معرفی شهر مراغه

 معرفی شهر مراغه

معرفی شهر مراغه

مَراغه در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و در این استان مراغه دومین شهر بزرگ است. این شهر در کنار یک رودخانه به نام صوفی‌چای که در قسمت جنوبی کوه سهند و همینطور در ۱۳۵ کیلومتری سمت جنوب مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

عکس های بیشتر

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب شهر مراغه حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب شهر مراغه اطلاعات کسب کنیم.

مراغه

مَراغه در استان آذربایجان شرقی قرار دارد و در این استان مراغه دومین شهر بزرگ است. این شهر در کنار یک رودخانه به نام صوفی‌چای که در قسمت جنوبی کوه سهند و همینطور در ۱۳۵ کیلومتری سمت جنوب مرکز استان آذربایجان شرقی قرار دارد. شهر مراغه با چیز های زیادی معروف است مانند پایتخت نجوم ایران و باغ شهر ایران و... ایه شهر جایگاه خودش را در ده شهر تاریخی و قدیمی ایران دارد.هر سال افراد و گردشگران خارجی و حتی ایرانی  خیلی زیادی به مراغه میروند و از آن دیدن می‌کنند.مراغه به دلیل های زیادی از مهم ترین شهر ها و مکان های توریستی است از آن دلایل میشود به فضای سبز و باغ‌های زیاد در شهر و همینطور رودخانه صوفی چای از وسط شهر عبور میکند و... اشاره کرد. درخت های بلند قامت که در کنار خیابان های آنجا وجود دارد زیبایی و جلوه خاصی به  خیابان های شهر مراغه داده است. شاید براتون جالب باشه که بدونید مراغه دومین شهر قدیمی آذربایجان است، البته بعد از ارومیه.شهر مراغه از دوره های قبل از اسلام‌ هم آبادو سر سبز بوده‌ ولی در قرن‌های ۱۲ تا ۱۴ میلادی دوران شکوفایی و رشد شهر مراغه بوده است. وقتی که پایتخت سلسله‌های محلی مثل اتابکان و احمدیلیان آذربایجان بوده‌ و  در آخر تبدیل به مرکز حکومت ایلخانی و همینطور پایتخت ایران در آن دوره شد. مراغه از لحاظ بافت تاریخی و فرهنگی، با داشتن بیشر از ۳۰۰ اثر که ثبت ملی شده، خودش را در دسته ۱۰ شهر برتر کشور قرار داده است.

اطلاعات کلی

کشور    ایران

استان    آذربایجان شرقی

شهرستان           مراغه

بخش     مرکزی

نام(های) دیگر     ماراویا، ماراوا

نام(های) پیشین   افراه‌رود، افرازه‌روح، افراه رود، افرازه‌رود، افرازه رود، امداده رود، مراوا یا ماراوا، ماراغا

جمعیت  ۱۷۵٬۲۵۵ نفر (۱۳۹۵)

مساحت ۲۶ کیلومتر مربع

ارتفاع     ۱۴۷۷٫۷ متر

میانگین دمای سالانه         ۱۲٫۵ سانتی‌گراد

میانگین بارش سالانه         ۳۲۲٫۴ میلی‌متر

روزهای یخبندان سالانه      ۸۱٫۵

شهردار  محمدرضا احمدی

پیش‌شمارهٔ تلفن   ۰۴۱     

شناسهٔ ملی خودرو           ایران ۲۵ ب_ ۳۵ ق

کد آماری            ۱۲۲۳

 

پیش از اسلام

یک قبرستان به نام تپه سی در دهستان سراجوی، روستایی های شهری مراغه با شماره ۲۱۰۸۶ در تاریخ 30برج11 سال 1386 ثبت ملی شد، این مکان قدمتی نزدیک به ۵ هزار سال دارد و همین تاریخچه سکونت مراغه با اهمیت تر و مهم تر کرده است. دیاکونوف با کمک از مندرجات الواح آشوری به وجود پادشاهی که در حالت نیمه‌مستقل بوده پی برده نام آن پادشاهی (اوئیش‌دیش) یا (ویش‌دیش) بوده که با اطلاعات به دست آمده میشود گفت که این پادشاهی در سده 8 پیش از میلاد در نزدیکی منطقه مراغه و در جنب قلمرو ماننا بوده، ولی هیچ نشانی از مرکز این پادشاهی محلی تاریخی در دست نداریم. دیاکونوف در سال ۳۶ قبل از میلاد، شخصی به نام مارک آنتونی که سردار جمهوری روم بود پایتخت آتروپاتکان که شهری به اسم «فراعته» یا «فراسپا» را که البته آن شهر استحکامات تدافعی خوبی هم داشته را محاصره کرده بوده‌ که در آخر به مقاومت آتروپات‌ها و پارتیان باخت و شکست خورد و عقب‌نشینی کرد.به احتمال خیلی زیاد  شهری که نام‌برده شد مراغه بوده‌است.

پس از اسلام

در حمله ای که اعراب در سال ۲۲ (ه ق) به مراغه داشتند ناحیه ای از این شهر را به به تصرف درآوردند. محمد افشین در سال ۲۸۰ (ه ق) بعد از اینکه به  حاکم مراغه غلبه کرد، عبدالله بن حسین همدانی، شهر مراغه را به عنوان پایتخت حکومت خودش انتخواب کرد.

زبان

زبان مردم مراغه ترکی آذربایجانی است. ولی میان مسیحیانی که در آنجا ساکن هستند زیبان ارمنی هم وجود دارد. در ۷۴۰ قمری حمدالله مستوفی در کتابش که نام آن کتاب نزهةالقلوب بود نوشته، زبان مردم مراغه را زبان(پهلوی مغیر) یا (پهلوی معرّب) است که البته منظورش زبان آذری است. اولیاء چلبی نیز درنیمه دوم قرن 11 هجری گفته  که (بیشتر زنانی که در مراغه زندگی میکنند به زبان پهلوی حرف میزنند) دکتر محمدامین ریاحی خویی درباره این نوشته اولیاء چلبی گفته: خانه نشینی زنان و دوریکردن آن‌ها از جمعیت و جتماع و نیاز نداشتن آن‌ها به صحبت کردن دیوانی و همینطور بازاری باعث شده که دگرگشتهای زبان در صحبت کردن آن‌ها کمتردیده شود و همینطور دیرتر اثر بگذارد.

جمعیت

با سرشماری عمومی که در سال ۱۳۹۰ انجام شد برآورد جمعیت مراغه درون نقطه های شهری، مساوی  ۱۶۳۸۵۹ نفربوده ، که ۱۲۵۲۸۳ نفر از آنها مرد و ۱۲۲۳۹۸ از آنها زن بوده. و با سرشماری و آمار مجددی که در سال ۱۳۹۵ انجام شد جمعیت شهر مراغه بیشتر از ۱۷۵ هزار نفر اضافه شده بودند.

آب و هوا

مراغه آب و هوای معتدل و متمایل به سرد داردو نسبتاً مرطوب است. در سال های گذشته تا الان میانگین دما در تابستان‌ نزدیک ۳۵ درجه بالای صفر و در زمستان‌ نزدیک ۲۰ درجه زیر صفر است. البته میزان بارش سالانه در مراغه نزدیک به  ۳۳۰ میلی‌متراست و روز های یخبندان در مراغه به  ۱۱۴۱ روز در سال میرسد.

 مکان های دیدنی

برج مدور مراغه

برج مدور مراغه

برج مدور مراغه

رصدخانه مراغه

رصدخانه مراغه

رصدخانه مراغه

گنبد سرخ مراغه

گنبد سرخ مراغه

گنبد سرخ مراغه

مقبره اوحدی مراغه ای

مقبره اوحدی مراغه ای

مقبره اوحدی مراغه ای

گنبد غفاریه مراغه

گنبد غفاریه مراغه

گنبد غفاریه مراغه

گنبد کبود مراغه

گنبد کبود مراغه

گنبد کبود مراغه

معبد مهر مراغه

معبد مهر مراغه

معبد مهر مراغه

چشمه قره بالچیق

چشمه قره بالچیق

چشمه قره بالچیق

چشمه ساری سو مراغه

چشمه ساری سو مراغه

چشمه ساری سو مراغه

چشمه ایستی بلاغ

چشمه ایستی بلاغ

چشمه ایستی بلاغ

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید