آتشفشان و کوه درفک

 آتشفشان و کوه درفک

آتشفشان و کوه درفک

موقعیت جغرافیایی : قله در رشته کوه های البرز غربی در شمال شرقی شهرستان رودبار و در منطقه جنگلی سیاهکل قرار دارد بررسی توپوگرافی قله: آتشفشان خاموش دُرفک در منتهی الیه خط الرأس غربی البرز واقع است

عکس های بیشتر

کوه درفک، یکی از زیباترین و محبوب‌ترین کوه‌های ایران است که در استان گیلان، در شهرستان رودبار، قرار دارد. این کوه، با ارتفاع ۲۷۳۳ متر، بلندترین قله استان گیلان است.

تاریخچه آتشفشان درفک

کوه درفک، یک آتشفشان خاموش است که آخرین فوران آن به حدود ۱۵ هزار سال پیش بازمی‌گردد. این کوه، در گذشته، چندین بار فوران کرده است و آثار این فوران‌ها، هنوز در اطراف کوه دیده می‌شود.

جغرافیای کوه درفک

کوه درفک، در رشته کوه البرز مرکزی قرار دارد. این کوه، در میان دو قله دیگر به نام‌های سیاهمزگی و کوهی قرار گرفته است.

پوشش گیاهی کوه درفک

کوه درفک، دارای پوشش گیاهی متنوعی است. در دامنه‌های پایینی کوه، درختان جنگلی مانند راش، بلوط، و توسکا دیده می‌شوند. در ارتفاعات بالاتر، درختان جنگلی جای خود را به گیاهان علفی و بوته‌ای می‌دهند.

حیات وحش کوه درفک

کوه درفک، زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری است. از جمله این گونه‌های جانوری می‌توان به خرس قهوه‌ای، پلنگ، گرگ، روباه، شغال، خرگوش، کبک، و پرندگانی مانند عقاب، شاهین، و قرقی اشاره کرد.

راه‌های دسترسی به کوه درفک

برای دسترسی به کوه درفک، می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی استفاده کنید.اگر از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید، می‌توانید با اتوبوس یا تاکسی به شهر رودبار بروید. اگر از وسایل نقلیه شخصی استفاده می‌کنید، می‌توانید از طریق جاده رشت به رودبار به شهر رودبار بروید.پس از رسیدن به شهر رودبار، باید به سمت روستای رستم آباد حرکت کنید. در روستای رستم آباد، باید به سمت منطقه‌ای به نام شیرآباد حرکت کنید.روستای رستم آباد، در حدود ۵۰ کیلومتری شهر رودبار قرار دارد. برای رسیدن به روستای رستم آباد، می‌توانید از وسایل نقلیه عمومی یا شخصی استفاده کنید.پس از رسیدن به روستای رستم آباد، باید از طریق جاده‌ای خاکی، به سمت منطقه‌ای به نام قله درفک حرکت کنید. این مسیر، حدود ۵ کیلومتر طول دارد.

علائم هشداردهنده

کوه درفک، یک کوه مرتفع و دارای شیب‌های تند است. بنابراین، برای صعود به این کوه، باید آمادگی جسمانی کافی داشته باشید و از تجهیزات مناسب استفاده کنید. همچنین، باید توجه داشته باشید که صعود به این کوه، در شرایط نامساعد جوی، بسیار خطرناک است.کوه درفک، یکی از زیباترین و محبوب‌ترین کوه‌های ایران است که دارای جاذبه‌های طبیعی و گردشگری فراوانی است. این کوه، مقصد بسیاری از کوهنوردان و گردشگران است.

موقعیت جغرافیایی : قله در رشته کوه های البرز غربی در شمال شرقی شهرستان رودبار و در منطقه جنگلی سیاهکل قرار دارد بررسی توپوگرافی قله: آتشفشان خاموش دُرفک در منتهی الیه خط الرأس غربی البرز واقع است که از شرق توسط گردنه دیلمان به قله کم ارتفاع 2200 متری ناتیش کوه و سپس ارتفاعات اشکورات و در نهایت به قله خشچال بزرگ متصل می گردد. ویژگی خاص: در ضلع شمالی قله دیواره 500 متری آهکی بلندی قرار دارد و از جمله سایر دیدنی های آن باید از غار یخ برفراز کاسه درفک نام برد.

 

مسیر صعود قله : در جاده ای به سوی رشت، پس از رودبار و بعد از عبور از سفید رود به سوی آبادی شیرکوه در دامنه جنوب غربی درفک رهسپار می شویم در کوهپایه نسیم روح نوازی جریان دارد. شب را در کنار مردمان خونگرم شیرکوه گذرانده، صبح زود این روستای کوچک را به سوی اولین منزل میان راه گوسفند سرای لارنه که در میان جنگل های انبو درفک است ترک می کنیم. در ابتدا به سوی منبع آب ده ادامه راه داده  و پس از پشت سر گذاردن این مکان مسیر را از روی یال که کاملاً درون جنگل قرار دارد به سمت بالا ادامه می دهیم باید دقت داشت که از مسیر روی یال منحرف نشویم و به داخل دره های فرعی اطراف یال منحرف نشویم و به داخل دره های فرعی اطراف یال اشتباهاً سرازیر نشویم. گوسفند سرای لارنه دارای یک کلبه و چشمه کوچک و چمنزاری سرسبز و جالب است.سپس از جنوب لارنه، از فراز منطقه مسطحی بر بالای دهکده کوچک دَفراز گذشته ، در جهت شمال شرقی حرکت می کنیم، تا به منطقه سراشیبی سیاه دره و انبوه درختان جنگلی می رسیم. هر از چند گاه در هر کجای جنگل اثر ردپای جانوری به چشم می خورد پردندگان آواز سرداده اند و سرحال و شاداب از شاخه ای به شاخه ای می پرند. در دور دست های جنوبی سر و صدای میش های وحشی به گوش می رسد. انگار تا به حال کسی از این مسیر عبور نکرده است. طبیعت بکر و زیبا و دست نخورده است و ما همچنان به پیش می رویم. در کنار یک سربالایی به نم سنگ سرا استراحتی کرده سپس راه مالرو سمت راست را مجدداً ادامه می دهیم. در گوسفند سرای جیرونی به منطقه ای وسیع و مرتعی دل انگیز و سرسبز می رسیم .

 

 درختان جنگلی کم کم ناپدید می شوند. بجای آنها بوته های بزرگ سربرمی آورند و راه مالرو به سوی قله کاملاً مشخص می شود. پس از عبور از یک شیب تند به صورت زیکزاک به پهن دژ می رسیم.در اینجا نیز یک کلبه سنگی وجو دارد. پس از عبور از امتداد چند یال کوچک درجهت شرق وتروارسی کوچک در پی یک راه پیمایی طولانی به لبه گردنه وکاسه در فک وارد می شویم (5)کاسه قله که در واقع دهانه آتشفشانی آن به حساب می آید،در حدود 2500 متر طول 800 الی 900 متر عرض دارد.دراین کاس کلبه های سنگی کوچک و بزرگ وجود دارد. قله حال هوایی کاملاً بهاری دارد ودر نقاط مختلف شیار های منتهی به لبه های قله مانند آن لکه برف دیده می شود. کلبه به دامداران کوچ نشین تعلق دارد که برای تعلیف دام های خود هر سال به این مکان می آیند. در اینجا شبی سرد و ساکت و آرام را در زیر چتر ستارگان درخشان آسمان به سر می بریم و صبح زود پس از جمع آوری وسایل با صرف مدت زمانی اندک به قله شمال شرقی دشت به ارتفاع 2705 متر صعود می کنیم. مه غلیظ تمامی دامنه های دره اشکورات و دیلما را پوشانده است. از کران تا کرانه های شرقی قلل البرز غربی چون برج خشچال، سرخه کوه هیر، کوه های شمالی قزوین و آسمان سرا دیده می شوند در غرب پشته کوه و کوه های گیلان به وضوح پیدا هستند. سواحل دریای خزر از مه متراکم پوشیده شده است. با دیداری از کوه های اطراف مجدداً به داخل کاسه دُرفک اردیبهشت و خرداد ماه و برای عکاسان حرفه ای فصل پاییز می باشد. وضعیت قله در زمستان: به دلیل حجم سنگین برف در فراسوی مرز جنگلی، صعود قله با برفکوبی سنگین انجام می پذیرد. لزوم شناخت مسیر و مسیریابی در میان مه و هوای طوفانی از جمله نکات مهم در اجرای برنامه زمستانی می باشد.

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید