پل قشلاق

 پل قشلاق

پل قشلاق

پل قشلاق در سه کیلومتری شرق سنندج بر روی رودخانه قشلاق کشیده شده است. اين پل با آجر بنا شده و به دوره صفوی بر می گردد. دو دهانه بزرگ و 4 چشمه کوچک را دارا ست. عرض پل در حدود 5.8 متر و طول آن حدود 90 متر می باشد. در دو طرف ستونهای اصلی آبشکنهایی، هر دو در اشکال گرد و مثلثی وجود دارند.

عکس های بیشتر

پل قشلاق، پلی تاریخی در ۱۲ کیلومتری شمال سنندج مرکز استان کردستان ایران است که بر روی رودخانه قشلاق ساخته شده است. این پل به سفارش شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، سال ۱۰۴۶ هجری قمری در مسیر سنندج به همدان ساخته شده‌است.پل قشلاق، یک پل آجری با دهانه‌ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این پل دارای دو دهانه جانبی نیز است که برای عبور آب در فصل‌های پرآب ساخته شده‌اند. پل قشلاق دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند.پل قشلاق، یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی به ثبت ملی رسیده است. این پل در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.پل قشلاق در سال ۱۰۴۶ هجری قمری به دستور شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، حاکم وقت کردستان ساخته شده‌است. این پل در مسیر سنندج به همدان قرار داشت و نقش مهمی در ارتباط میان این دو شهر ایفا می‌کرد.پل قشلاق، در سال‌های بعد به ویژه در دوره قاجاریه مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته‌است. در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی، این پل به عنوان یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان به ثبت ملی رسیده است.پل قشلاق، یک پل آجری با دهانه‌ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این پل دارای دو دهانه جانبی نیز است که برای عبور آب در فصل‌های پرآب ساخته شده‌اند. پل قشلاق دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند.دهانه اصلی پل قشلاق، بزرگترین دهانه این پل است و دارای عرضی به طول ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این دهانه با ۱۱ قوس جناغی ساخته شده است.دهانه‌های جانبی پل قشلاق، کوچکتر از دهانه اصلی هستند و دارای عرضی به طول ۱۰ متر و ارتفاعی به طول ۸ متر هستند. این دهانه‌ها نیز با قوس‌های جناغی ساخته شده‌اند.پل قشلاق، از لحاظ معماری دارای اهمیت ویژه‌ای است. این پل یکی از نمونه‌های برجسته معماری دوره صفویه در ایران است.پل قشلاق، در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. این پل در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.

نکات قابل توجه درباره پل قشلاق

  • پل قشلاق، یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی به ثبت ملی رسیده است.
  • پل قشلاق، در سال ۱۰۴۶ هجری قمری به دستور شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، حاکم وقت کردستان ساخته شده‌است.
  • پل قشلاق، یک پل آجری با دهانه‌ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است.
  • پل قشلاق، دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند.
  • پل قشلاق، در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.

 

تاریخچه پل قشلاق

پل قشلاق، پلی تاریخی در ۱۲ کیلومتری شمال سنندج مرکز استان کردستان ایران است که بر روی رودخانه قشلاق ساخته شده است. این پل به سفارش شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، سال ۱۰۴۶ هجری قمری در مسیر سنندج به همدان ساخته شده‌است.پل قشلاق، یک پل آجری با دهانه‌ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این پل دارای دو دهانه جانبی نیز است که برای عبور آب در فصل‌های پرآب ساخته شده‌اند. پل قشلاق دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند.پل قشلاق، یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان است که در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی به ثبت ملی رسیده است. این پل در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد.پل قشلاق در سال ۱۰۴۶ هجری قمری به دستور شاه صفی و توسط «سلیمان خان اردلان»، حاکم وقت کردستان ساخته شده‌است. این پل در مسیر سنندج به همدان قرار داشت و نقش مهمی در ارتباط میان این دو شهر ایفا می‌کرد.سلیمان خان اردلان، یکی از حاکمان مقتدر کردستان در دوره صفویه بود. وی در سال ۱۰۴۶ هجری قمری، به دستور شاه صفی، دستور ساخت پل قشلاق را صادر کرد. این پل در مدت کوتاهی ساخته شد و به یکی از مهم‌ترین پل‌های دوره صفویه تبدیل شد.پل قشلاق، در سال‌های بعد به ویژه در دوره قاجاریه مورد تعمیر و بازسازی قرار گرفته‌است. در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی، این پل به عنوان یکی از آثار تاریخی مهم استان کردستان به ثبت ملی رسیده است.

معماری پل قشلاق

پل قشلاق، یک پل آجری با دهانه‌ای به عرض ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این پل دارای دو دهانه جانبی نیز است که برای عبور آب در فصل‌های پرآب ساخته شده‌اند. پل قشلاق دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند.دهانه اصلی پل قشلاق، بزرگترین دهانه این پل است و دارای عرضی به طول ۱۸ متر و ارتفاعی به طول ۱۲ متر است. این دهانه با ۱۱ قوس جناغی ساخته شده است.دهانه‌های جانبی پل قشلاق، کوچکتر از دهانه اصلی هستند و دارای عرضی به طول ۱۰ متر و ارتفاعی به طول ۸ متر هستند. این دهانه‌ها نیز با قوس‌های جناغی ساخته شده‌اند.​​​​​​​پل قشلاق، از لحاظ معماری دارای اهمیت ویژه‌ای است. این پل یکی از نمونه‌های برجسته معماری دوره صفویه در ایران است.

عناصر معماری پل قشلاق

  • دهانه‌ها: پل قشلاق دارای ۱۱ دهانه قوسی است که با آجر ساخته شده‌اند. دهانه اصلی پل، بزرگترین دهانه این پل است و دارای ۱۱ قوس جناغی ساخته شده است. دهانه‌های جانبی پل نیز با قوس‌های جناغی ساخته شده‌اند.
  • پایه‌ها: پایه‌های پل قشلاق از سنگ ساخته شده‌اند و دارای مقطع مربعی شکل هستند.
  • دیواره‌ها: دیواره‌های پل قشلاق از آجر ساخته شده‌اند و دارای ضخامت زیادی هستند.
  • کف‌سازی: کف پل قشلاق از سنگ ساخته شده است.

ویژگی‌های معماری پل قشلاق

  • استفاده از آجر: پل قشلاق، یکی از نمونه‌های برجسته معماری آجری در ایران است. آجرهای استفاده شده در این پل، دارای اندازه‌های یکسان هستند و به صورت منظم چیده شده‌اند.
  • استفاده از قوس‌های جناغی: قوس‌های جناغی، یکی از ویژگی‌های بارز معماری دوره صفویه است. قوس‌های جناغی استفاده شده در پل قشلاق، دارای اندازه‌های یکسان هستند و به صورت منظم چیده شده‌اند.
  • استفاده از سنگ در پایه‌ها: استفاده از سنگ در پایه‌ها، موجب افزایش استحکام پل شده است.
  • استفاده از مصالح باکیفیت: مصالح استفاده شده در پل قشلاق، از کیفیت بالایی برخوردار هستند. این امر موجب افزایش دوام و پایداری پل شده است.

وضعیت کنونی پل قشلاق

پل قشلاق، در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان مورد بازدید گردشگران قرار می‌گیرد. این پل در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.​​​​​​​پل قشلاق، یکی از پل‌های تاریخی مهم ایران است که دارای اهمیت تاریخی و معماری زیادی است. این پل در دوره صفویه ساخته شده است و یکی از نمونه‌های برجسته معماری این دوره است. پل قشلاق همچنین نقش مهمی در ارتباط میان دو شهر مهم سنندج و همدان ایفا می‌کرد.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید