معرفی زرین شهر(لنجان)

 معرفی زرین شهر(لنجان)

معرفی زرین شهر(لنجان)

رین شهر (ریز سابق) یکی از شهرهای استان اصفهان در مرکز ایران است. این شهر مرکز شهرستان لنجان استان اصفهان است.

عکس های بیشتر

رین شهر (ریز سابق) یکی از شهرهای استان اصفهان در مرکز ایران است. این شهر مرکز شهرستان لنجان استان اصفهان است.

 

(کوزه های به دست آمده از تله باغ محمود)

اماکن تاریخی این شهر عبارتند از: مسجد جامع و مسجد صباحی که مسجد صباحی مربوط به سده? پنجم هجری و حضور اسماعیلیان در این منطقه می باشد. رودخانه زاینده رود از کنار آن عبور می کند. آب وهوای آن خنک بوده ولی به دلیل مجاورتش با کارخانه هایی چون ذوب آهن و صنایع دفاع آب و هوایش آلوده شده است. آبشار شاه لولاک در نزدیکی این شهرستان واقع است. مسجد صباحی از جاذبه های گردشگری آن می باشد. شهر زرین شهر به دلیل مجاورتش با کارخانه ذوب آهن اصفهان مورد موج مهاجرت اقوام مختلف از سراسر ایران قرار گرفته که بیشتر آنها را قوم بختیاری تشکیل می دهند. سنتی ماندن برخی از محل ها از جمله قهوه خانه های مجاور رودخانه جلوه خاصی را به این شهر داده است

پارک زرین شهر در حاشیه زاینده رود از مکان های دیدنی آن است.

  

 

(قلعه جعفر آباد زرین شهر)

کشاورزی

از جمله محصولات مهم این منطقه برنج لنجان است که در زرین شهر و شهرهای اطراف کشت می شود. در بیشتر مناطق کشاورزی و شالیکاری (به زبان محلی: تولِکی) هنوز به صورت سنتی و با دست انجام میپذیرد. از جمله مناطق مهم کشت برنج در زرین شهر می توان به قروق، طوله شوغالی و باغ آقا اشاره کرد.

 

 

(قلعه حسین آباد زرین شهر)

تاریخچه

مرکز شهرستان لنجان به سبب مجاورت با زاینده رود در سال  ۱۳۳۶  طبق مصوبه شورای شهر ریز، با الهام از نام کهن زرین رود به زرین شهر تغییر نام یافت.

به گفته? باستان شناسان، اشیاء کشف شده در تله های باغ محمود، باغ دراز و تله کافر که در جنوب این شهر و در مجاورت مادی کهن ریز قرار دارد، برآمده از دل معدودی از تپه های باستانی مسیر زاینده رود می باشد که از لحاظ تاریخی همدوره با تمدن سیلک کاشان است.

 

(پل حاج علی)

از دیگر آثار تاریخی فرهنگی این منطقه می توان به مسجد صباحی (مسمی به رییس فرقه اسماعیلیه) حمام صحرایی با کتیبه ??? ساله، قلعه اعراب، پل شاه نشین و تالار کهن ریز، آسیاب ها، کبوتر خانه ها و عصار خانه، حمام های خزانه ای، قلعه های دفاعی و مساجد گوناگون اشاره کرد که به جز مسجد رحیم خان (جامع) قلعه حسین آباد و باغ برجی شرق ریز مربوط به دوره قاجار و حوزه علمیه قدیمی ریز کلیه آثار ذکر شده در هجوم صنعت و توسعه بی حساب همچون دیگر نمادهای تاریخی فرهنگی شهر از صفحه روزگار محو گردیده اند

 

(پل حاج علی)

 

(گنبد مسجد صباحی زرین شهر)

(پارک زرین شهر)

(بلوار سعدی)

(کتیبه پل شاه نشین)

(سنگ قبر به دست آمده در مجاورت قلعه تاریخی ریز)

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید