امامزاده منصور

 امامزاده منصور

امامزاده منصور

امامزاده داراي نقشه ي مربع شكل است . در جبهه ورودي آن ، يك ايوان بلند و فضاهاي جنبي قرار دارد . ارتفاع سر در آن حدود 80/5 متر و پوشش آن طاق آهنگ با قوسجناغي است .

عکس های بیشتر

امامزاده منصور

این امامزاده در میان گورستان روستای "منصور" بخش اوج قرار دارد و مشخص نیست که آرامگاه چه کسی است. بنای امامزاده دارای نقشه مربع شکل است. در جبهه ورودی آن یک ایوان بلند و فضاهای جنبی قرار دارد. ارتفاع سر در آن حدود 80/5 متر و پوشش آن طاق آهنگ با قوس جناغی است. این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۴۸۲ به‌عنوان یکی ازآثار ملی ایران به ثبت رسیده است.در انتهای ایوان یک در قرار دارد که به بقعه منتهی می شود و در طرفین آن دو طاقچه به چشم می خورد. فضای بقعه مربع شکل، به ابعاد تقریبی 5/5 متر است و در هر ضلع آن سه طاق نما با عمق کم دیده می شود. گنبد روپوش بنا به وسیله هشت خشخاشی به آهیانه تکیه دارد. بنا به خبر نقوش گروه بندی تزئینات دیگری ندارد. معماری بنا مشابه معماری صفویه است و احتمالا" به آن دوران تعلق دارد.

امامزاده داراي نقشه ي مربع شكل است . در جبهه ورودي آن ، يك ايوان بلند و فضاهاي جنبي قرار دارد . ارتفاع سر در آن حدود 80/5 متر و پوشش آن طاق آهنگ با قوسجناغي است . در انتهاي ايوان ، يك در قرار دارد كه به بقعه منتهي مي شود و در طرفين آن ، دو طاقچه به چشم مي خورد . فضاي بقعه مربع شكل ، به ابعاد تقريبي 5/5 متر است و در هر ضلع آن ، سه طاق نما با عمق كم ديده مي شود . گنبد دو پوش بنا به وسيله هشت خشخاشي به آهيانه تكيه دارد . بنا به جز نقوش گره بندي ، تزيينات ديگري ندارد . معماري بنا مشابه معماري صفويه است و احتمالاً به آن دوران تعلق دارد.

 

امامزاده منصور، یکی از امامزادگان شیعه در ایران است. این امامزاده، در روستای منصور، از توابع بخش مرکزی شهرستان آوج در استان قزوین، واقع شده است.

تاریخچه

تاریخچهٔ بنای امامزاده منصور، به دوران صفویه بازمی‌گردد. این بنا، در سال ۱۰۷۸ هجری قمری، در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی، ساخته شده است.

وصف بنا

بنای امامزاده منصور، دارای پلان مربعی است و مساحت آن، حدود ۳۰۰ متر مربع است. این بنا، دارای دو ایوان در دو طرف است و در هر ایوان، چهار حجره قرار دارد. در وسط حیاط امامزاده، یک حوض آب وجود دارد.

بنای امامزاده منصور، از خشت و آجر ساخته شده است و دارای تزئینات آجرکاری و گچ‌بری است. این بنا، در سال ۱۳۵۶، به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آرامگاه امامزاده

آرامگاه امامزاده منصور، در داخل بنای امامزاده قرار گرفته است. این آرامگاه، دارای ضریحی از جنس چوب و شیشه است.

اهمیت

امامزاده منصور، یکی از امامزادگان مهم در استان قزوین است. این امامزاده، مورد احترام مردم منطقه است و هر ساله، پذیرای زائران زیادی از سراسر کشور است.

فعالیت‌های گردشگری

در امامزاده منصور، می‌توانید از فعالیت‌های زیر لذت ببرید:

  • بازدید از بنای امامزاده
  • عکاسی
  • آموزش تاریخ و معماری ایران

راه دسترسی

برای دسترسی به امامزاده منصور، باید از جادهٔ قزوین به آوج، به سمت روستای منصور حرکت کرد. پس از رسیدن به روستای منصور، بنای امامزاده، در مرکز روستا قرار دارد.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید