوز با ظرافت و زیبائی در راور بافته می‌شوند.

سوغات

از سوغات راور می‌توان به پسته، قالی راور ، قوَّتو و انار اشاره کرد. در این میان قالی راور از شهرت جهانی برخوردار است.نقش معروف «سرّام» یا نقش «سه کبک» از مشهورترین نقش‌های قالی است که هنوز با ظرافت و زیبائی در راور بافته می‌شوند

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید